Praktik i udlandet for bioanalytikere

Praktik i udlandet for medicinstuderende

Vil du ud og afprøve din uddannelse i en kontekst, hvor du med dine egne øjne kan se nødvendigheden af katastrofe- og risikomanagement? Så tag din praktik i udlandet, hvor du bliver udfordret både personligt og fagligt. 

Du kommer til at arbejde sammen med lokale organisationer som enten fokuserer på miljøbeskyttelse og klimaforandringer, eller arbejder specifikt med flygtninge. Her vil du kunne arbejde med alt fra oplysning, forebyggelse, beredskab, sikkerhed, sikring og risikomanagement.  

Vælg land for praktikophold

Praktik som mediciner i Vietnam

Vietnam

Midt i Hanoi vil du arbejde på et hospital hvor du kan arbejde på afdelinger som bl.a. reumatologisk-, neurokirurgisk-, gynækologisk- og intensivafdelingen.

Fra kr. 12.100,-
Praktik som mediciner i Uganda

Uganda

Tag din praktik i Uganda på et offentligt hospital. Her har du gode muligheder at rotere på forskellige afdelinger, fx kirurgisk eller børne- og fødselsafdelingen.
Fra kr. 11.900,-
Mediciner i Tanzania på praktik

Tanzania

Arbejd på et større offentlig hospital for foden af Kilimanjaro. Her har du mulighed at fordybe dig i en specifik afdeling, fx fødsel eller pædiatrien.
Fra kr. 12.400,-
Praktik i Peru som mediciner

Peru

Tag din praktik i Trujillo, hvor du kan arbejde på en tværfaglig sundhedsklinik med læger, psykologer og sygeplejersker.
Fra kr. 11.900,-
Praktik i udlandet som mediciner

Palæstina

Tag din praktik på et privathospital på Vestbredden. Her roterer du på forskellige afdelinger som fx kirurgisk eller medicinsk.
Fra kr. 13.600,-
Tag i praktik i Kenya

Kenya

I Kenya arbejder du på et større offentligt hospital ved Mount Kenya eller Victoriasøen. Her vælger du en specialisering som du fokuserer på.
Fra kr. 11.900,-

Rejsepartner søges

Mathilde (24 år)

Mathilde læser medicin på Aarhus Universitet og rejser til Tanzania i et 7-ugers praktikforløb til november 2021. Hun søger en rejsepartner, som hun kan bo sammen med. Kontakt os, hvis du er interesseret i at rejse med.

Ankomst: / Antal uger: 7

Info om praktik i udlandet som medicinstuderende

Udbytte af dit praktikophold i udlandet

At være læge på et hospital i de globale syd er radikalt anderledes end i Danmark. Du bliver tvunget til at bøje mange af de regler og rutiner du har med herhjemmefra, for ressourcerne er knappe. Til gengæld kan du lade dig inspirere af dine kolleger, og lære at arbejde innovativt, løsningsorienteret og at komme langt med meget få hjælpemidler. 

Du vil også få et helt unikt indblik i et andet lands sundhedsvæsen, hvor du både vil opleve andre tropiske sygdomme som vi sjældent oplever i Danmark. 

Arbejdsopgaver under din praktik

Arbejdsopgaverne vil variere afhængigt hvilket land du vælger at rejse til. Som medicinstuderende skal du regne med at din kliniske erfaring primært vil være gennem observation af de lokale læger på hospitalet. Du vil kunne observere alt fra fødsler til operationer afhængigt dine afdelingspræferencer.   

Afhængigt af dit erfaringsniveau, vil du få muligheden at være indover mere praktiske opgaver.  

Vejledning under praktikken

For at få et optimalt udbytte af dit praktikophold, er du nødt til at være selvstændig og initiativrig. I modsætning til herhjemme har du ikke hele tiden en vejleder ved hånden. Du bliver tilknyttet en medicinfaglig leder, som er tilgængelig for at sparre med dig under opholdet, og hjælper dig med dine læringsmål. 

Pris og tilmelding

Du finder prisen for hvert enkelt praktikophold under hvert land, det er også her du tilmelder dig online. Husk at blive godkendt til udlandspraktik af dit studie før du tilmelder dig. 

Rejsens forløb

Når du tager din praktik i udlandet gennem Global Contact, får du en kontaktperson her på kontoret, som du kan kontakte under hele dit forløb. Vi finder en praktikplads, der matcher din uddannelse, og sørger for afhentning i praktiklandet. Inden dit praktikophold starter, skal du desuden igennem et introforløb, der klæder dig på til at indgå på den lokale arbejdsplads.

Intro i praktik
Intro i København

Fælles obligatorisk intro og forberedelse i København inden afrejse. 

højskole
Højskole

Rejser du i 8 uger eller mere til Østafrika, skal du på et skræddersyet 6-dages højskoleophold i Kenya, der forbereder dig på kulturen og praktikken.

