Praktik i Uganda

Praktik som pædagog i Uganda

Under din praktik i Uganda kan du arbejde i en børnehave eller på et børnehjem. Institutionerne ligger alle i områderne omkring og i selve byen Gulu. Børnene i børnehaven er typisk mellem 2-5 år, og i børnehjemmet er det en bredere aldersgruppe på 2 til 15 år. Skriv gerne, hvis du ønsker at arbejde med en særlig aldersgruppe eller hvis du har en specialisering.

Engelsk er Ugandas officielle sprog, men du skal regne med at mange af børnene primært taler luganda og forskellige stammesprog. Personalet på både børnehjemmet og børnehaverne vil tale engelsk.

Læring under praktikken 

Dine arbejdsopgaver varierer afhængigt af om du skal arbejde i en børnehave eller på et børnehjem.

I børnehaverne i Uganda er hverdagen struktureret med ”fag” og klasser ligesom i skolen, men niveauet er selvfølgelig tilpasset børnenes alder. Her lærer de både tal og sprog og fysisk udfoldelse. Du kommer til at indgå i hverdagen med de lokale pædagoger, hvor du vil planlægge lege og aktiviteter med børnene. Her kan du fx lære børnene engelske fraser gennem lege og sange. Derudover kan du være med til at sætte fokus på udtryksformer, såsom tegning, bevægelse og lege som udvikler fællesskaber.

Din arbejdsdag på børnehjemmet vil bestå af at planlægge aktiviteter og lege og hjælpe børnene med lektiehjælp. Derudover vil du også tage del i de mere praktiske opgaver, som fx madlavning og lettere rengøring. Om formiddagene går børnene i skole, og du vil derfor have mulighed at følge med dem til skolen, hvor du vil fungere som støttelærer. Alternativt kan du vælge at arbejde i weekenderne, når børnene ikke er i skole, og tage to fridage i løbet af uge.

Nogle af børnehjemmene har børn med autisme eller funktionsnedsættelser af forskellige grader. Her vil du indgå i arbejdet med at støtte, vejlede og træne den enkelte, så hun eller han kan klare dagligdagen, gennem fx bevægelsesmæssige aktiviteter.

Sådan bor du 

Du vil blive indkvarteret hos en lokal familie, hvor du får dit eget værelse eller deler med en anden studerende. De fleste værtsfamilier vi bruger, bor tæt på din arbejdsplads. At bo hos en lokal familie giver dig en unik mulighed for at komme tæt på hverdagslivet og få et indblik i landets kultur og traditioner.

Kost er inklusive i dit ophold, og dine måltider bliver tilberedt hjemme hos værtsfamilien. Her spiser du det som familien spiser, og du vil med stor sandsynlighed smage den populære ret, chapati, som er en madpandekage med fyld.  

Inkl. højskole i Kenya

25.200,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for praktik

Fritid

Når du har fri, kan du udforske Gulu, som du enten vil bo i eller tæt på. Gulu er er en større by i Norduganda, med masser af restauranter, caféer og markeder. Ikke langt fra byen ligger nationalparken, Murchison Falls, som er et af de bedste steder til safari i Uganda. Du kan også besøge Amoropii hot springs og slappe af i de varme kilder.  

I weekenderne har du mulighed for at tage på længere ture. I Uganda finder du Afrikas højeste bjergkæde, verdens længste flod og kontinentets største sø. Her kan du rafte ned ad Nilen eller se de sjældne bjerggorillaer i Bwindi nationalpark. Mange studerende vælger også at tage på weekendsafari, hvor du bl.a. kan se de sjældne løver som klatrer i træer. 

Medicin praktik i Uganda
Bioanalytiker praktik i Uganda
Universitet praktik i Uganda
Tag på udlandspraktik som bioanalytiker i Uganda
Oplev den smukke natur i Uganda som studerende
Rejs som studerende til Uganda

Rejsens forløb

Når du tager din praktik i udlandet gennem Global Contact, får du en kontaktperson her på kontoret, som du kan kontakte under hele dit forløb. Vi finder en praktikplads, der matcher din uddannelse, og sørger for afhentning i praktiklandet. Inden dit praktikophold starter, skal du desuden igennem et introforløb, der klæder dig på til at indgå på den lokale arbejdsplads.

