Frivilligt arbejde i Zambia

Kort højskoleophold i Zambia

På et 4-ugers højskoleophold i Zambia, kommer du til at få et særligt indblik i hverdagslivet i landet, med et primært fokus på frivilligt arbejde. På højskolen i hovedstaden Lusaka kommer du til at møde inspirerende mennesker, der fortæller dig om samfundet og landets kultur og historie.

Du kommer også på spændende udflugter, sammen med højskolens dygtige undervisere. Du får hver dag nye oplevelser og ny læring, og kommer også til at lære om frivilligt arbejde sammen med de andre deltagere på højskolen. 

Et 4-ugers højskoleophold i Zambia
4-ugers højskole inden du rejser videre på frivilligt arbejde
Du får hver dag nye oplevelser og ny læring
Du lærer om frivilligt arbejde
Masser af udflygter
Masser af udflygter
Du får venner for livet
Højskole i Zambia
Introkursus 12. september 2022
Varighed 4 uger

12.700,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Program

Uge 1: Kultur og historie

Indblik i Zambias kultur og historie, igennem udflugter til områderne omkring højskolen.  

 • Introduktion til højskolen i Lusaka og lokalområdet.  

 • Lær om de sociale og politiske forhold i Zambia.  

 • Udflugt til omkringliggende landsbyer.  

 • Madlavning, hvor du skal lave lækre retter, med lokale ingredienser.  

 • Lær gloser på de lokale sprog Nyanja og Swahili, så du kan bestille kaffe i caféen.  

 • Lær om betydning af frivilligt arbejde og hvilken rolle frivillighed spiller i regionen.  

Uge 2: Ulighed og frivillighed i Zambia

Kom tæt på det zambiske samfund, hvor du får et indblik i hverdagslivet i Zambia. Du vil blandt andet lære om den sociale forandring der arbejdes for i landet.  

 • Lær om menneskerettigheder i Zambia  

 • Besøg til en lokal organisation, der arbejder med FN’s verdensmålene.    

 • Udflugt til organisationer der arbejder med ulighed og kvinderettigheder.  

 • Udflugt til en organisation der arbejder med gadebørn.   

 • Lær om den frivilliges ansvar i arbejdet med børn.   

 • Besøg og overnatning hos en lokal familie.   

Uge 3: Ungdom, fordybelse og prøve at undervise 

Prøv kræfter med at undervise på en zambisk skole, samt gruppearbejde om et projekt. Ugen sluttes af med weekendudflugt til Victoria Falls.  

 • Lær at planlægge og udføre en undervisningssituation.  

 • Prøv at undervise på en zambisk skole  

 • Opstart et selvvalgt projekt med de andre deltagere  

 • Mød lokale unge og hør om livet som ung i Zambia.  

 • Forlænget weekend til Victoria Falls i Livingstone.  

Uge 4: Frivillighed, fordybelse og afsked 

Færdiggørelse af projekt. Når ugen er omme, rejser du videre eller tilbage til Danmark.   

 • Gruppearbejde med det selvvalgte projekt   

 • Præsentation af det selvvalgte projekt for de andre deltagere.  

 • Bliv forberedt på næste skridt, f.eks. videre rejse eller frivilligt arbejde  

 • Afskedsmiddag, hvor I hygger og tager afsked.

Vi tager forbehold for mindre ændringer i programmet 

Undervisningen

Et højskoleophold i Zambia kombinerer et globalt indblik og den danske højskoletradition, og du kommer derfor til at lære i mødet mellem dig og andre. Undervisningen er drevet af din egen lyst og nysgerrighed til at lære om landet og regionen. Sammen med de andre deltagere, lærer du gennem diverse udflugter og workshops, samt dine egne erfaringer og oplevelser. Det er en deltagerorienteret og uformel undervisning, hvor du og de andre deltagere selv kommer på banen. 

Du lærer noget om landet i mødet med lokale zambier, der giver dig et unikt indblik i hverdagslivet i Zambia. Når I bliver introduceret til et tema på højskolen, starter I oftest med en kort introduktion af højskolens dygtige undervisere. Bagefter tager I ud i lokalsamfundet og møder nogle der har emnet tæt inde på livet. Når du skal lære noget nyt, besøger du derfor projekter og organisationer i Zambia, hvor du lærer igennem samtaler med fx lokale kvinder. Du får mulighed for at være nysgerrig på emnet, når du kan møde med netop de mennesker, der arbejder med menneskerettigheder.  
 
