Global Contact Om os Kontakt os

H-Jordan-kort-frivillig-Freja-Orloff-Mortensen

Freja Orloff Mortensen
21 år
Var på 3 ugers højskoleophold i Jordan

 

Hvad fik du ud af højskoleopholdet?
- Jeg fik en hel del ud af det. Vi fik en masse viden om de forskellige mellemøstlige lande i regionen, og vi lærte også at snakke en smule arabisk. Jeg tog efterfølgende videre til Palæstina, mens en del af de andre på højskolen blev i Jordan. På den måde var undervisningen brugbar for os alle. Så alt i alt var jeg rigtig glad for højskoleopholdet.

Hvordan var sammenholdet?
- Vi var et lille hold. Fra København var vi fem frivillige, der tog afsted, og så kom der tre socialrådgiverstuderende og joinede os undervejs på højskolen. At vi var så få gjorde, at vi lærte hinanden rigtig godt at kende. Jeg boede også på samme værelse som tre af de andre, hvilket bare gjorde, at vi kom endnu tættere på hinanden. Os der efterfølgende tog videre til Palæstina holdt da også kontakten ved lige, mens vi lavede frivilligt arbejde, og tog på besøg hos hinanden undervejs.

Hvilken oplevelse gjorde indtryk på dig?
- Den oplevelse, som jeg bedst husker i dag, var da vi mødte nogle syriske flygtninge. Jeg faldt i snak med en pige og hendes tante, som var flygtet fra Syrien for omkring fire år siden. De kunne fortælle om, at der blev begravet så mange lig, at de nogle steder lå lige under jordoverfladen, og hvordan befolkningen med tiden var blevet nærmest ligeglade med, om de blev ramt af en bombe eller ej. Det var en vild oplevelse, at kigge en pige på sin egen alder i øjnene, og mærke, at hun har oplevet ting, som jeg slet ikke kan forestille mig. Det gav mig et helt andet indtryk.