Rejs til Palæstina på udlandsophold

Praktik som landskabsarkitekt i Palæstina

Med et praktikophold i Palæstina får du indblik i konflikten i Mellemøsten og oplever hvordan den Israelske besættelse påvirker palæstinensernes hverdag. Dit praktikforløb kan foregå i byerne Ramallah, Betlehem eller Jenin, hvor du kan arbejde med større projekter omkring den historiske udvikling af infrastrukturen på Vestbredden eller i mindre skala med integrering af grønne områder til dyrkning af jord i boligområder. 

Dine kolleger på praktikstedet taler arabisk i hverdagen, men din supervisor i organisationen kan engelsk og vil hjælpe dig i kommunikationen under praktikken. Flere organisationer arbejder internationalt, hvor programdokumenter er på engelsk, men hvis du er i en mindre organisation, skal du forvente, at arbejdssproget primært er arabisk. 

Læring under praktikken

Du lærer at kombinere teori med praksis og får indsigt i arbejdet som landskabsarkitekt i en NGO. Afhængig af dine erfaringer og interesser, kan du fx sidde med konkrete tegneopgaver af grønne områder og udvælgelse af planter eller analyse og rapporteringer af bosættelsernes og checkpoints indflydelse på palæstinensernes adgang til landressourcer.  

I Palæstina er der ikke ret mange arkitekter, men under praktikken vil du blive tilknyttet en fagperson på projektet som fx en ingeniør eller sociolog med relevant erfaring. Du vil på den måde kunne sætte din egen faglighed i spil, og opleve hvordan du kan byde ind med ideer til løsninger og udvikling af projekter. 

Din arbejdsuge vil være ca. 37 timer om ugen. Der er forskellige weekenddage tilknyttet til de to store religioner i Palæstina; Kristendom og Islam. Du vil derfor kunne opleve at dine ugentlige fridage kan være fredag og lørdag eller fredag og søndag afhængig af hvilken by dit praktikforløb er i.  

Skriv i din tilmelding, hvis du er interesseret i en særlig type organisation eller arbejdsopgaver.

Sådan bor du

Alt efter i hvilken by din praktikplacering er i, vil du enten blive indkvarteret hos en værtsfamilie eller i en delelejlighed med andre danske praktikanter. 

Hos værtsfamilien får du dit eget værelse eller deler med en medstuderende. Du vil spise de fleste af dine måltider med familien, og kommer til at smage lækre retter som fladbrød med falafel, forskellige gryderetter, linser, bulgur og fattoush (brødsalat med krydderier). 

Hvis du bor i lejlighed, vil du her have adgang til et køkken, hvor du selv kan eksperimentere med det arabiske køkken for kostpenge, som du vil modtage fra vores samarbejdspartner i Palæstina efter din ankomst. 

22.800,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Fritid

I Palæstina vil du have masser af tid til at udforske din nye by efter du har fået fri fra arbejde. Du kan tage på sprog kursus og øve på dit arabiske, eller mødes med de unge palæstinensere, der er tilknyttet vores lokale samarbejdspartner ActionAid Palæstina. Du vil opleve et stort frivilligt miljø, hvor du kan tage af sted på udflugter og ture omkring på Vestbredden. 


Det er både billigt og nemt at rejse mellem byerne på Vestbredden. Her kan du bruge dine weekender på at besøge det historiske fort Masada eller udforske Jerusalems gamle bys snoede gader. Palæstina har også en meget smuk natur, hvor du kan tage på vandreture, besøge beduiner i ørkenen, eller bade i Det Døde Hav og mærke den helt unikke fornemmelse af at flyde oven på det salte vand. 
 

Praktik i udlandet for fysioterapeutstuderende
Oplev Palæstina som studerende
Rejs til Palæstina som fysioterapeut
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Palæstina på Instagram

 

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Praktikkoordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Praktikplaceringer der opfylder dine læringsmål
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København, inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact
 • Dokumentation på praktikforløb efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Under praktikken

 • Flyrejse til Palæstina
 • Afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Lokal kontaktperson
 • Introduktion i Palæstina
 • Indlogering under hele opholdet
 • Administrative udgifter til praktikplacering
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Transport til/fra introdagene i København
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)​

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Der er p.t. ikke planlagt infomøder. Det vil blive annonceret her, hvornår der er skemalagt nye, såvel som i vores nyhedsbreve.

Kontakt os

Medarbejder Heidi
Heidi Dimon DJurhuus
Email
hdd@ms.dk
Telefon
77310018
Koordinator for praktikprogrammet

Anbefalinger

Pædagogstuderende i praktik i udlandet
Thomas, praktik i Kenya som pædagog

Jeg har tidligere været backpacker, og jeg elsker at rejse. At jeg kunne kombinere det med mit studie, var derfor helt ideelt. Desuden havde jeg været i Kenya før og vidste, at det var et fantastisk land. Og så fandt jeg ud af, at jeg rigtig gerne vil arbejde i udlandet.

Anja var på praktik som sygeplejerske i Nepal
Anja, praktik i Nepal som sygeplejerske

Det vigtigste for mig har været, at jeg har fået et indblik i en anden kultur og er blevet mere rummelig over for andre mennesker og kulturer. Der er også en vigtig læring i, hvor meget man faktisk kan kommunikere, selvom man ikke kan samme sprog. Det synes jeg, er meget vigtigt, og det er noget, jeg kan bruge fremover.

Lærerstuderende på praktik i Nepal
Carina, praktik i Nepal som lærer

Jeg trængte til en udfordring. Som lærer skal man kunne tilpasse sig mange typer elever, og det lærte jeg ved at opleve skolekulturen i Nepal. Jeg fik set hvordan mine undervisningsevner fungerede, og jeg var opsat på, at det skulle være et sted med en anden kultur - ikke bare England eller Sverige. Det må man sige, at det var!

Alexander var lærerstuderende i Nepal
Alexander, praktik i Nepal som lærer

Jeg ville gerne have undervist i mange forskellige fag, men det kunne jeg ikke, fordi børnene ikke forstod ret meget engelsk. Og så lærte jeg at man skulle forberede sig på, at ting tager længere tid, fordi det tager længere tid at forklare hvad der skal ske.

Christina var på praktik i Vietnam som ergoterapeut
Christina, praktik i Vietnam som ergoterapeut

Det var spændende at samarbejde, men sprogbarrieren var en udfordring. Terapeuterne kunne heldigvis nok engelsk til, at man kunne kommunikere. Den største udfordring var, når man skulle arbejde med patienterne. De kunne slet ikke engelsk, så det var svært, når man skulle lave øvelser og snakke om, hvor det gjorde ondt.

Sabine på praktik i Tanzania som fysioterapeut
Sabine, praktik i Tanzania som fysioterapeut

Vi var både fysioterapeuter, ergoterapeuter og socialrådgivere på klinikken, og det skabte et godt samarbejde. Vi havde tid til at sparre, og jeg fik rigtig meget ud af det fagligt. Selv om jeg var praktikant inddrog de mig i mange beslutninger: ”Hvad vil du gøre i denne situation?” Det udviklede mig fagligt og personligt.