Der foregår også altid mange andre aktiviteter på højskolen, så derfor møder du også andre globalt interesserede unge. I højskolens café kan du eksempelvis møde lokale aktivister, hvor I kan tage en uformel snak om hvordan uddannelse eller politik fungerer for en ung i Zambia. 

Undervisere

Phoster underviser på højskolen i Zambia

Phoster

Hej! Jeg hedder Phoster, jeg er 32 år og underviser også på højskolen. Jeg er interesseret i feminisme, kvinderettigheder og arbejdet med udsatte unge og voksne. Jeg underviser bl.a. i Zambias kultur, feminisme og så tager jeg med dig ud i lokalsamfundet. Jeg bliver motiveret af at arbejde med jer, fordi det skaber et netværk og er med til at udvikle mig personligt.

Underviser i Zambia

Taweni

Hej! Jeg hedder Taweni, jeg er 28 år og underviser på højskolen. Det inspirerer mig at mødes og tale med jer, da det også hjælper i min egen personlige udvikling. Jeg tror på, at hvis man vil ændre verden, må man starte med sig selv. Jeg synes det er rigtigt spændende at arbejde med jer og jeg glæder mig til at møde jer!

Højskolen i Zambia

Få en rundvisning af højskolen i Zambia, hvor den ligger og hvordan det ser ud. 

Mere om rejsen

Læs mere om hvad det vil sige at tage afsted på højskole, og muligvis få svar på nogle af dine spørgsmål.

Hvem kan deltage

Hvis du er mellem 18 og 25 år, og er interesseret i at få mere viden om Zambia og regionen, er dette kursus for dig! Hvis du har planer om at lave frivilligt arbejde med os kan man oplagt tage dette kursus. Det er også ideelt hvis du har brug for at blive klædt på, til egen videre rejse i Zambia. Hvis du har brug for en pause fra hverdagen, og er nysgerrig på at lære mere om Zambia, kan du også tage kurset selvstændigt. Du skal også være klar på at udfordre dig selv og lære en masse nye mennesker at kende!  

Du får undervisning på engelsk, så derfor er det vigtigt hvis du kan forstå og tale hverdagsengelsk. Det er også meget godt at kunne nogle gloser swahili, som du får undervisning i af de lokale undervisere. Hvis man kan swahili i Zambia kan man hilse respektfuldt på folk og komme langt på det lokale marked. 

Intro og ankomst

Introkursus: Inden dit højskoleophold starter, skal du på to dages fælles intro i København. Du kommer til at møde de andre på holdet og lære dem at kende. Sammen kommer I til at lære om ulighed, frivillighed og kulturmødet. Du får også en masse praktiske oplysninger om opholdet, og møder en tidligere deltager der kommer og fortæller om sin tur til Zambia. På tredje dagen er du godt klædt på til afgang og tager med de andre til Kastrup Lufthavn.  

Ankomst i Zambia: I flyver til hovedstaden Lusaka, hvor der står en bil klar til at køre jer til højskolen. Det tager cirka 40 minutter at komme frem. Når I ankommer, tager en af underviserne imod jer og hjælper jer på plads.  

Sådan bor du

Højskolen ligger i en hyggelig gade i Lusaka, hvor du kommer til at bo og have undervisning i den næste måned. Her skal du sove på sovesal med de andre deltagere, hvor der er toilet, bad og garderobeskabe. Der er et tekøkken, hvor I kan lave lækker zambisk mad eller te til en hyggeaften. Du kan også vaske dit eget tøj, på traditionel vis – med egne kræfter.  

Når du har undervisning, er det i forskellige lokaler, hvor der også er et loungeområde hvor I kan hænge ud i pauserne.  

På højskolen er der også en hyggelig café, hvor I kan hygge jer med snacks, kaffe eller brætspil.

Fritiden

Du har heldigvis også tid til at udforske Zambia sammen med de andre deltagere. Du har nemlig dine eftermiddage, aftener og de fleste weekender fri til at gøre hvad du vil.  

Her kan du tage på marked og købe lækre frugter eller tage på en lækker lokal restaurant. Hvis du har brug for en pool, hvor du kan køle ned, kan du med de andre, finde et billigt hotel og tjekke ind.  

