Sri Lanka

U18 højskole i Sri Lanka

På højskolen i Sri Lanka får du en kombination af fællesskab, læring og store oplevelser. Du kommer til at bo i højlandet lidt uden for Kandy, hvorfra I tager på masser af ture, for at opleve forskellige dele af samfundet. Her møder og snakker du med srilankanere om emner som kvinderettigheder, uddannelse og religion.  

Sommerhøjskolen er en fantastisk mulighed for at opleve Sri Lanka og rejse sammen med andre unge på din alder. Der er en ung, dansk rejseleder med under hele turen, og vi sørger for god forberedelse inden afgang.  

Højskole for unge under 18 år i Sri Lanka
Rejs med andre unge og oplev verden
Du oplever både den storslåede natur i Sri Lanka
Under opholdet tager i på udflugt ud til kysten
I har en dansk rejseleder med jer på turen
Du rejser med andre unge fra Danmark
Og får indblik i livet og kulturen på landet og i byerne.


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Program

Uge 1: Kultur og marginalisering

Den første uge bliver du introduceret til Sri Lanka og bliver vist rundt i byen Kandy. Du lærer også om marginaliserede grupper, når vi taler om religion og kvinders og unges forhold i samfundet. 
  

 • Introduktion til Sri Lanka; historisk, politisk og kulturelt 

 • Tur rundt i Kandy 

 • Fokus på FN’s Verdensmål 

 • Besøg på teplantage, hvor vi hjælper til med arbejdet 

 • To dages program med unge srilankere. Vi udveksler erfaringer om ungdomsliv I Danmark og Sri Lanka 

 • Fokus på religion og spiritualitet, vi prøver meditation og yoga 

 • Rollespil om forskellige samfundsemner sammen med srilankanske unge 

Uge 2: Miljø og uddannelse

I den anden uge skal vi mere rundt i Sri Lanka, når vi tager på togtur og opleve de smukke te-plantager i højlandet og når vi tager til kysten og taler om miljø og natur og hjælper med at samle plastic fra strandene. 
  

 • Togtur til Ella, hvor vi oplever landskabet i Sri Lanka 

 • Aktiviteter med lokal skole, hvor vi har fokus på klima og miljø 

 • Udflugt til Mirissa med overnatning, hvor vi hjælper med at samle plastic på stranden 

 • Fokus på køn og feminisme 

 • Tema om historie og religion med tur til religiøse steder i Kandy 

 • Filmaften og bålhygge på højskolen 

Vi tager forbehold for mindre ændringer i programmet  

Undervisningen

På højskolen i Sri Lanka lægger vi vægt på det sociale fællesskab og at give dig en fantastisk sommerferieoplevelse. Undervisningen er ikke som du kender den hjemme fra skolen, men i stedet tager vi på ture sammen for at opleve samfundet med egne øjne.  

Dagen starter typisk med en introduktion fra en af de lokale undervisere, som forbereder jer på dagens tema og hvad I skal ud at opleve. Når vi er tilbage efter dagens udflugt, samler vi op og reflekterer over dagens begivenheder. 

En af de bedste måder at forstå samfundet på, er ved at tale med folk. Derfor er mødet med srilankanere også en vigtig del af højskolen. To dage af programmet har vi inviteret en gruppe unge srilankanere på din alder til at være med i programmet. Det giver en fantastisk mulighed for at dele perspektiver på ungdomslivet i Sri Lanka og Danmark, og måske får du nye perspektiver på hvordan det er at være ung i en srilankansk kontekst. 

Dansk rejseleder 

Under hele rejsen vil der være en ung dansk rejseleder med, som du kan bruge hvis du skulle have spørgsmål til noget af det praktiske eller hvis der er noget du helst vil tale om på dansk.  

Undervisere

træner i El Salvador

Sachinda

 Mit navn er Sachinda og jeg underviser på højskolen. Jeg har lang erfaring med at undervise unge danskere i Sri Lanka. Jeg har arbejdet i mange år med ungdomsorganisationer, både i Sri Lanka og internationalt. Jeg er interesseret i menneskerettigheder og frivillighed - og så elsker jeg at spille fodbold! 

Højskolen på Sri Lanka

Få en rundvisning af højskolen på Sri Lanka, hvor den ligger og hvordan det ser ud. 

Mere om rejsen

Læs mere om hvad det vil sige at tage afsted på en sommerhøjskole, og muligvis få svar på nogle af dine spørgsmål.

Hvem kan deltage

Højskolen er for dig, der er mellem 15 og 17 år og har lyst til en anderledes og spændende sommerferieoplevelse, hvor du oplever en del af Asien sammen med andre på din alder. Deltagerne plejer at være jævnt fordelt fra 15 til 17 år, og til tider er der enkelte med, der er fyldt 18 kort i forvejen eller måske endda fylder 18 på højskolen.  

De fleste deltagere er danskere. Højskolen er dog åben for alle nationaliteter, så du kan være så heldig at der også er et par deltagere fra andre lande.  

Sproget på højskolen er engelsk, så alle kan være med i snakken både i undervisningen og i fritiden. Jeres undervisere er fra Sri Lanka, men er vant til at undervise danske unge, så de vil tale og undervise på et niveau, hvor alle kan være med. 

