Rejs til Sri Lanka som studerende

Praktik som psykomotorisk terapeut i Sri Lanka

Du kommer i praktik i Byen Kandy, hvor du vil arbejde på en specialskole for børn og unge med forskellige diagnoser som ADHD, autisme og kroniske skader. Skolens formål er at hjælpe børnene og de unge med deres fysiske og mentale udvikling gennem både undervisning og bevægelses-interventioner.

Det officielle sprog i Sri Lanka er singalesisk, men derudover tales der også tamil og en række andre minoritetssprog. Der vil være nogle børn på skolerne som har taleevner som primært vil tale tamil og sinhala. Engelsk begynder at blive mere udbredt, og derfor vil der være en del af dine kollegaer på skolen som taler engelsk.

Læring under praktikken

Under praktikken vil du både assistere personalet med de praktiske opgaver, som fx daglig pleje og at give mad, og du vil deltage i den fysiske del af undervisningen. Du bliver tilknyttet en faglig vejleder på stedet, som sætter dig ind i dine opgaver.

Skolerne har en alsidig undervisningsform som kombinerer det boglige med gymnastik, aktiviteter og forskellige former for behandlinger i løbet af dagen. Du vil være med til at udvikle behandlingsforløb for eleverne, både individuelt og i grupper. Her vil du have mulighed for at arbejde med sansemotorisk træning som rytmelege, musik, massage og berøring.

Under praktikken vil du samarbejde med både fysioterapeuter og ergoterapeuter. Du kommer hjem med rygsækken fyldt med faglig erfaring i, hvordan man ser på koblingen mellem krop og sind i Sri Lanka.

Sådan bor du 

Du kan vælge mellem at blive indlogeret i et gæstehus i udkanten af Kandy, eller at bo hos en værtsfamilie tæt på dit praktiksted.

Hvis du vælger at bo i gæstehuset, vil du dele værelse og badeværelse med op til tre andre studerende. Gæstehuset vil servere størstedelen af dine måltider, som du kan spise udenfor i den smukke gård. Der vil være en længere afstand fra din bolig til arbejdet, og derfor vil du skulle tage offentlig transport.

Hos værtsfamilien har du mulighed at gå på arbejde. Her vil du dele værelse sammen med en medstuderende. Du vil også få dine måltider tilberedt af værtsfamilien, og hvis du har lyst, er du altid velkommen at spise sammen med dem.

 

17.600,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Fritid

Efter arbejde, kan du udforske Kandy, som du skal bo i. Byen ligger i højlandet, omringet af små bjerge, og var tidligere hovedstad i Sri Lanka. Nu er den kendt som landets spirituelle centrum og du kan bl.a. se den 26 meter høje statue af Buddha eller nogle af byens gamle, flotte templer. Det er også en by med et pulserende kulturliv, hvor du nemt kan finde en hyggelig café og drikke srilankansk the, eller du kan gå en tur på et af de farverige markeder ved Kandy-søen. 

I weekenderne kan du tage på længere ture med Sri Lankas fantastiske togforbindelser. Sri Lanka har uendeligt mange hvide sandstrande, hvor du både kan surfe og snorkle. Hvis det er safari som lokker, kan du besøge Uda Walawe National Park, hvor du kan se vilde elefanter, krokodiller og massevis af fugle. Du kan også udfordre dig selv med vandretur op til den populære Ella’s Rock og nyde den storslåede udsigt fra toppen. 

Rejs til Sri Lanka som studerende
Rejs til Sri Lanka som bioanalytiker studerende
Rejs til Sri Lanka på praktik
Turism i Sri lanka
Rejs til Sri Lanka som studerende
Rejs til Sri Lanka
Rejs til Sri Lanka som studerende
Rejs til Sri Lanka
Rejs til Sri Lanka som studerende

Rejsens forløb

Når du tager din praktik i udlandet gennem Global Contact, får du en kontaktperson her på kontoret, som du kan kontakte under hele dit forløb. Vi finder en praktikplads, der matcher din uddannelse, og sørger for afhentning i praktiklandet. Inden dit praktikophold starter, skal du desuden igennem et introforløb, der klæder dig på til at indgå på den lokale arbejdsplads.

Intro i praktik
Intro i København

Fælles obligatorisk intro og forberedelse i København inden afrejse. 

Praktik i udlandet
Praktik

Du bliver hentet i lufthavnen ved ankomst i praktiklandet, derefter vil du få intro til land og arbejde.

Introkursus

Du starter din praktik med et 1 eller 2 dages introkursus, hvor du møder din danske koordinator og bliver forberedt på dit praktikophold. Introkurset finder sted i København hos Mellemfolkelig Samvirke og bliver afholdt af vores introteam, der har mange års erfaring med at forberede studerende på at tage deres praktik i udlandet. Du vil ca. 3 uger før kurset modtage en mail fra introteamet med praktiske informationer. Til introkurset vil du få undervisning i interkulturel kommunikation og konflikthåndtering. Du vil få redskaber til at overkomme udfordringer, gribe muligheder og blive klædt på til, hvad der venter dig. Alt sammen for at sikre, at du får det bedst mulige praktikophold.

Ankomst i praktiklandet

Når du ankommer til det land, hvor du skal være i praktik, vil du blive hentet i lufthavnen af vores lokale samarbejdspartner. Du vil altid have en lokal kontaktperson, som kan hjælpe dig under dit praktikophold samt en lokal faglig vejleder tilknyttet din arbejdsplads. De første dage af dit praktikophold vil du modtage en 1-2 dages introduktion med din lokale kontaktperson, hvor du vil blive introduceret til lokalområdet, kulturen og din arbejdsplads. Din kontaktperson vil kunne snakke engelsk ligesom, der altid vil være mindst én, hvor du bliver indlogeret, som kan det. 

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Praktikkoordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Praktikplaceringer der opfylder dine læringsmål
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København, inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact
 • Dokumentation på praktikforløb efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Under praktikken

 • Flyrejse til Sri Lanka
 • Afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Lokal kontaktperson
 • Introduktion i Sri Lanka
 • Indlogering under hele opholdet
 • Kost under hele opholdet (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Administrative udgifter til praktikplacering
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Transport til/fra introdage i København
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)​

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Der er p.t. ikke planlagt infomøder. Det vil blive annonceret her, hvornår der er skemalagt nye, såvel som i vores nyhedsbreve.

Kontakt os

Lignende ophold