Praktik i Peru som studerende

Praktik som mediciner i Peru

I Peru har du mulighed for at tage din praktik i kystbyen, Trujillo. Her vil du blive tilknyttet en mindre statslig tværfaglig sundhedsklinik – kaldet en posta, hvor der gives sundhedshjælp og rådgivning til beboere i området. På postaen vil du indgå i dagvagterne og blive en del af arbejdet primært med lægerne, psykologer og sygeplejerskerne på stedet.  

I Peru er det officielle sprog spansk, men udover spansk tales mange forskellige indianske sprog. Der vil være få, som kan engelsk og det vil derfor være nødvendigt, at du kan lidt spansk, inden du tager afsted, så du kan få nok ud af dit praktikforløb.  

Læring under praktikken 

Postaen har dagligt mange brugere, der har brug for sundhedshjælp og familierådgivning, og der er generelt ikke så mange ressourcer til at give den fornødne hjælp. Mange i Peru lever i stor fattigdom, som kan give store problemer med hygiejne, vold og misbrug i familierne.  

Du vil bl.a. opleve patienter med tuberkulose og ernæringssygdomme, og udover primær lægehjælp handler en stor del af arbejdet på postaen også om at være lyttende over for patienternes svære traumer.  

Der vil under dit praktikforløb også være mulighed for at tage med ud på klinikkens outreach program, hvor du vil være med til at besøge dem, der ikke har mulighed for at komme ind til klinikken, eksempelvis kvinder med graviditetskomplikationer. Du vil også kunne stå for at lave sundhedstjek og workshops for børn i et slumkvarter Trujillo. Dette arrangeres i samarbejde med vores lokale partner.  

Sådan bor du 

Du vil blive indlogeret hos en peruviansk familie, hvor du enten vil have dit eget værelse, eller dele med en medstuderende, hvis I er to der rejser sammen. I får adgang til egne badefaciliteter – men forbered dig på her ikke altid er adgang til varmt vand.  

Du spiser dine måltider hos værtsfamilien, og maden er ofte kød, ris, brød eller kartofler. Hvis du ønsker at spise vegetarisk, er der mulighed for det mod en ekstrabetaling. 

Det vil kun tage dig omkring 5-10 minutter at gå til postaen fra din værtsfamilie


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for praktik

Fritid

Efter arbejde kan du udforske Trujillo. Stillehavsbyen er Peru’s tredjestørste og den har masser at byde på. Byens centrum domineres af smukke og farverige bygninger fra kolonitiden, og der er et rigt café og restaurantliv.

Hvis du vil ud opleve andre dele af Peru, er der masser af spændende weekendudflugter. Du kan f.eks. besøge en af de store attraktioner i regionen, Chan Chan, som er den største præcolumbianske by, i Amerika. Eller besøge Huanchoco, cirka 20 minutter væk fra Trujillo, som er en afslappet surfer by.

Vil du rejse i længere tid og f.eks. se Macchu Pichhu eller Amazonas, skal du planlægge at gøre det inden eller efter din praktik, da det tidsmæssigt ikke kan gøres på en weekend.

Rejs til Peru
Rejs på udlandsophold til Peru
Oplev Peru på dit ophold
Brug dine weekender på at opleve Peru
Oplev Peru på dit ophold

Rejsens forløb

Når du tager din praktik i udlandet gennem Global Contact, får du en kontaktperson her på kontoret, som du kan kontakte under hele dit forløb. Vi finder en praktikplads, der matcher din uddannelse, og sørger for afhentning i praktiklandet. Inden dit praktikophold starter, skal du desuden igennem et introforløb, der klæder dig på til at indgå på den lokale arbejdsplads.

 

Intro i praktik
Intro i København

2 dage før afrejse, skal du deltage på et obligatorisk og meritgivende introkursus i København. Dvs. at din praktik allerede starter på introkurset, inden du rejser videre til din praktikdestination. 

Praktik i udlandet
Praktik

Du bliver hentet i lufthavnen ved ankomst i praktiklandet, derefter vil du få intro til land og arbejde.

Introkursus

Du starter din praktik med et 1 eller 2 dages introkursus, hvor du møder din danske koordinator og bliver forberedt på dit praktikophold. Introkurset finder sted i København hos Mellemfolkelig Samvirke og bliver afholdt af vores introteam, der har mange års erfaring med at forberede studerende på at tage deres praktik i udlandet. Du vil ca. 3 uger før kurset modtage en mail fra introteamet med praktiske informationer. Til introkurset vil du få undervisning i interkulturel kommunikation og konflikthåndtering. Du vil få redskaber til at overkomme udfordringer, gribe muligheder og blive klædt på til, hvad der venter dig. Alt sammen for at sikre, at du får det bedst mulige praktikophold.

Ankomst i praktiklandet

Når du ankommer til det land, hvor du skal være i praktik, vil du blive hentet i lufthavnen af vores lokale samarbejdspartner. Du vil altid have en lokal kontaktperson, som kan hjælpe dig under dit praktikophold samt en lokal faglig vejleder tilknyttet din arbejdsplads. De første dage af dit praktikophold vil du modtage en 1-2 dages introduktion med din lokale kontaktperson, hvor du vil blive introduceret til lokalområdet, kulturen og din arbejdsplads. Din kontaktperson vil kunne snakke engelsk ligesom, der altid vil være mindst én, hvor du bliver indlogeret, som kan det. 

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Peru på Instagram

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Praktikkoordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Praktikplaceringer der opfylder dine læringsmål
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København, inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact
 • Dokumentation på praktikforløb efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Under praktikken

 • Flyrejse til Peru
 • Afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Lokal kontaktperson
 • Introduktion i Peru
 • Indlogering under hele opholdet
 • Kost under hele opholdet (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Administrative udgifter til praktikplacering
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Transport til/fra introdage i København
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)​

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Kontakt os

Max
Max Mailund (de/dem)

Email: mmg@ms.dk
Telefon: 77310189