Hvis du har brug for en smuk naturoplevelse, kan du tage en bustur til Livingstone, hvor I kan tage en overnatning. Her er det berømte Victoria Falls, som er det største vandfald i verden. Hvis du har brug for adrenalin, kan du også bungee jumpe i smukke og vilde omgivelser, nemlig lige ved Victoria Falls. Du kan også tage på safari i de store nationalparker South Luangwa og Lower Zambezi, hvor du kan se næsehorn, elefanter og sjældne fuglearter.

Frivilligt arbejde

Et gennemgående tema på højskoleopholdet er frivillighed i Zambia og regionen. Der er nemlig mange der vælger at tage dette ophold, som en forberedelse til at lave frivilligt arbejde med os. Derfor er der mange af emnerne på højskolen, der handler om hvordan kulturmødet bliver eller det at bo hos en værtsfamilie. Man får også prøvet kræfter med at undervise, da mange skal lave undervisning på lokale skoler efter højskolen.  

Du behøver ikke at skulle lave frivilligt arbejde med os, da du også får bred viden om landets politiske situation, ulighed, kulturforståelse og verdensmålene. Hvis du er drevet af interessen for Zambia, er dette højskoleophold oplagt for dig!  

Hvad inkluderer prisen?

Generelt

 • Generelt 
 • Personlig kontaktperson i Danmark. 
 • Detaljeret information om højskole og rejse 
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi 
 • 24-timers nødtelefon 
 • Diplom efter endt ophold 
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Prisen inkluderer ikke

 • Visum 
 • Vaccinationer og evt. malariapiller 
 • Transport til/fra introdage i og evt. hjemkomstweekend i København 
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold 
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold) 

Højskolen

 • Flyrejse til højskole 
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset 
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter  
 • Lokale undervisere 
 • Al transport og entré som er en del af programmet 
 • Fælles transport til lufthavn efter kurset 

Zambia på Instagram

 

Tidligere rejsende

Ida var i Myanmar
Ida
På højskole i Myanmar

Vi snakkede rigtig meget om, hvordan det er at være ung i Myanmar og i Danmark. Der er ret stor forskel. Burmeserne kæmper virkelig for deres land. De burmesiske deltagere havde ikke fritidsinteresser som f.eks. fodbold.

Julie var på U18 højskole i Kenya
Julie
På højskole i Kenya

De fleste kendte ingen, men vi følte os hurtigt komfortable i hinandens selskab. Man kommer bare hurtigt tæt på hinanden, når man taler om alt fra diarré til hjemve! Vi brugte ikke rigtigt vores telefoner, og det skabte et særligt nærvær.

Vibeke var på højskole i Tanzania
Vibeke
På højskole i Tanzania

Højskolen er et dejligt sted, hvor der er alt, man har brug for. Der er f.eks. vaskeri, sportsfaciliteter og en lille bar, hvor vi hyggede om aftenen. I den nærliggende by var der hæveautomat, caféer og restauranter med afrikansk livemusik. Tanzania er et fredeligt land, hvor vi følte os trygge og velkomne. Der var en international atmosfære.

Allai rejste til Palæstina på sommerhøjskole
Allai
På højskole i Palæstina

Undervisningen gav helt sikkert en masse viden. Og vi var ude og møde familier, som jeg ikke ville have mødt, hvis jeg rejste på egen hånd. Den første uge havde vi om menneskerettigheder. I den forbindelse mødte vi organisationer, der kæmpede for Palæstina.

Stine var deltager på en højskole i Kenya
Stine
På højskole i Kenya

Vi lærte hinanden godt at kende, især ved den ugentlige kaffepause, hvor vi sad i rundkreds og diskuterede emner som ægteskab og religion med de afrikanske deltagere. Det var derfor, jeg tog på højskole i Kenya. Vi var sammen hele tiden og kom meget tættere på kenyarne, end jeg havde regnet med.

Ann var på en seniorhøjskole i Palæstina
Ann
På højskole i Palæstina

Fordelene er, at der er tilrettelagt et forløb, som man lærer en masse af. De unge palæstinensere som planlægger kurset, gør det rigtig godt, og de får nogle folk ind som er utrolig dygtige. Vi havde typisk et oplæg på højskolen og tog derefter ud og snakkede med nogen om emnet.

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Kontakt os

Medarbejder Line
Line Kok

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn