Praktik for fysioterapeuter i Palæstina

Praktik for universitetsstuderende i Palæstina

Med et praktikophold i Palæstina får du indblik i konflikten i Mellemøsten og ser, hvilke konsekvenser den Israelske besættelse har på Vestbredden. Du kan komme i praktik i mange forskellige organisationer som arbejder med rettigheder og oplysningsarbejde. Organisationerne vil typisk være i Ramallah, Betlehem eller Hebron, men ofte med mulighed for feltbesøg over hele Vestbredden.

Dine kolleger på praktikstedet vil tale arabisk i hverdagen, men din supervisor i organisationen kan engelsk og vil hjælpe dig i kommunikationen under praktikken. Flere organisationer arbejder internationalt, hvor programdokumenter skrives på engelsk.

Læring under praktikken

Dine arbejdsopgaver under praktikken vil afhænge af din studieretning og dine interesser og kompetencer. Du kan f.eks. sidde med web, kommunikation, fundraising, kampagneplanlægning, facilitering af events, evaluering og rapportering eller fx psykosocial støtte og rådgivning, hvis du har erfaring med vejledning eller er psykologistuderende. 

Fælles for organisationerne vi samarbejder med er, at de arbejder med den politiske konflikt og bosættelsernes påvirkning af den palæstinensiske befolkning, fx med fokus på at skabe rum og muligheder for unge samt ligestillingsproblematikker.  

Hvis du er interesseret i at komme på feltbesøg, kan du være med til at lave oplysningsarbejde, hjælpe med at interviewe og lave dataindsamling sammen med dine arabiske kolleger.

Din arbejdsuge vil være ca. 37 timer om ugen. Der er forskellige weekenddage tilknyttet til de to store religioner i Palæstina; Kristendom og Islam. Du vil derfor kunne opleve at dine ugentlige fridage kan være fredag og lørdag eller fredag og søndag afhængig af hvilken by dit praktikforløb er i.  

Skriv i din tilmelding, hvis du er interesseret i en særlig type organisation eller arbejdsopgaver.

Sådan bor du

Alt efter i hvilken by du kommer i praktik i, vil du enten blive indkvarteret hos en værtsfamilie eller i en delelejlighed med andre danske studerende. 

Hos værtsfamilien får du dit eget værelse eller deler med en medstuderende. Du vil spise de fleste af dine måltider med familien, og kommer til at smage lækre retter som fladbrød med falafel, forskellige gryderetter, linser, bulgur og fattoush (brødsalat med krydderier). 

Hvis du bor i lejlighed, vil du her have adgang til et køkken, hvor du selv kan eksperimentere med det arabiske køkken for kostpenge, som du vil modtage fra vores samarbejdspartner i Palæstina efter din ankomst. 

22.500,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Fritid

I hverdagene kan du bruge tiden på at lære din værtsfamilie eller kolleger bedre at kende, øve dit arabiske og udforske din nye by sammen med unge palæstinensere, der er tilknyttet vores lokale samarbejdspartner ActionAid Palæstina. Her er et stort frivilligt miljø, hvor du vil blive inviteret med på ture og udflugter rundt omkring på Vestbredden og få et indblik i deres arbejde med at sikre unges rettigheder i Palæstina.  

Det er nemt og billigt at rejse rundt mellem byerne på Vestbredden, hvis du vil opleve lidt mere på dine fridage. Du kan tage til Nazareth, besøge det historiske fort Masada eller udforske Jerusalems gamle bys snoede gader. Der er også mulighed for at tage på vandreture i Palæstinas skønne natur, besøge beduiner i ørkenen, eller bade i Det Døde Hav og mærke den helt særlige fornemmelse af at flyde oven på det salte vand.

Oplev Palæstina som studerende
Praktik i udlandet for fysioterapeutstuderende
Rejs til Palæstina som fysioterapeut
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Praktikkoordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Praktikplaceringer der opfylder dine læringsmål
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København, inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact
 • Dokumentation på praktikforløb efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Under praktikken

 • Flyrejse til Palæstina
 • Afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele opholdet
 • Visse steder er kost inklusive under hele opholdet (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Administrative udgifter til praktikplacering
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Transport til/fra introdage i København
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)​

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Der er p.t. ikke planlagt infomøder. Det vil blive annonceret her, hvornår der er skemalagt nye, såvel som i vores nyhedsbreve.

Kontakt os