Praktik i Bangladesh

Praktik for universitetsstuderende i Bangladesh

I Bangladesh kommer du som studerende til at arbejde i hovedstaden Dhaka. Her kan du vælge mellem flere forskellige lokale NGO'er, som enten arbejder med kvinderettigheder, oplysningsarbejde, miljøbeskyttelse eller uddannelsesproblematikker. Praktikstedet vil afhænge af din studieretning og hvad dine interesser er. Skriv i din tilmelding, hvis du er interesseret i en særlig type organisation eller arbejdsopgaver. 

Bengali er det officielle sprog i Bangladesh. Det tales af over 250 millioner mennesker.  Engelsk er generelt ikke så udbredt, men der vil altid være en tilknyttet din arbejdsplads, som kan tale engelsk. Din arbejdsuge vil være ca. 30-37 timer mandag til fredag og som udgangspunkt i dagtimerne.  

Læring under praktikken  

Dine arbejdsopgaver afhænger af organisationen, og af din studieretning. DU vil kunne beskæftige dig med projektforslag, fundraising, kommunikation, kampagner, rapporter eller administration. Nogle steder er der også mulighed for at undervise og afholde workshops i løbet af din praktikperiode.   

Som praktikant i en lokal NGO vil du få lokalmiljøet helt op under neglene, udvikle dig både fagligt og personligt samt få et unikt indblik i et land, der endnu ikke er blevet turistet.

Sådan bor du  

Som praktikant i Bangladesh kommer du til at bo i hovedstaden Dhaka hos en værtsfamilie eller i en lejlighed.  Hos værtsfamilien vil du få dit eget værelse, hvis du rejser med en anden studerende, vil I dele værelse. Hvis du bor i en lejlighed, vil du også få dit eget værelse eller så deler du med en anden studerende. Når du bor hos en lokal familie, får du en unik mulighed for at komme helt tæt på kulturen og opleve en hverdag, som den opleves af en lokal bengalsk familie.  

Bor du hos en værtsfamilie vil du spise sammen med familien.  Her vil du smage traditionelle retter så som Bhuna Khichuri, som er ris og Dahl med kylling eller oksekød samt en masse krydderier. Der vil også være en hel del gode fiskeretter, som du kan stifte bekendtskab med.  

Hvis du bor i lejlighed, vil du selv stå for måltiderne udover frokosten, som du vil spise på kontor.

 

14.300,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Fritid

Hovedstaden Dhaka er en hektisk millionby, der har alt hvad du har brug for. I hverdagene kan du bruge tiden til at udforske byen, hvor der er masser af spændende steder at opleve. Du kan tage på café eller besøge en af de mange lokale markeder rundt om i byen. Der vil også være mulighed for at starte på hold i de lokale fitnesscentre.  

I weekenderne kan du vælge at rejse lidt udenfor Dhaka. Bangladesh er et af verdens tættest befolkede lande, men også et land med natur som taget ud af Junglebogen. Oplev de mange floder, mangrover og te plantager i et land med få turister. Gå ikke glip af nationalparken Sundarbans, som huser over 400 sjældne bengalske tigre, eller Cox’ Bazar, der er kendt som verdens længste strand med hele 120 kilometers kyststrækning. 

Oplev Bangladesh
Oplev Bangladesh på et udlandsophold
Rejs til Bangladesh
Oplev Bangladesh på et udlandsophold
Rejs til Bangladesh
Rejs til Bangladesh
Rejs til Bangladesh
Rejs til Bangladesh

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Praktikkoordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Praktikplaceringer der opfylder dine læringsmål
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København, inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact
 • Dokumentation på praktikforløb efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Under praktikken

 • Flyrejse til Bangladesh
 • Afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele opholdet
 • Visse steder er kost inklusive under hele opholdet (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Administrative udgifter til praktikplacering
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Transport til/fra introdage i København
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)​

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Der er p.t. ikke planlagt infomøder. Det vil blive annonceret her, hvornår der er skemalagt nye, såvel som i vores nyhedsbreve.

Kontakt os