Global Contact Om os Kontakt os

H-Kenya Langt Stine Marholt

Stine Marholt
21 år
Var på 16 ugers højskoleophold i Kenya

 

Hvordan var sammenholdet?
- Vi lærte hinanden godt at kende, især ved den ugentlige kaffepause, hvor vi sad i rundkreds og diskuterede emner som ægteskab og religion med de afrikanske deltagere. Det var derfor, jeg tog på højskole i Kenya. Vi var sammen hele tiden og kom meget tættere på afrikanerne, end jeg havde regnet med. Netop åbenheden der gjorde os tætte. At man har lyst til at blande sig og lære af hinandens forskelligheder.

Vil du anbefale at tage på højskole i udlandet?
- Ja, men det er noget andet end en dansk højskole. Hvis du gerne vil lære om andre kulturer og rejse, skal du gøre det. Mit ophold er noget, jeg aldrig oplever igen. Jeg kan sagtens rejse tilbage, men ikke på samme måde. Ved vores højskole-reunion sidste år snakkede vi minder og grinede hele natten. Pludselig var klokken blevet fire om morgenen. Der blev simpelthen ved med at komme nye historier, fordi vi huskede forskellige ting. 

Hvad savner du mest? 
- Den kenyanske livsglæde. Danskerne er ret lukkede, men i Kenya kender du de lokale på ingen tid. Hvis du viser interesse for befolkningen, kommer du langt. Bare det at kunne hilse på swahili var toppen! Jeg savner deres humor, fest og farver. Der er altid nogen, der er klar på dans og sang, og de er ikke så selvhøjtidelige.

Stines højskoleophold i Kenya