Rejs til Palæstina på udlandsophold

Praktik som lærerstuderende i Palæstina

Dit praktikforløb i Palæstina vil enten foregå på en international skole eller en lokal skole, hvor børnene i de ældste klasser hovedsageligt undervises på engelsk. Skolerne er placeret på Vestbredden i byerne Betlehem, Ramallah, Nablus eller Jericho, hvor du bliver matchet inden for dine ønskede undervisningsfag.  

Hovedsproget i Palæstina er arabisk, men arbejdssproget blandt dine kolleger på skolerne er både arabisk og engelsk. Du bliver tilknyttet klasser, hvor undervisningen og materialet er på engelsk, men du har også mulighed for at observere undervisning på arabisk, hvis du ønsker det.  

Læring under praktikken 

Under praktikken bliver du tilknyttet både en kontaktperson på skolen samt en fast lærer, som du vil følge under forløbet. Sammen med din kontaktperson vil du planlægge et undervisningsforløb med emner, der passer til dine undervisningsfag. Til at begynde med vil du observere undervisningen på skolen inden du selv står for at skulle formidle på egen hånd.  

På skolerne i Palæstina er det meget almindeligt med morgensamlinger på tværs af klassetrin, hvor morgensang kombineres med oplæg fra eks. sundhedspersonale om fx hygiejne og diabetesudfordringer. Du vil også typisk deltage i skoleudflugter til andre byer, hvor du får indblik i den politiske konflikt i Mellemøsten og ser, hvilke konsekvenser den Israelske besættelse har for palæstinenserne.  

Hvis du har linjefag i religion, skal du forvente at undervisningen primært vil være i fag som etik og filosofi. 

Sådan bor du

Alt efter hvor du kommer til at arbejde, vil du blive indkvarteret hos en værtsfamilie eller i et kollegium tilknyttet skolen.  

Hos værtsfamilien får du dit eget værelse eller du kan dele med en medstuderende, hvis I er to der rejser sammen. Du vil spise de fleste af dine måltider med familien, og kommer til at smage lækre retter som fladbrød med falafel, forskellige gryderetter, linser, bulgur og fattoush (brødsalat med krydderier).  

Hvis du bor i kollegium, får du dit eget værelse, og deler badeværelse med en anden studerende. Du vil få serveret dine måltider på kollegiet, og du kan vælge om du vil komme tilbage og spise din frokost på kollegiet eller medbringe en madpakke derfra på arbejdet.  

  

 


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Fritid

I hverdagene kan du bruge tiden på at lære din værtsfamilie eller kolleger bedre at kende, øve dit arabiske og udforske din nye by sammen med unge palæstinensere, der er tilknyttet vores lokale samarbejdspartner ActionAid Palæstina. Her er et stort frivilligt miljø, hvor du vil blive inviteret med på ture og udflugter rundt omkring på Vestbredden og få et indblik i deres arbejde med at sikre unges rettigheder i Palæstina.   

Det er nemt og billigt at rejse rundt mellem byerne på Vestbredden, hvis du vil opleve lidt mere på dine fridage. Du kan tage til Nazareth, besøge det historiske fort Masada eller udforske den gamle by i Jerusalem. Der er også mulighed for at tage på vandreture i Palæstinas skønne natur, besøge beduiner i ørkenen, eller bade i Det Døde Hav og mærke den helt særlige fornemmelse af at flyde oven på det salte vand. 

Praktik i udlandet for fysioterapeutstuderende
Oplev Palæstina som studerende
Rejs til Palæstina som fysioterapeut
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen

Rejsens forløb

Når du tager din praktik i udlandet gennem Global Contact, får du en kontaktperson her på kontoret, som du kan kontakte under hele dit forløb. Vi finder en praktikplads, der matcher din uddannelse, og sørger for afhentning i praktiklandet. Inden dit praktikophold starter, skal du desuden igennem et introforløb, der klæder dig på til at indgå på den lokale arbejdsplads.

Intro i praktik
Intro i København

Fælles obligatorisk intro og forberedelse i København inden afrejse. 

Praktik i udlandet
Praktik

Du bliver hentet i lufthavnen ved ankomst i praktiklandet, derefter vil du få intro til land og arbejde.

Introkursus

Du starter din praktik med et 1 eller 2 dages introkursus, hvor du møder din danske koordinator og bliver forberedt på dit praktikophold. Introkurset finder sted i København hos Mellemfolkelig Samvirke og bliver afholdt af vores introteam, der har mange års erfaring med at forberede studerende på at tage deres praktik i udlandet. Du vil ca. 3 uger før kurset modtage en mail fra introteamet med praktiske informationer. Til introkurset vil du få undervisning i interkulturel kommunikation og konflikthåndtering. Du vil få redskaber til at overkomme udfordringer, gribe muligheder og blive klædt på til, hvad der venter dig. Alt sammen for at sikre, at du får det bedst mulige praktikophold.

Ankomst i praktiklandet

Når du ankommer til det land, hvor du skal være i praktik, vil du blive hentet i lufthavnen af vores lokale samarbejdspartner. Du vil altid have en lokal kontaktperson, som kan hjælpe dig under dit praktikophold samt en lokal faglig vejleder tilknyttet din arbejdsplads. De første dage af dit praktikophold vil du modtage en 1-2 dages introduktion med din lokale kontaktperson, hvor du vil blive introduceret til lokalområdet, kulturen og din arbejdsplads. Din kontaktperson vil kunne snakke engelsk ligesom, der altid vil være mindst én, hvor du bliver indlogeret, som kan det. 

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Praktikkoordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Praktikplaceringer der opfylder dine læringsmål
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København, inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact
 • Dokumentation på praktikforløb efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Transport til/fra introdage i København
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)​

Under praktikken

 • Flyrejse til Palæstina
 • Afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele opholdet
 • Visse steder er kost inklusive under hele opholdet (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Administrative udgifter til praktikplacering
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Der er p.t. ikke planlagt infomøder. Det vil blive annonceret her, hvornår der er skemalagt nye, såvel som i vores nyhedsbreve.

Kontakt os

Lignende ophold