Rejs til Nepal som studerende

Praktik som SOSU-assistent i Nepal

I Nepal kommer du både til at arbejde på et NGO-hospital og et plejehjem tilknyttet hospitalet. Hospitalet og plejehjemmet ligger i byen, Bhaktapur i Kathmandu-dalen ikke langt fra hovedstaden. 

Hospitalet henvender sig til kvinder og børn med lavere socioøkonomisk status, og giver familier som ikke er i stand til at betale, gratis behandling. I en bygning lige bag ved hospitalet ligger plejehjemmet. I Nepal er det ikke så normalt med plejehjem fordi familierne oftest passer de ældre, men dette opholdssted er for dem, der ikke har familie som kan passe dem. Der er omkring 70 ældre tilknyttet centret, hvoraf nogle af dem bor der i egne værelser med en fælles gård.  

Patienterne taler primært nepalesisk eller Newari, så du får brug for hjælp til at oversætte. Her kan du henvende dig til personalet som taler godt engelsk.  

Læring under praktikken 

Som studerende i Nepal bliver dine opgaver at give omsorg og pleje til patienterne. Herudover vil du også få opgaver såsom blodtryks-og vægtmåling og medicinhåndtering. Du vil dele din tid på mellem plejehjemmet og ngo-hospitalet. 

 På hospitalet vil du assistere sygeplejerskerne med patientpleje, hvor du bl.a. vil hjælpe til med madning af patienter, og have fokus på de indlagde børns trivsel.  

I ældreboligen vil du hjælpe dine kollegaer med de forskellige sundhedsfaglige opgaver. Hjemmet tilbyder desuden også aktiviteter både for de boende men også ældre i området. De laver bl.a. fælles yoga og meditation, synger sange og udvikler færdigheder indenfor havearbejde og småhåndværk, som du også kan tage del i og hjælpe personalet med at udføre.  

Sådan bor du 

Du vil bo i dit eget værelse eller dele med en anden studerende i samme bygning som de ældre. Du vil have adgang til samme faciliteter, og kan bruge fællesgården. Du vil også spise dine måltider på stedet, sammen med dine kollegaer som også bor i bygningen.  

Du kan også vælge at bo hos en værtsfamilie i nærheden af hospitalet, hvilket vil give dig gode muligheder at blive en del af samfundet du bor i. Her vil du også dele et værelse sammen med en anden studerende og spise dine måltider sammen med familien.  

14.700,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for praktik

Fritid

I din fritid kan du udforske Bhakatapur, hvor du bor, som er en spændende, middelalderlig by med mange antikke templer og paladser. Byen er særligt kendt for sin gamle, indre bydel, som også er optaget på Unescos Verdensarvsliste.

Nepal byder også på et væld af naturoplevelser. I weekenderne kan du tage på vandreture i bjergene, besøge buddhistiske klostre, og måske bruge et par dage i skønne Pokhara og sejle på bjergsøen Phewa Tal. Og så er det et ”must” at besøge hovedstaden Kathmandu, med alle dens templer, livlige markeder, køer på gaden og lækre mad!

Rejs til Nepal som studerende på praktikophold
Rejs til Nepal som studerende
Rejs som studerende til Nepal
Rejs til Nepal som studerende
Rejs til Nepal som studerende
Rejs til Nepal som studerende
Rejs til Nepal som studerende

Rejsens forløb

Når du tager din praktik i udlandet gennem Global Contact, får du en kontaktperson her på kontoret, som du kan kontakte under hele dit forløb. Vi finder en praktikplads, der matcher din uddannelse, og sørger for afhentning i praktiklandet. Inden dit praktikophold starter, skal du desuden igennem et introforløb, der klæder dig på til at indgå på den lokale arbejdsplads.

Intro i praktik
Intro i København

2 dage før afrejse, skal du deltage på et obligatorisk og meritgivende introkursus i København. Dvs. at din praktik allerede starter på introkurset, inden du rejser videre til din praktikdestination. 

Praktik i udlandet
Praktik

Du bliver hentet i lufthavnen ved ankomst i praktiklandet, derefter vil du få intro til land og arbejde.

Introkursus

Du starter din praktik med et 1 eller 2 dages introkursus, hvor du møder din danske koordinator og bliver forberedt på dit praktikophold. Introkurset finder sted i København hos Mellemfolkelig Samvirke og bliver afholdt af vores introteam, der har mange års erfaring med at forberede studerende på at tage deres praktik i udlandet. Du vil ca. 3 uger før kurset modtage en mail fra introteamet med praktiske informationer. Til introkurset vil du få undervisning i interkulturel kommunikation og konflikthåndtering. Du vil få redskaber til at overkomme udfordringer, gribe muligheder og blive klædt på til, hvad der venter dig. Alt sammen for at sikre, at du får det bedst mulige praktikophold.

Ankomst i praktiklandet

Når du ankommer til det land, hvor du skal være i praktik, vil du blive hentet i lufthavnen af vores lokale samarbejdspartner. Du vil altid have en lokal kontaktperson, som kan hjælpe dig under dit praktikophold samt en lokal faglig vejleder tilknyttet din arbejdsplads. De første dage af dit praktikophold vil du modtage en 1-2 dages introduktion med din lokale kontaktperson, hvor du vil blive introduceret til lokalområdet, kulturen og din arbejdsplads. Din kontaktperson vil kunne snakke engelsk ligesom, der altid vil være mindst én, hvor du bliver indlogeret, som kan det. 

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Nepal på Instagram

 

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Praktikkoordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Praktikplaceringer der opfylder dine læringsmål
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København, inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact
 • Dokumentation på praktikforløb efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Transport til/fra introweekend i København
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)​

Under praktikken

 • Flyrejse til Nepal
 • Afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele opholdet
 • Kost under hele opholdet (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Administrative udgifter til praktikplacering
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Kontakt os

Max
Max Mailund (de/dem)

Email: mmg@ms.dk
Telefon: 77310189

Lignende ophold