Grækenland

Praktik for universitetsstuderende i Grækenland

I Grækenland kan du tage dit praktikforløb i kystbyen Thessaloniki, hvor flere organisationer arbejder med de migranter og flygtninge. Her kan du enten blive tilknyttet  et dagcenter, der arbejder med marginaliserede unge med risiko for social eksklusion eller et uddannelsesprojekt for flygtninge.  

På praktikstedet vil arbejdssproget som udgangspunkt være græsk, urdu eller farsi. Du skal derfor være forberedt på, at der kan være en sprogbarriere hos de grupper du arbejder med. Der vil dog være flere af dine kolleger som taler engelsk, som kan hjælpe dig i kommunikationen i dit arbejdsforløb. 

Læring under praktikken 

Praktikstedet og arbejdsopgaverne vil afhænge af din studieretning og dine interesser. Du vil typisk deltage i oplysningsarbejde omkring rettigheder og muligheder for de grupper du arbejder med og få indblik i dine kollegers arbejde med psykosocial assistance og juridisk rådgivning. Du kan også være med til at varetage de administrative processer i organisationens projekter, hvor du typisk vil arbejde med kommunikation, fundraising eller rapporteringer.  

Flere organisationer laver arbejde ude på gaderne, hvor de eksempelvis opsøger unge eller hjemløse, som kan have brug for støtte i hverdagen. Du vil derfor have mulighed for at kombinere organisationsarbejdet med feltbesøg og dataindsamling.  

Din arbejdsuge vil være ca. 30-37 timer mandag til fredag og som udgangspunkt i dagtimerne. Hvis du er med til at lave opsøgende arbejde, vil det som regel foregå i aftentimerne også. 

Sådan bor du 

Når du rejser til Grækenland som studerende, og skal være i praktik, er opholdet uden indlogering. Du vil dermed selv helt kunne styre hvor og hvordan du bor i Thessaloniki. Hvis der er flere danske studerende som rejser gennem os til Grækenland samtidigt med dig, er det selvfølgelig også en god mulighed at I finder en lejlighed sammen. En lejlighed i centrale Thessaloniki vil koste fra omkring 4000-5000 DKK. Om måneden, hvis I er flere som vil bo sammen, vil det selvfølgelig blive billigere.  

Du vil efter tilmelding modtage informationer om hvor du kan finde en lejlighed, eller et værelse, samt hvilke områder som er særligt gode at lede i, når det kommer til offentlig transport osv. Du vil også modtage adressen på din praktikplacering sammen med et par forslag til en lejlighed, men du er også velkommen til at finde noget helt tredje. Det giver dig friheden til at selv beslutte hvordan din indlogering skal se ud, når du er på praktik i Grækenland. Du bedes dog først booke din indlogering efter du har modtaget den endegyldige bekræftelse af os.  

 

  

 

10.400,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Fritid

Du har som udgangspunkt fri i hverdagsaftenerne og i weekenden, hvor du kan udforske din nye by.  

I Thessaloniki kan du gå en hyggelig tur oppe i den gamle bydel og nyde udsigten ud over byen eller se nogle af de mange gamle romerske ruiner. Byen er også kendt for sine mange restauranter og caféer, hvor du kan hænge ud med de internationale og lokale frivillige, som du arbejder med under dit ophold.  

I weekenderne kan du besøge strandene i Chalkidiki, som ikke ligger langt fra byen. Vil du gerne være lidt mere aktiv kan du bestige Mount Olympus, som ligger indenfor et par timers kørsel fra Thessaloniki. Endelig kan du også tage på længere weekendture, hvor du fx udforsker Athen eller nogle af øerne.  

Lækker mad i Grækenland
Athen turism
Thessaloniki
Oplev Athen på dit ophold
Rejs til Thessaloniki som studerende

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Praktikkoordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Praktikplaceringer der opfylder dine læringsmål
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København, inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact
 • Dokumentation på praktikforløb efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Under praktikken

 • Flyrejse til Grækenland
 • Afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Lokal kontaktperson
 • Administrative udgifter til praktikplacering
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Kost og indlogering under opholdet
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Transport til/fra introdage i København
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)​

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Der er p.t. ikke planlagt infomøder. Det vil blive annonceret her, hvornår der er skemalagt nye, såvel som i vores nyhedsbreve.

Kontakt os