Intro og ankomst

Intro: To uger inden din afrejse til Sri Lanka møder du dine nye højskolekammerater til en introdag i København. I løbet af dagen får du mulighed for at lære de andre deltagere lidt at kende, så I er klar til jeres rejse sammen. Du møder også din rejseleder og bliver godt forberedt på, hvad der skal ske, når I kommer til Sri Lanka. Du er også meget velkommen til at tage dine forældre med til introkurset. 

Ankomst: Du flyver fra København sammen med resten af deltagerne på højskolen den danske rejseleder fra Global Contact. Når I lander i Sri Lanka hovedstad, Colombo bliver I hentet i lufthavnen af personalet fra højskolen. Herfra kører I i bus til højskolen, der ligger cirka 20 minutter uden for Kandy i det centrale Sri Lanka. Køreturen tager cirka 4 timer, og går gennem det smukke højland, hvor du kan få de første indtryk af Sri Lanka. 

Sådan bor du

Du sover i et værelse som du deler med max 3 andre deltagere fra holdet. Her er bad og toilet tilknyttet hvert værelse. På højskolen er der også fællesarealer, hvor I blandt andet har undervisning og spiser alle jeres måltider sammen. Maden vil være srilankansk og der vil ofte være en masse ris og grøntsager. Her er også en stor terrasse og en fin grøn have, hvor I kan slappe af eller dyrke sport efter dagens aktiviteter. Der er vand, elektricitet og wifi på højskolen.

Fritiden

I har fri om eftermiddagen og aftenen efter dagens program. Her kan I slappe af med en bog eller spille spil på terrassen. Der er også plads til at spille fodbold eller dyrke yoga i den store grønne have, hvor I måske også får besøg af et par aber. Et par aftener i løbet af højskolen vil der også være mulighed for at besøge en swimmingpool i området, hvor I kan blive kølet ned efter en lang dags program.  

Tidligere rejsende

Dorte var på seniorhøjskole i Tanzania
Dorte
På højskole i Tanzania

Jeg er gift, men min mand havde travlt lige der, så jeg valgte at rejse af sted selv. Der var ét par på vores hold, som rejste sammen og resten rejste alene ligesom jeg. Så det er både en god og tryg måde at komme af sted på alene, hvis man gerne vil af sted med andre mennesker. 

Gert var på 50+ højskole i Nepal
Gert
På højskole i Nepal

Det var en kæmpe fordel at rejse på den her måde ift. den viden man fik under rejsen. Både det at vi fik undervisning af lokale undervisere, som kunne fortælle ud fra deres egne oplevelser, men også alle de ekskursioner vi var på.

Lars var på en 50+ højskole i Palæstina
Lars
På højskole i Palæstina

Det centrale var at komme ud og se med egne øjne og høre med egne øre. Det gjorde vi bl.a. på turen til Hebron og Jaffa samt den politiske tur i Østjerusalem, og turen rundt i Nazareth og i en flygtningelejr - hver med sin lokale guide.

Anette Jensen var på 50plus højskole i Tanzania
Anette
På højskole i Tanzania

Det allermest fantastiske er, at det har gjort, at jeg har fået et afsæt til at tage derned igen - alene. Hvis ikke jeg havde været på den højskole og havde mødt de mennesker dernede, som jeg har, så ville jeg aldrig foretage sådan en rejse alene. Aldrig.

Rebecca var på højskole i Kenya på sommaren
Rebecca
På højskole i Kenya

eg har altid drømt om at komme til Afrika. Jeg overvejede også Global Sundhed højskolen i Ghana, men jeg endte med at vælge højskolen i Kenya. Jeg skal helt sikkert også tilbage til Afrika igen. Måske næste sommer, men det er stadig langt ude i fremtiden.

Kristina på højskole i Kenya
Kristina
På højskole i Kenya

Jeg var rigtig glad for undervisningen og lærerne. Vi vidste ikke særlig meget om landets politiske situation og de reelle leveforhold. Da vi var ude og se det store slumområde Kibera, gav det meget bedre mening. 

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Personlig kontaktperson i Danmark. 
 • Detaljeret information om højskole og rejse 
 • Introdag i København inklusiv undervisning og måltider 
 • 24-timers nødtelefon 
 • Dansk rejseleder med under hele turen 
 • Diplom efter endt ophold 
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. Konkurs 

Prisen inkluderer ikke

 • Visum 
 • Vaccinationer og evt. malariapiller 
 • Transport til/fra introdag i København 
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold 
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold) 

Under højskolen

 • Flyrejse til højskole 
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset 
 • 2 ugers program med undervisning og udflugter  
 • Lokale undervisere 
 • Al transport og entré som er en del af programmet 
 • Fælles transport til lufthavn efter kurset 

Få mere at vide

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Der er p.t. ikke planlagt infomøder. Det vil blive annonceret her, hvornår der er skemalagt nye, såvel som i vores nyhedsbreve.

Kontakt os

Medarbejder Lasse Jensen
Lasse Jensen
Email
lje@ms.dk
Telefon
77310066
Daglig leder af Global Contact og ansvarlig for 50+ højskoler

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.

Lignende ophold