Intro i praktik
Intro i København

2 dage før afrejse, skal du deltage på et obligatorisk og meritgivende introkursus i København. Dvs. at din praktik allerede starter på introkurset, inden du rejser videre til din praktikdestination. 

højskole
Højskole

Rejser du i 8 uger eller mere til Østafrika, skal du på et skræddersyet 6-dages højskoleophold i Kenya, der forbereder dig på kulturen og praktikken.

Praktik i udlandet
Praktik

Du bliver hentet i lufthavnen ved ankomst i praktiklandet, derefter vil du få intro til land og arbejde.

Introkursus

Du starter din praktik med et 1 eller 2 dages introkursus, hvor du møder din danske koordinator og bliver forberedt på dit praktikophold. Introkurset finder sted i København hos Mellemfolkelig Samvirke og bliver afholdt af vores introteam, der har mange års erfaring med at forberede studerende på at tage deres praktik i udlandet. Du vil ca. 3 uger før kurset modtage en mail fra introteamet med praktiske informationer. Til introkurset vil du få undervisning i interkulturel kommunikation og konflikthåndtering. Du vil få redskaber til at overkomme udfordringer, gribe muligheder og blive klædt på til, hvad der venter dig. Alt sammen for at sikre, at du får det bedst mulige praktikophold.

Højskole i Kenya

Har du valgt et praktikophold til Østafrika, og rejser du i 8 uger eller mere, fortsætter du efter introkurset i København til et skræddersyet 6-dages højskoleophold i Kenya, der forbereder dig på kulturen og praktikken. Højskolen i Kenya fungerer som en kulturel indføring med fokus på dit fag, som vil ruste dig bedre til at indgå på en lokal arbejdsplads. Undervisningen linker teori og praksis ved brug af lokalområdet, hvor I vil besøge steder, der matcher din profession. Formålet med højskolen er således at give dig en blød landing og en indsigt i den kontekst som dine patienter, klienter samt kollegaer, kommer fra.

Ankomst i praktiklandet

Når du ankommer til det land, hvor du skal være i praktik, vil du blive hentet i lufthavnen af vores lokale samarbejdspartner. Du vil altid have en lokal kontaktperson, som kan hjælpe dig under dit praktikophold samt en lokal faglig vejleder tilknyttet din arbejdsplads. De første dage af dit praktikophold vil du modtage en 1-2 dages introduktion med din lokale kontaktperson, hvor du vil blive introduceret til lokalområdet, kulturen og din arbejdsplads. Din kontaktperson vil kunne snakke engelsk ligesom, der altid vil være mindst én, hvor du bliver indlogeret, som kan det. 

Rejsepartner søges

Ida (24 år)

Ida læser til socialrådgiver og rejser til Uganda på et 20-ugers praktikforløb til september 2022. Hun søger en rejsepartner, som hun kan bo og arbejde sammen med. Tilmeld dig samme ophold som Ida, hvis du gerne vil rejse med hende til Uganda. 

Ankomst: / Antal uger: 20 / Med 7-dages højskoleophold i Kenya
Sofie (21 år)

Sofie læser til sygeplejerske og rejser til Uganda på et 8-ugers praktikophold til april 2023. Hun søger en rejsepartner, som hun kan bo og arbejde sammen med. Tilmeld dig samme ophold som Sofie, hvis du gerne vil rejse med hende til Uganda.

Ankomst: / Antal uger: 8

Uganda på Instagram

 

 

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Praktikkoordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Praktikplaceringer der opfylder dine læringsmål
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København, inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact
 • Dokumentation på praktikforløb efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Transport til/fra introdage i København
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)​

Højskole i Kenya (For praktik i Østafrika over 7 uger)

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 6 dages program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for din praktikplacering

Under praktikken

 • Flyrejse til Uganda
 • Afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele opholdet
 • Kost under hele opholdet (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Administrative udgifter til praktikplacering
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Selvforkælelse på Zanzibar

Har du lyst til at afslutte dit pratikophold i de mest paradisiske og afslappende omgivelser?

Du kan nu forlænge opholdet med 1 uges ferie på Zanzibar i Tanzania, hvor du både kan slappe af på hvide sandstrande og tage på sjove ekskursioner som Blue Safari og Spice Tour.

zanzibar

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Kontakt os

Max
Max Mailund (de/dem)

Email: mmg@ms.dk
Telefon: 77310189

Lignende ophold