Sri Lanka

Højskolen på Sri Lanka

Højskolen i Sri Lanka ligger i tropiske omgivelser i den smukke by Kandy, der er kendt for sine buddhistiske templer. Det er et oplagt sted at lære om religion, etnicitet og sameksistens, og få indsigt i hvordan unge på Sri Lanka lever. Fra højskolen er der kort til byens liv, og til store adventure- og naturoplevelser i bjergene, på stranden og i naturparkerne.  

Rundvisning på højskolen på Sri Lanka

Højskolen i Sri Lanka
Højskolen i Sri Lanka
Højskolen i Sri Lanka
Højskolen i Sri Lanka
Højskolen i Sri Lanka
Højskolen i Sri Lanka
Højskolen i Sri Lanka
Højskolen i Sri Lanka
Højskolen i Sri Lanka

Højskolekurser på Sri Lanka

Beliggenhed

Højskolen ligger i byen Kandy midt på Sri Lankas højland, omgivet af frodig skov, smukke bjerge og te-plantager.  

 

7.3274059782611, 80.630763495235

Info om højskolen

Området

I udkanten af byen Kandy ligger højskolen på toppen af en lille bakke i et roligt, grønt område. Højskolen har soverum, som man deler 2-4 personer af eget køn, og hvert værelse har eget bad og toilet. Vi spiser på en lille hyggelig veranda under halvtag, og vi får selvfølgelig srilankansk mad med smagfulde curries, salater og masser af ris. I te-køkkenet kan du lave dig en kop te på lokale te-blade. Undervisningen foregår i den indendørs fællessal, eller i lokaler i gåafstand til højskolen med dejlig udsigt. Forholdene er ret simple, så vær klar på at leve under lokale forhold, og midt i dejlig natur. Højskolens undervisere er de sødeste man kan forestille sig!  

Efter dagens program nyder mange at slappe af i højskolens have, hvor man kan dyrke sport, eller spille kort og snakke på verandaen. De små aber, der nysgerrigt holder øje, er underholdning i sig selv. Du kan også tage en løbetur i den smukke natur omkring højskolen, eller gå ned ad gaden til den hyggelige lille café-butik, der serverer fantastisk god te. Tæt på højskolen ligger en meditationsskole, hvor du kan dyrke yoga eller meditere med direkte udsigt til bjergsiderne. Du kan også tage med bussen eller en tuk-tuk ind til centrum af Kandy og besøge det farverige marked med masser af frisk frugt (prøv en slurk direkte af en frisk kokosnød!), og dufte af alskens krydderier.  

Du behøver ikke kede dig i din weekend.  Skal du med på white river rafting eller sejle ned af vandfald i bjergene? Eller hvad med at prøve at snorkle, dykke eller surfe på Sri Lankas smukke strande?  Du kan også tage på besøg i nationalparkerne og se srilankanske elefanter. Hvis det ikke allerede er del af dit kursusprogram, kan vi varmt anbefale at bestige Ella Rock og tage toget tilbage fra Ella til Kandy. Togturen er uden tvivl Sri Lankas smukkeste med jungle og bjerge så langt øjet rækker.  

Kandy – den spirituelle by

Kandy er verdenskendt for ‘Tandens Tempel’, som tusindvis af buddhister valfarter til hvert år for at se Buddhas tand, der er udstillet i templet. Det er stadig en af buddhismens største helligdomme, og man kan ikke andet end betages ved synet af det majestætiske hvide tempel ved bredden af Kandy Lake. Det er del af det gamle singalesiske kongepalads, og grund til at Kandy er opført på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Det er også værd at gå den stejle vej op til den 26 m høje hvide Buddha-statue på toppen af Bahirawakanda templet, som kan ses fra det meste af byen. Udsigten er fantastisk!   

Undervisning

På højskolen i Sri Lanka vil du lære mere om landets religioner, spiritualitet og sammensætning, uanset hvilket kursus du vælger. Her besøger vi lokale templer, taler med munke, og prøver meditation. Du vil også lære om kampen for menneskerettigheder i et land der har været præget af borgerkrig, og diskutere hvad der skal til for at skabe fredelig sameksistens. Kvinders rettigheder og FNs verdensmål er som regel også på programmet, og vi mødes med unge for at lære mere om hvad ungdomsliv vil sige i Sri Lanka. De har helt sikkert også nogle spørgsmål til dig om hvordan det er i Danmark!  

