Sri Lanka

U18 højskole i Sri Lanka

Rejs med på sommerhøjskole i Sri Lanka, hvor du får en kombination af fællesskab, læring og fantastiske oplevelser. Du kommer til at bo i højlandet lidt uden for Kandy, den største by i det centrale Sri Lanka. Herfra tager I på masser af ture, hvor I møder srilankanere, der kan fortælle jer en masse om nogle af Sri Lankas vigtigste samfundsemner såsom kvinderettigheder, uddannelse og religion.

Sommerhøjskolen er en fantastisk mulighed for at opleve Sri Lanka og rejse sammen med andre unge på din alder. Der er en ung, dansk rejseleder med under hele turen, og vi sørger for god forberedelse inden afgang.

Højskole for unge under 18 år i Sri Lanka
Rejs med andre unge og oplev verden
Du oplever både den storslåede natur i Sri Lanka
Under opholdet tager i på udflugt ud til kysten
I har en dansk rejseleder med jer på turen
Du rejser med andre unge fra Danmark
Og får indblik i livet og kulturen på landet og i byerne.
Introkursus 11. juni 2022
Varighed 2 uger

6.900,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Program

Uge 1: Kultur og marginalisering

Den første uge bliver du introduceret til Sri Lanka og vist rundt i byen Kandy. Du lærer også om marginaliserede grupper, når vi taler om religion og unges forhold i samfundet.   

 • Introduktion til Sri Lanka; historisk, politisk og kulturelt 

 • Tur rundt i Kandy 

 • Fokus på FN’s Verdensmål 

 • Besøg på te-plantage, hvor vi hjælper til med arbejdet 

 • To-dages program med unge srilankanere. Vi undersøger forskelle og ligheder i ungdomsliv i Danmark og Sri Lanka 

 • Fokus på religion og spiritualitet: Vi prøver meditation og yoga 

 • Rollespil om vigtige samfundsemner sammen med srilankanske unge 

Uge 2: Miljø og uddannelse

I den anden uge skal vi mere rundt i Sri Lanka, når vi tager på togtur for at opleve de smukke te-plantager i højlandet. Vi tager også til kysten og taler om miljø og natur og hjælper med at samle plastic fra strandene. 

 • 8-timers togtur til Ella, hvor vi oplever Sri Lankas fantastiske landskab 

 • Aktiviteter på en lokal skole, hvor vi har fokus på klima og miljø 

 • Udflugt til Mirissa med overnatning, hvor vi hjælper med at samle plastic på stranden 

 • Fokus på køn og kvinderettigheder i Sri Lanka 

 • Tema om historie og religion med besøg ved religiøse steder i Kandy 

 • Filmaften og bålhygge på højskolen 

 

Vi tager forbehold for mindre ændringer i programmet.

Undervisningen

På højskolen i Sri Lanka lægger vi vægt på det sociale fællesskab og at give dig en fantastisk sommerferieoplevelse. Undervisningen er aktiv og engagerende, og vi bruger ikke meget tid i klasselokalet. I stedet tager vi på ture sammen for at opleve samfundet med egne øjne.

Dagen starter typisk med en introduktion fra en af de lokale undervisere, som forbereder jer på dagens tema og hvad I skal ud at opleve. Når vi er tilbage efter dagens udflugt, samler vi op og reflekterer over dagens begivenheder.

En af de bedste måder at forstå samfundet på, er ved at tale med folk. Derfor er mødet med srilankanere også en vigtig del af højskolen. To dage af programmet har vi inviteret en gruppe unge srilankanere på din alder til at være med i programmet. Det giver en fantastisk mulighed for at lære om hvordan det er at være ung i Sri Lanka og hvordan det måske er anderledes fra at være ung i Danmark. 

Undervisere

træner i El Salvador

Sachinda

 Mit navn er Sachinda og jeg underviser på højskolen. Jeg har lang erfaring med at undervise unge danskere i Sri Lanka. Jeg har arbejdet i mange år med ungdomsorganisationer, både i Sri Lanka og internationalt. Jeg er interesseret i menneskerettigheder og frivillighed - og så elsker jeg at spille fodbold! 

Højskolen på Sri Lanka

Få en rundvisning af højskolen på Sri Lanka, hvor den ligger og hvordan det ser ud. 

Mere om rejsen

Læs mere om hvad det vil sige at tage afsted på en sommerhøjskole, og muligvis få svar på nogle af dine spørgsmål.

Hvem kan deltage

Højskolen er for dig, der er mellem 15 og 17 år og har lyst til en anderledes og spændende sommerferieoplevelse, hvor du oplever en del af Asien sammen med andre på din alder. Deltagerne plejer at være jævnt fordelt fra 15 til 17 år, og til tider er der enkelte med, der er fyldt 18 kort i forvejen eller måske endda fylder 18 på højskolen.

De fleste deltagere er danskere. Højskolen er dog åben for alle nationaliteter, så du kan være heldig at der også er et par deltagere fra andre lande.

Sproget på højskolen er engelsk, så alle kan være med i snakken både i undervisningen og i fritiden. Jeres underviser er fra Sri Lanka, men er vant til at undervise danske unge, så der tales og undervises på et niveau, hvor alle kan være med.

Intro og ankomst

Intro: To uger inden din afrejse til Sri Lanka møder du dine nye højskolekammerater til en introdag i København. I løbet af dagen får du mulighed for at lære de andre deltagere lidt at kende, så I er klar til jeres rejse sammen. Du møder også din rejseleder og bliver godt forberedt på, hvad der skal ske, når I kommer til Sri Lanka. Du er også meget velkommen til at tage dine forældre med til introkurset, så de kan høre lidt om højskolen.

Ankomst: Du flyver fra København sammen med resten af deltagerne på højskolen og den danske rejseleder fra Global Contact. Når I lander i Sri Lankas hovedstad, Colombo, bliver I hentet i lufthavnen af personalet fra højskolen. Herfra kører I i bus til højskolen, der ligger cirka 20 minutter uden for Kandy i det centrale Sri Lanka. Køreturen tager cirka 4 timer, og går gennem det smukke højland, hvor du kan få de første indtryk af Sri Lanka.

Sådan bor du

Du sover i et værelse som du deler med max. 3 andre deltagere af samme køn. Her er bad og toilet tilknyttet hvert værelse. På højskolen er der også fællesarealer, hvor I har undervisning og spiser alle jeres måltider sammen. Maden vil være srilankansk og der vil ofte være en masse ris og grøntsager. Her er også en stor terrasse og en fin grøn have, hvor I kan slappe af eller dyrke sport efter dagens aktiviteter. Der er vand, elektricitet og (langsomt) wi-fi på højskolen.

Fritiden

I har fri om eftermiddagen og aftenen efter dagens program. Her kan I slappe af med en bog eller spille spil på terrassen. Der er også plads til at spille fodbold eller dyrke yoga i den store grønne have, hvor I måske også får besøg af et par aber. Et par aftener i løbet af højskolen vil der også være mulighed for at besøge en swimmingpool i området, hvor I kan blive kølet ned efter en lang dags program.  

 

Tidligere rejsende

Højskole for U18 deltagere
Emil
På højskole i Kenya

Selv om jeg ikke kendte nogen på forhånd, snakkede jeg godt med alle. De tre andre drenge var et par år yngre end mig, så jeg troede måske, at de ville være for sig selv. Men det gik meget bedre, end jeg forventede.

Ida var i Myanmar
Ida
På højskole i Myanmar

Vi snakkede rigtig meget om, hvordan det er at være ung i Myanmar og i Danmark. Der er ret stor forskel. Burmeserne kæmper virkelig for deres land. De burmesiske deltagere havde ikke fritidsinteresser som f.eks. fodbold.

Rebecca var på højskole i Kenya på sommaren
Rebecca
På højskole i Kenya

eg har altid drømt om at komme til Afrika. Jeg overvejede også Global Sundhed højskolen i Ghana, men jeg endte med at vælge højskolen i Kenya. Jeg skal helt sikkert også tilbage til Afrika igen. Måske næste sommer, men det er stadig langt ude i fremtiden.

Højskole i Myanmar
Freia
På højskole i Myanmar

Jeg følte, at jeg fik et hjem i en anden verden, og at når jeg kommer tilbage til Myanmar en dag, så kender jeg det virkelig. Jeg føler, at jeg har en relation til udviklingen og den demokratiske proces, som jeg tror de har gennemgået, hvis jeg kommer tilbage om nogle år.

Kathrine var på højskole i El Salvador
Katrine
På højskole i El Salvador

Vær åben over for ny viden, informationer og oplevelser. Man skal selvfølgelig respektere hinanden, når man bor 15 mennesker sammen. Det var meget få, der kendte hinanden hjemmefra, men det fungerede rigtig godt. Der gik ikke længe før vi fik et fedt sammenhold! 

Ingrida var på sommerhøjskole i Asien.
Ingrida
På højskole i Myanmar

På højskolen snakkede vi meget om at være en global medborger, og først tænkte jeg sådan: "ja ja.." Men nu føler jeg, at jeg har taget den energi med hjem. Jeg har for eksempel fået meget mere fokus på, hvad der sker i Asien. Så højskolen har helt sikkert givet mig en masse, og jeg kunne også godt tænke mig at tage afsted igen.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Personlig kontaktperson i Danmark. 
 • Detaljeret information om højskole og rejse 
 • Introdag i København inklusiv undervisning og måltider 
 • 24-timers nødtelefon 
 • Dansk rejseleder med under hele turen 
 • Diplom efter endt ophold 
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. Konkurs 

Prisen inkluderer ikke

 • Visum 
 • Vaccinationer, evt. coronatest og evt. malariapiller 
 • Transport til/fra introdag i København 
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold 
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold) 

Under højskolen

 • Flyrejse til højskole 
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset 
 • 2 ugers program med undervisning og udflugter  
 • Lokale undervisere 
 • Al transport og entré som er en del af programmet 
 • Fælles transport til lufthavn efter kurset 

Få mere at vide

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Kontakt os

Medarbejder Lasse Jensen
Lasse Jensen
Email
lje@ms.dk
Telefon
77310066
Daglig leder af Global Contact og ansvarlig for 50+ højskoler og Latinamerika Frivillige

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.

Lignende ophold