Praktik i udlandet
Praktik

Du bliver hentet i lufthavnen ved ankomst i praktiklandet, derefter vil du få intro til land og arbejde.

Introkursus

Du starter med et 1 eller 2 dages introkursus, hvor du møder din danske koordinator og bliver forberedt på dit praktikophold. Introkurset finder sted i København hos Mellemfolkelig Samvirke og bliver afholdt af vores introteam, der har mange års erfaring med at forberede studerende på at tage deres praktik i udlandet. Du vil ca. 3 uger før kurset modtage en mail fra introteamet med praktiske informationer. Til introkurset vil du få undervisning i interkulturel kommunikation og konflikthåndtering. Du vil få redskaber til at overkomme udfordringer, gribe muligheder og blive klædt på til, hvad der venter dig. Alt sammen for at sikre, at du får det bedst mulige praktikophold.

Højskole i Kenya

Har du valgt et praktikophold til Østafrika, og rejser du i 8 uger eller mere, fortsætter du efter introkurset i København til et skræddersyet 6-dages højskoleophold i Kenya, der forbereder dig på kulturen og praktikken. Højskolen i Kenya fungerer som en kulturel indføring med fokus på dit fag, som vil ruste dig bedre til at indgå på en lokal arbejdsplads. Undervisningen linker teori og praksis ved brug af lokalområdet, hvor I vil besøge steder, der matcher din profession. Formålet med højskolen er således at give dig en blød landing og en indsigt i den kontekst som dine patienter, klienter samt kollegaer, kommer fra.

Ankomst i praktiklandet

Når du ankommer til det land, hvor du skal være i praktik, vil du blive hentet i lufthavnen af vores lokale samarbejdspartner. Du vil altid have en lokal kontaktperson, som kan hjælpe dig under dit praktikophold samt en lokal faglig vejleder tilknyttet din arbejdsplads. De første dage af dit praktikophold vil du modtage en 1-2 dages introduktion med din lokale kontakperson, hvor du vil blive introduceret til lokalområdet, kulturen og din arbejdsplads. Din kontaktperson vil kunne snakke engelsk ligesom, der altid vil være mindst én, hvor du bliver indlogeret, som kan det. 

Følg de studerende på Instagram

 

Anbefalinger

Anna var i Praktik som bioanalytiker i Kenya
Anna, praktik i Kenya som bioanalytiker

Jeg vil helt klart anbefale at prøve at bo hos en værtsfamilie. Vores værtsfar var rigtig god. Til at starte med skal man lige finde ud af hinanden. Det er ikke altid de siger det de tænker, så man skal nogle gange lige føle sig frem.

Anja var på praktik som sygeplejerske i Nepal
Anja, praktik i Nepal som sygeplejerske

Det vigtigste for mig har været, at jeg har fået et indblik i en anden kultur og er blevet mere rummelig over for andre mennesker og kulturer. Der er også en vigtig læring i, hvor meget man faktisk kan kommunikere, selvom man ikke kan samme sprog. Det synes jeg, er meget vigtigt, og det er noget, jeg kan bruge fremover.

Pædagogstuderende i praktik i udlandet
Thomas, praktik i Kenya som pædagog

Jeg har tidligere været backpacker, og jeg elsker at rejse. At jeg kunne kombinere det med mit studie, var derfor helt ideelt. Desuden havde jeg været i Kenya før og vidste, at det var et fantastisk land. Og så fandt jeg ud af, at jeg rigtig gerne vil arbejde i udlandet.

Søren var på praktik i Nepal som medicinstuderende
Søren, praktik i Nepal som mediciner

Henad vejen fandt vi ud af, hvad vi kunne bidrage med på hospitalet. Vi endte med at undervise dem i manuel hjerte-lunge redning og brugen af hjertestarter. Begge ting var ikke særligt udbredt der på trods af, at deres viden var virkelig stor.

Ida var på praktik i Vietnam som sygeplejestuderende
Ida, praktik i Vietnam som sygeplejerske

I forhold til min studieplan har jeg observeret forskellene mellem det vietnamesiske og danske sundhedssystem. Det har betydet, at jeg har gjort mange refleksioner, som jeg kan bruge fremover.

Sabine på praktik i Tanzania som fysioterapeut
Sabine, praktik i Tanzania som fysioterapeut

Vi var både fysioterapeuter, ergoterapeuter og socialrådgivere på klinikken, og det skabte et godt samarbejde. Vi havde tid til at sparre, og jeg fik rigtig meget ud af det fagligt. Selv om jeg var praktikant inddrog de mig i mange beslutninger: ”Hvad vil du gøre i denne situation?” Det udviklede mig fagligt og personligt.

Vil du vide mere

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.