Studieture med Global Contact

Lad os arrangere jeres næste studietur til Afrika, Asien, Mellemøsten eller Latinamerika.
Vi har gode erfaringer med at arrangere studieture i samarbejde med uddannelsesinstitutioner, og vi kan tilrette turen til netop jeres ønsker. 

Vi lægger vægt på, at studieturen giver et internationalt perspektiv på fagligheden, men også at der er plads til kulturel udveksling med lokale unge, fælles handling og fokus på globalt medborgerskab. 

Mulighed for studietur i mange lande

Vi har samarbejdspartnere på fire forskellige kontinenter, og en lang række højskoler i udlandet, der gør det muligt for jer at vælge mellem mange destinationer og faglige tematikker. Studieturen skræddersyes jeres ønsker efter en indledende samtale.

Rammerne for studieturen

Vores højskoler i udlandet har faciliteterne til at modtage større grupper (sovesale til de unge, undervisningslokaler og fællesspisning), og udgør ofte studieturens base. Her er forholdene simple, men ordentlige, og livet på højskolen giver eleverne en enestående oplevelse af at leve på lokale vilkår i en anderledes kultur. Højskolerne er ramme om et internationalt og ungt miljø, hvor undervisningen som regel foregår på engelsk.

Vores undervisere har indgående kendskab til sociale og kulturelle forhold i regionen, og uddannes i deltagerorienterede undervisningsmetoder gennem Mellemfolkeligt Samvirkes eget uddannelsesprogram. Eleverne vil lige fra starten blive inddraget aktivt i undervisningen, og vi lægger op til at undervisningen ikke kun skal klæde eleverne fagligt på, men også sætte dem i stand til at handle aktivt som globale medborgere. Vores undervisere er også gode til at facilitere projektarbejde, og til at skabe gode sociale rammer for gruppen med teambuilding aktiviteter og højskolestemning. 

Undervisningsformen

Når man er rejst til et andet kontinent på studietur, skal man ikke sidde hele dagen i et klasselokale. Vi har god erfaring med at lade store dele af programmet foregå som udflugter til organisationer, institutioner, projekter eller lokale ressourcepersoner. Udflugterne åbner for det konkrete perspektiv, men giver også mulighed for at inddrage lokale fagpersoner og opleve dem i deres eget miljø.

Et tema om HIV/AIDS på en studietur til Kenya kunne eksempelvis bestå af introducerende undervisning på højskolen, og derefter besøg til en organisation der laver forebyggende oplysningsarbejde, og til en lokal sundhedsklinik, for at afslutte med et lille projekt hvor eleverne præsenterer deres nyerhvervede viden. 

Mere 'turist-agtige' oplevelser som safari, vandreture eller udflugter til seværdigheder kan også indlægges i programmet efter ønske, eller på fridage for deltagernes egen regning.

Kontakt os for nærmere oplysninger om pris, destinationer og programindhold. 

  

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Få mere information


Kom til infomøde
Se Videoer
Nyheder
Om os
Kontakt

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.