Glæd dig til at møde højskolens lokale undervisere – de er unge, imødekommende og engagerede. De sørger for, at du ikke kun lærer en masse om kulturen i Sri Lanka og andre asiatiske lande, men også om dig selv, og får skubbet kærligt til dine grænser. Som højskoledeltager får man et tæt forhold til sine undervisere, for man er sammen på højskolen, spiser og tager på ture sammen. Får du brug for hjælp til stort eller småt, så er underviserne der for dig, og hjælper hjertens gerne med fx råd til en spændende weekendtur. Du kan være sikker på at de vil gøre hvad de kan for at alle får et godt ophold!  

Undervisningsformen veksler mellem teori og praksis, så du lærer både ved undervisning i emnerne på højskolen, og på besøg uden for højskolen. Der undervises på engelsk, med oversættelse fra singalesisk på nogle af turene. Det er ikke svært at følge med i undervisningen, men du skal kunne så meget engelsk at du kan føre en samtale.  

Vejret

Sri Lanka har et tropisk klima med høje temperaturer året rundt, og regn der er styret af årets to monsun-sæsoner. I Kandy regner det mest fra oktober til december, og igen i april og maj, men der kan falde regn hele året. Regnen falder som regel som korte, kraftige regnskyl, og ikke som heldagsregn. Det er solrigt og varmt hele året med gennemsnitlige dagtemperaturer på 27-31 grader, og om natten ned til 18-22 grader. Det kan dog blive køligt om aftenen og natten.  

 

Sri Lanka på Instagram

 

Anbefalinger

Kristina på højskole i Kenya
Kristina
På højskole i Kenya

Jeg var rigtig glad for undervisningen og lærerne. Vi vidste ikke særlig meget om landets politiske situation og de reelle leveforhold. Da vi var ude og se det store slumområde Kibera, gav det meget bedre mening. 

Stine var deltager på en højskole i Kenya
Stine
På højskole i Kenya

Vi lærte hinanden godt at kende, især ved den ugentlige kaffepause, hvor vi sad i rundkreds og diskuterede emner som ægteskab og religion med de afrikanske deltagere. Det var derfor, jeg tog på højskole i Kenya. Vi var sammen hele tiden og kom meget tættere på kenyarne, end jeg havde regnet med.

Ann var på en seniorhøjskole i Palæstina
Ann
På højskole i Palæstina

Fordelene er, at der er tilrettelagt et forløb, som man lærer en masse af. De unge palæstinensere som planlægger kurset, gør det rigtig godt, og de får nogle folk ind som er utrolig dygtige. Vi havde typisk et oplæg på højskolen og tog derefter ud og snakkede med nogen om emnet.

Jeppe var på højskole inden han skulle være frivillig
Jeppe
På højskole i Myanmar

Det var nok at være en del af lokalsamfundet. At gå ud om morgenen og hilse på de mennesker, som man lærte at kende. Man fandt ud af, at man ikke var så fremmed. Jeg købte en longie, en traditionel nederdel til mænd, og klædte mig, som om jeg boede i Myanmar. Det synes de lokale var rigtig fedt. På den måde brød det isen og var med til at skabe en gensidig respekt.

Ida var i Myanmar
Ida
På højskole i Myanmar

Vi snakkede rigtig meget om, hvordan det er at være ung i Myanmar og i Danmark. Der er ret stor forskel. Burmeserne kæmper virkelig for deres land. De burmesiske deltagere havde ikke fritidsinteresser som f.eks. fodbold.

Hanne var på en seniorhøjskole i Nepal
Hanne
På højskole i Nepal

Rejsen er på min top 10-liste over største oplevelser. Det fungerede rigtig godt at være af sted som hold, og vi ses stadig herhjemme. Jeg kendte ingen i forvejen, men det kom jeg hurtigt til. Forholdene var fine, og der var masser af oplevelser i gåafstand fra højskolen.

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.