Rejs på højskole om sommeren sammen med andre danske unge mennesker

Sommerhøjskole i udlandet for unge

Rejs med på sommerhøjskole i udlandet og få en uforglemmelig oplevelse! 

På et højskoleophold i sommerferien rejser du med andre unge, som interesserer sig for verden, og du får oplevelser og indsigt på en måde som ikke er muligt for almindelige turistrejsende. Programmet er fyldt med læring, udflugter, besøg og workshops, hvor du møder lokale ildsjæle og får indblik i kultur og samfund. 

Vælg land for højskoleophold

Info om højskolekurserne for unge

Hvem kan deltage

Vores sommerhøjskoler er for unge mellem 18-29 år. Aldersspredningen er oftest stor, og du kan derfor forvente at møde andre unge i hele aldersspændet. Er du yngre, arrangerer vi også U18 højskole for unge under 18 år. Du kan læse mere her.

Et højskoleophold i sommerferien kan passes ind i de flestes ferie, og derfor er der både unge med som går i skole, studerer og arbejder. Nogle bruger det også som afsæt til at rejse i deres sabbatår.  

Det kræver ingen særlige faglige forudsætninger at deltage, så længe du er nysgerrig efter at lære og deltage i programmet. Du kan forvente at underviserne inddrager jer aktivt, så niveauet tilpasses holdet.  

Du rejser med et hold af danske højskoleelever, men du vil møde lokale unge på højskolen og i løbet af programmet. Undervisningen på højskolerne foregår på engelsk, men kræver ikke at du taler det flydende. Du skal dog kunne føre en samtale og have modet til at deltage aktivt. Det er en glimrende måde at blive bedre til sprog i din ferie!   

Undervisningen

Undervisningen sætter fokus på mødet mellem mennesker, samtidig med at du får indblik i emner som ulighed, udvikling og rettigheder. Der undervises i temaer, som er relevante for landet, og det sker både på selve højskolen og ved at vi tager ud og lærer af de mennesker der berøres. Det kan være kvinderettighedsforkæmpere, stammefolk, lokale unge eller beboere der viser rundt i deres slumkvarter. Flere af sommerhøjskolerne afsluttes med et lille projekt, hvor du bringer din nye viden i spil på en sjov måde. Du kan læse mere om programmet under hver sommerhøjskole. 

At rejse på højskole i sommerferien er både lærerigt og sjovt, og der vil også være masser af sociale aktiviteter undervejs og mulighed for at udforske lidt på egen hånd. I programmerne er der masser af udflugter ud af højskolen, hvor du får et godt indblik i det land du er rejst til. Der vil være en god kombination af ture, hvor du lærer om kultur og historie, og mere turistprægede udflugter og naturoplevelser. Det er en meget social rejseform, og der vil være masser af hygge, teambuilding og tid til at lære hinanden at kende. Du får med garanti en masse nye venner og nogle helt særlige oplevelser. 

Hvorfor rejse med Mellemfolkeligt Samvirke

Vi har mangeårig erfaring med at lave sommerhøjskole for unge, og flere af kurserne har været afholdt år efter år med stor succes. Det skyldes ikke mindst vores professionelle ansatte på højskolerne, der sørger for gode rammer, et spændende og velfungerende program, og at sikkerheden altid er i orden. Underviserne har et indgående lokalkendskab, følger med rundt på alle ture i programmet, og sørger for at alle bliver grundigt informerede om “do’s and dont’s” i landet.  

Vores stærke lokale netværk betyder, at vi kan lave højskoleprogrammer, der giver dig et dybere indblik end en turistrejse. Du får også mulighed for at besøge interessante mennesker og steder, som turister normalt ikke har adgang til.  

Når du rejser på sommerhøjskole med Mellemfolkeligt Samvirke kan du være sikker på at blive grundigt forberedt på din rejse. Du får tilsendt en velkomstpakke med information om bl.a. højskolen, program, visum og pakkeliste i god tid inden afrejse, og deltager på introkursus inden afrejse, der forbereder dig på opholdet. Hvis du vælger at vi skal stå for fly og forsikring sørger vi også for at du rejser med de andre deltagere, og at du har en god forsikring, der dækker bredt. Selvfølgelig står vi også til rådighed 24 timer i døgnet, hvis et uheld skulle ske.  

Mellemfolkeligt Samvirke er registreret i Rejsegarantifonden, så rejsen dækkes i tilfælde af konkurs. 

Anbefalinger

Monika var på højskole i Kenya inden hun skulle ud som frivillig
Monika
På højskole i Kenya

Det var fantastisk at bestige Mount Kenya og se solopgang på toppen! Selve oplevelsen af at være på højskole i Kenya var meget surrealistisk, og det var rart at dele det med de andre, som jeg hurtigt lærte at kende – vi fik et rigtigt højskolefællesskab. 

Højskole i Myanmar
Freia
På højskole i Myanmar

Jeg følte, at jeg fik et hjem i en anden verden, og at når jeg kommer tilbage til Myanmar en dag, så kender jeg det virkelig. Jeg føler, at jeg har en relation til udviklingen og den demokratiske proces, som jeg tror de har gennemgået, hvis jeg kommer tilbage om nogle år.

Vibeke var på højskole i Tanzania
Vibeke
På højskole i Tanzania

Højskolen er et dejligt sted, hvor der er alt, man har brug for. Der er f.eks. vaskeri, sportsfaciliteter og en lille bar, hvor vi hyggede om aftenen. I den nærliggende by var der hæveautomat, caféer og restauranter med afrikansk livemusik. Tanzania er et fredeligt land, hvor vi følte os trygge og velkomne. Der var en international atmosfære.

Seniorhøjskole i Palæstina
Bente
På højskole i Palæstina

At rejsen var organiseret som et højskoleophold, hvor vi rejste sammen i en mindre gruppe og mødtes inden i København, havde stor betydning for, at jeg valgte at rejse med Global Contact. Det var en god oplevelse at være sammen afsted og kunne dele de mange stærke indtryk i gruppen, og vi har stadig kontakt, efter vi er kommet hjem.

Kristina på højskole i Kenya
Kristina
På højskole i Kenya

Jeg var rigtig glad for undervisningen og lærerne. Vi vidste ikke særlig meget om landets politiske situation og de reelle leveforhold. Da vi var ude og se det store slumområde Kibera, gav det meget bedre mening. 

Jeppe var på højskole inden han skulle være frivillig
Jeppe
På højskole i Myanmar

Det var nok at være en del af lokalsamfundet. At gå ud om morgenen og hilse på de mennesker, som man lærte at kende. Man fandt ud af, at man ikke var så fremmed. Jeg købte en longie, en traditionel nederdel til mænd, og klædte mig, som om jeg boede i Myanmar. Det synes de lokale var rigtig fedt. På den måde brød det isen og var med til at skabe en gensidig respekt.

Få mere at vide

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Kontakt os

Medarbejder Heidi
Heidi Dimon Djurhuu (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn