Global Contact Om os Kontakt os

Praktik i udlandet – Medicin

Sæt din faglighed i spil som mediciner i Uganda!
At tage i udlandspraktik som mediciner er en oplagt mulighed for at forstå – med både hjerne og hænder - hvordan hospitaler og sundhedssystemer fungerer i en dagligdag, der er meget langt fra den danske. Vi garanterer nye perspektiver på hvad din faglighed er og kan.

Udbytte af din praktik i udlandet

At være læge på et hospital i Uganda er radikalt anderledes end i Danmark. Du bliver tvunget til at bøje mange af de regler og rutiner du har med herhjemmefra, for ressourcerne er knappe. Til gengæld kan du lade dig inspirere af dine kolleger, og lære at arbejde innovativt, løsningsorienteret og at komme langt med meget få hjælpemidler. 

 

Vælg land for dit praktikophold som medicinstuderende

Læs mere om de forskellige lande herunder, som du kan komme i praktik i som medicinstuderende. Under hvert land finder du også pris og tilmelding. På nuværende tidspunkt er det kun Uganda, der er oppe, men som medicinstuderende vil du ligeledes kunne komme i praktik i Kenya, Tanzania, Nepal, Vietnam og Sri Lanka.

Medicin praktik i Uganda
Uganda
Tag din praktik i smukke Uganda, hvor sundhedssystemet er relativt velfungerende. Her kan du udvikle dig på både det faglig og personlige plan.

 

Arbejdsopgaver under praktikken

Som meddicinstuderende kan du komme på flere forskellige afdelinger som fx reumatologisk-, børne-, gynækologisk- og intensivafdelinger. Det afhænger af behovene og eventuelt dine ønsker. De fleste hospitaler, som vi samarbejder med er meget store, og vil kunne tilbyde en lang rækker muligheder. Du vil assistere de lokale læger og sygeplejersker, og blive stillet sat til at udføre forskellige opgaver sammen med dine kolleger.

Sammenlignet med en praktik i Danmark, er arbejdet meget mere praktisk end teoretisk. I starten vil du typisk hjælpe med forefaldende arbejde, men da der generelt er mangel på uddannede læger, vil du også hurtigt kunne få større ansvar. Typisk kan dine arbejdsopgaver være at udskrive epikriser, gå stuegang, eller udskrive patienter. Hvis du har mod på det, vil det også være muligt at udføre kirurgiske behandlinger, men du vil ikke blive kastet ud i noget, du ikke føler dig klar til.

En praktik som mediciner i udlandet giver dig mulighed for at udforske din faglighed i en anden kontekst end herhjemme, og du vil stå i situationer som du aldrig havde forestillet dig. Et indblik på et hospital i en helt anden del af verden vil sætte dine arbejdsmetoder i perspektiv, og du får en uforglemmelig oplevelse.

Vejledning under dit praktikophold

Det kræver sin mediciner at være i praktik i Uganda, og det er derfor vigtigt at du er selvstændig og initiativrig. Du vil ikke hele tiden have en vejleder ved hånden, men du bliver tilknyttet en leder på hospitalet, som sparrer med dig, og hjælper dig med at nå dine læringsmål. 

Pris og tilmelding

Du ser prisen for praktikoipholdet under hvert land, hvor du også kan tilmeldige dig online.
Husk at blive godkendt til udlandspraktik af dit studie før du tilmelder dig.

  

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.