Global Contact Om os Kontakt os

H-Kenya-U18-Thea-Juel

Thea Juel Frederiksen
17 år
Var på U18 højskole i Kenya

 

Hvad er den største forandring dit højskoleophold har givet dig?
-Udover at man har fået et stort indblik i Kenyansk kultur, så har jeg udviklet mig enormt meget på det personlige plan. Man modnes lidt på sådan en tur, når man tager ansvar for nogle andre ting end man plejer. Blandt andet det der med at man har succes med at rejse selv uden hele tiden at have en voksen ved sin side. Men finder lidt ud af at – hey, jeg kan faktisk godt finde ud af det her. Det giver en, en ny form for selvsikkerhed.
 
Oplevede du noget som gjorde særligt indtryk? 
-Vi var på en udflugt til en lille landsby langt ude i ingenting, hvor vi bl.a. mødte børn som nærmest aldrig havde set hvide mennesker før. De var henne og røre vores hud og hive os i håret, simpelthen for at se om det virkelig var ægte det her. Det var helt vanvittigt at komme ud og opleve det.
I den by var vi også ude og lave frivilligt arbejde. Og jeg tror da nok lige, at vi alle sammen fik kæmpe respekt for de kvinder som står i den bagende sol hver dag og graver kanaler til vand. Det skulle vi hjælpe til med, men vi arbejdede kun en time, så var vi fuldstændig udmattede.
 
Hvordan var det sociale på højskolen?
-Det var helt vildt fedt. Når man rejser på den måde, og så i 14 dage, hvor man alle sammen oplever noget, som er fuldstændig anderledes end man plejer, så får man ret hurtigt et tæt bånd. Man er sammen hele tiden, så man skal også være klar på, at det er noget socialt man tager af sted på. Men man hygger sig, og der var plads til alle.
Vi snakker stadigvæk sammen, og kort tid efter vi kom hjem, holdt vi også en slags reunion. Og det er virkelig fedt synes jeg, for man har jo en kæmpe oplevelse sammen. 
 
Andet du vil tilføje?
-Jeg havde bare den vildeste tur. Jeg havde en masse forventninger til hvordan det blev, og det var bare endnu vildere. Jeg synes bare man skal prøve det. Det har simpelthen været så vigtig en tur for mig at være på.

Billeder fra Theas højskoleophold i Kenya

Aldersgruppe: