Praktik for fysioterapeuter i Palæstina

Praktik i udlandet for universitetsstuderende

Læser du på universitetet, og kunne du tænkte dig at komme i praktik i udlandet? Vi hjælper med at arrangere praktikophold for mange typer studerende. Et praktikophold med Global Contact vil udfordre dit syn på verden og give dig mulighed for at lære om dit fagområde i en ny og spændende sammenhæng. 

Vi samarbejder med både ActionAid ude i verden, men også andre lokale organisationer. Du kan derfor arbejde for forskellige typer af organisationer, med forskellige fokusområder.  Det kan f.eks. være  en organisation som arbejder med klima-og miljøproblematikker, uddannelse og oplysningsarbejde, menneskelige rettigheder eller socialt udsatte kvinder. 

Vi har sendt studerende alt fra Århus Universitet, Dansk Tekniske Universitet, Syddansk Universitet, Københavns Universitet og Aalborgs Universitet m.fl.  

Vælg land for praktikophold

Universitet praktik i Uganda

Uganda

Tag din praktik hos en boliviansk organisation, som arbejder med børn i socialt udsatte områder af byen Cochabamba. Bliv tilknyttet en af deres indsatser.
Fra kr. 18.600,-
Ergoterapi praktik i Bolivia

Bolivia

Tag din praktik hos en boliviansk organisation, som arbejder med børn i socialt udsatte områder af byen Cochabamba. Bliv tilknyttet en af deres indsatser.
Fra kr. 11.900,-
Universitet praktik i Nepal

Nepal

I Nepal vil din praktik foregå i hovedstaden, Kathmandu. Her kan du bl.a. arbejde for en organisation, der kæmper for kvinders rettigheder.
Fra kr. 18.600,-
Universitet praktik i Palæstina

Palæstina

Tag din praktik på Vestbredden hos en NGO som arbejder med menneskerettigheder og oplysningsarbejder. Du vil typisk bo i Ramallah, Betlehem eller Hebron.
Fra kr. 17.400,-
Universitet praktik i Bangladesh

Bangladesh

Rejs til Dhaka og arbejd hos en lokal NGO, som fokuserer på bl.a. kvinderettigheder, oplysningsarbejde, miljøbeskyttelse eller uddannelsesproblematikker.
Fra kr. 18.900,-
Universitet praktik i Vietnam

Vietnam

I Hanoi kan du arbejde på en NGO. Du kan bl.a. arbejde med klima- og miljøproblematikker, uddannelse og oplysning, eller ernæring og sundhed.
Fra kr. 11.900,-
Universitet praktik i Grækenland

Grækenland

Få et helt særligt indblik i flygtningesituationen igennem et praktikophold i den græske by Thessaloniki, på et dagcenter som arbejder med flygtninge.
Fra kr. 11.900,-

Rejsepartner søges

Mange af de studerende, som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden studerende, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere af vores studerende, søger lige nu en rejsepartner til deres praktikophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Info om praktik i udlandet som universitetsstuderende

Udbytte af dit praktikophold i udlandet

Du lærer at stå på egne ben og udvikler din selvstændighed, når du bor og arbejder i det globale syd. Du vil se, hvordan dit fag praktiseres andre steder i verden, og dette skærper dine faglige og teoretiske kompetencer, men også dine samarbejds- og kommunikationsevner.

Du får indsigt i, hvilke udfordringer et udviklingsland står over for, og hvordan disse imødekommes, og det ruster dig til et job på en international arbejdsplads i fremtiden. 

Arbejdsopgaver under din praktik

Arbejdsopgaverne vil variere afhængigt af valg af land, din uddannelsesretning og interesseområde.  

Du vil kunne arbejde med alt fra kommunikation, udvikle kommunikationsmateriale, dataindsamling, kampagner, rapport, fundraising og administration. Du kan også facilitere events, og hvis du har erfaring med vejledning eller er psykologistuderende, kan du tage del i psykosociale projekter og rådgivning. På nogle af organisationer kan du komme ud på feltbesøg.  

Vejledning under praktikken

For at få et optimalt udbytte af dit praktikophold, er du nødt til at være selvstændig og initiativrig. I modsætning til herhjemme har du ikke hele tiden en vejleder ved hånden. Du bliver tilknyttet en faglig leder, som er tilgængelig for at sparre med dig under opholdet. 

Pris og tilmelding

Du finder prisen for hvert enkelt praktikophold under hvert land, det er også her du tilmelder dig online. Husk at blive godkendt til udlandspraktik af dit studie før du tilmelder dig. 

Rejsens forløb

Når du tager din praktik i udlandet gennem Global Contact, får du en kontaktperson her på kontoret, som du kan kontakte under hele dit forløb. Vi finder en praktikplads, der matcher din uddannelse, og sørger for afhentning i praktiklandet. Inden dit praktikophold starter, skal du desuden igennem et introforløb, der klæder dig på til at indgå på den lokale arbejdsplads.

 

Intro i praktik
Intro i København

Fælles obligatorisk intro og forberedelse i København inden afrejse. 

højskole
Højskole

Rejser du i 8 uger eller mere til Østafrika, skal du på et skræddersyet 6-dages højskoleophold i Kenya, der forbereder dig på kulturen og praktikken.

Praktik i udlandet
Praktik

Du bliver hentet i lufthavnen ved ankomst i praktiklandet, derefter vil du få intro til land og arbejde.

Introkursus

Du starter med et 1 eller 2 dages introkursus, hvor du møder din danske koordinator og bliver forberedt på dit praktikophold. Introkurset finder sted i København hos Mellemfolkelig Samvirke og bliver afholdt af vores introteam, der har mange års erfaring med at forberede studerende på at tage deres praktik i udlandet. Du vil ca. 3 uger før kurset modtage en mail fra introteamet med praktiske informationer. Til introkurset vil du få undervisning i interkulturel kommunikation og konflikthåndtering. Du vil få redskaber til at overkomme udfordringer, gribe muligheder og blive klædt på til, hvad der venter dig. Alt sammen for at sikre, at du får det bedst mulige praktikophold.

Højskole i Kenya

Har du valgt et praktikophold til Østafrika, og rejser du i 8 uger eller mere, fortsætter du efter introkurset i København til et skræddersyet 6-dages højskoleophold i Kenya, der forbereder dig på kulturen og praktikken. Højskolen i Kenya fungerer som en kulturel indføring med fokus på dit fag, som vil ruste dig bedre til at indgå på en lokal arbejdsplads. Undervisningen linker teori og praksis ved brug af lokalområdet, hvor I vil besøge steder, der matcher din profession. Formålet med højskolen er således at give dig en blød landing og en indsigt i den kontekst som dine patienter, klienter samt kollegaer, kommer fra.

Ankomst i praktiklandet

Når du ankommer til det land, hvor du skal være i praktik, vil du blive hentet i lufthavnen af vores lokale samarbejdspartner. Du vil altid have en lokal kontaktperson, som kan hjælpe dig under dit praktikophold samt en lokal faglig vejleder tilknyttet din arbejdsplads. De første dage af dit praktikophold vil du modtage en 1-2 dages introduktion med din lokale kontakperson, hvor du vil blive introduceret til lokalområdet, kulturen og din arbejdsplads. Din kontaktperson vil kunne snakke engelsk ligesom, der altid vil være mindst én, hvor du bliver indlogeret, som kan det. 

Følg de studerende på Instagram

Anbefalinger

Praktik i Grækenland som ernæring og sundhedstuderende
Emilia, praktik i Grækenland

Fordelene ved udlandspraktik er at komme på egne ben i en kultur, som ikke nødvendigvis er den samme som den danske. Her er en af sidegevinsterne dét at lære af kulturen herunder befolkningen, sproget, traditionerne, arbejdsmiljøerne og menneskesynet, gældende for det land.

Praktik som bioanalytiker i Kenya
Maria, praktik i Kenya som bioanalytiker

Det bedste var at få lov til at opleve den kenyanske kultur og at opleve den åbenhed, som det kenyanske folk har. De fleste er simpelthen så gæstfrie og tager godt imod en. Vil gerne lytte og snakke. Det var fantastisk at opleve.

Ida var på praktik i Vietnam som sygeplejestuderende
Ida, praktik i Vietnam som sygeplejerske

I forhold til min studieplan har jeg observeret forskellene mellem det vietnamesiske og danske sundhedssystem. Det har betydet, at jeg har gjort mange refleksioner, som jeg kan bruge fremover.

Maja var på praktik i Vietnam
Maja, praktik i Vietnam som sygeplejerske

Jeg har lært mange instrumentelle ting og fået en meget bredere horisont ved at yde sygepleje. I Vietnam er der færre ressourcer, også bare til de lavpraktiske ting som at informere patienter om deres forløb. Men de er dygtige til det praktiske som anatomi og fysiologi.

Søren var på praktik i Nepal som medicinstuderende
Søren, praktik i Nepal som mediciner

Henad vejen fandt vi ud af, hvad vi kunne bidrage med på hospitalet. Vi endte med at undervise dem i manuel hjerte-lunge redning og brugen af hjertestarter. Begge ting var ikke særligt udbredt der på trods af, at deres viden var virkelig stor.

Jette Tegner, international koordinator på Københavns professionshøjskole
Jette, International vejleder for sygeplejersker

Når de studerende rejser ud, bliver de gode til at forholde sig konstruktivt kritisk til både det system, de møder ude, til dem selv, til faget, til det danske samfund og til de globale problemstillinger. De bliver bevidste om en række sundhedsfaglige og etiske problemstillinger, herunder kommunikation og omsorg.

Vil du vide mere

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.