Praktik i udlandet for ergoterapeuter

Højskole i Sri Lanka

På vores 4-ugers højskolekursus i Sri Lanka, får du et særligt indblik i landet og regionens kultur samtidig med, at der sættes fokus på frivilligt arbejde.  

Du kommer til at bo på højskolen i Kandy, hvorfra I vil tage på masser af udflugter og møde srilankanere, som kan være med til at give dig et nuanceret indblik af livet i Sri Lanka. Du lærer om samfundet, kultur og religion og prøver kræfter med frivilligt arbejde på en skole. 

Oplevelser på højskole i Sri Lanka
Sri Lanka højskole for unge
Højskole med andre unge i Sri Lanka
Sri Lanka højskole og frivilligt arbejde
Oplevelser på højskole i Sri Lanka
Undervisning på højskole i Sri Lanka
Fællesskab på højskole i Sri Lanka
Oplevelser på højskole i Sri Lanka
Introkursus 4. august 2022
Varighed 4 uger

12.700,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Program

Uge 1: Mødet med den nye kultur

I den første uge skal du lære lokalområdet at kende og du får de første indblik i den sociale, kulturelle og historiske baggrund i landet. Samtidig bliver du rystet godt sammen med dit hold gennem teambuilding.  

 • Introduktion til højskolen i Kandy og lokalområdet. 

 • Lær om de kulturer der eksisterer i Sri Lanka, kropssprog og identitet 

 • Udflugt til teplantage, for at lære om arbejdernes vilkår. 

 • Lær om social inklusion og magtstrukturer i Sri Lanka  

 • Mød en lokal frivillig, der fortæller om sin kamp for menneskerettigheder.  

Uge 2: Religionens betydning og prøv at undervise 

I denne uge prøver du lidt forskellige ting af, hvor du både kommer på besøg i flere religiøse bygninger, og så prøver du selv kræfter med at undervise på en lokal skole.  

 • Lær om religioners betydning i Sri Lanka 

 • Besøg et lokalt buddhistisk tempel  

 • Lær byen endnu bedre at kende, når du og de andre deltagere udfordres i en tour-de-Kandy. 

 • Lær at planlægge og forberede undervisning.  

 • Undervis i engelsk på en lokal skole  

Uge 3: Lær om livet som ung i Sri Lanka og fortsæt det frivillige arbejde  

Denne uge møder du lokale unge og snakker med dem om deres liv og drømme og hvordan hverdagslivet ser ud for dem i Sri Lanka. Du fortsætter også med det frivillige arbejde på skolen.  

 • Lær om den frivilliges ansvar i arbejdet med børn 

 • Mød srilankanske unge og snak med dem om livet som ung i landet. 

 • Undervis i engelsk på en lokal skole 

 • Lær om feminisme og kønsrollers indflydelse og betydning i Sri Lanka. 

 • Besøg en lokal organisation, der arbejder med børn med handicap.  

Uge 4: Tid til fordybelse og afsked 

Du har nu lært en masse om Sri Lanka – og dig selv! Du vil blive forberedt på næste skridt, hvad end du rejser videre, skal lave frivilligt arbejde eller tager tilbage til Danmark. 

 • Gruppearbejde med og præsentation af et selvvalgt interesse-projekt 

 • Fokus på din personlige udvikling, fx hvordan du løser konflikter.  

 • Bliv forberedt på næste skridt, fx videre rejse eller frivilligt arbejde 

 • Afskedsmiddag, hvor I hygger og tager afsked.

Vi tager forbehold for mindre ændringer i programmet  

Undervisningen

På højskolen kombineres den danske højskoletradition med et globalt indblik. Undervisningen på højskolen, er deltagerorienteret og uformel, og er drevet af din lyst og nysgerrighed til at lære om livet i Sri Lanka og Asien. Sammen med de andre deltagere, lærer du gennem oplæg, workshops, udflugter og egne erfaringer.  

Programmet er bygget op omkring mødet med inspirerende mennesker. Vi arbejder med forskellige emner, og du vil typisk starte med at få en introduktion til emnet af højskolens dygtige undervisere, og bagefter tager vi ud og møder nogen, der har emnet helt inde på livet. Du kommer derfor ikke kun til at høre om ulighed og rettigheder hos te-arbejdere, du får også mulighed for at møde lokale kvinder og tale med dem om deres vilkår og arbejdet på en te-plantage.  

I nærheden af højskolen ligger der bl.a. et meditationscenter, en skole og en gårdhave med krydderier og grøntsager, hvor du har mulighed for at møde og lære af de lokale. Områderne omkring højskolen bruges som en del af undervisningen, og du skal fx hen og meditere på det nærliggende center.  

Undervisere

Træner på højskolen i El Salvador

Isuru

Hej! Jeg hedder Isuru, jeg er underviser på højskolen. Jeg har erfaring med frivilligt arbejde og er interesseret i sprog og internationalt samarbejde. Jeg underviser i srilankansk kultur, køn og ligestilling, og jeg synes det er rigtigt spændende at fortsætte med at lære om og af andre! 

Højskolen i Sri Lanka

Højskolen i Sri Lanka

Få en rundvisning af højskolen i Sri Lanka, hvor den ligger og hvordan det ser ud. Højskolen foregår i det centrale Sri Lanka, hvor du bor på en bjergskråning omgivet af grønne teplantager.

Mere om rejsen

Læs mere om hvad det vil sige at tage afsted på en højskole, og muligvis få svar på nogle af dine spørgsmål.

Hvem kan deltage

Kurset er for dig der er mellem 18 og 25 år. Størstedelen af deltagerne starter med kurset, fordi de bagefter skal ud og arbejde frivilligt med os i Asien. Men kurset er også ideelt for dig, som selv planlægger at rejse videre og gerne vil have lidt viden og indsigt i landet og regionen – og en masse nye venner og oplevelser!

Hverdagssproget på højskolen er singalesisk, men undervisningen foregår på engelsk. Du klarer det helt fint, så længe du kan forstå og tale hverdagsengelsk.

Intro og ankomst

Intro: 

Dit højskoleophold starter i København, med to dages fælles intro, hvor du møder de andre deltagere, som du skal rejse til Sri Lanka med. I kommer sammen til at få undervisning i temaer som ulighed, frivillighed og kulturmødet. Du får selvfølgelig også en masse praktiske oplysninger om opholdet. Du får også mulighed for at snakke med en tidligere deltager, og så er du klædt på og klar til afgang. På tredje dagen tager I sammen til Kastrup Lufthavn. 

Ankomst: 

I flyver til hovedstaden Colombo, hvor I bliver hentet i lufthavnen og kørt til højskolen i Kandy. Turen tager cirka 3 timer gennem det smukke landskab.

Sådan bor du

Højskolen ligger i grønne omgivelser og har en stor gårdhave, hvor der er plads til afslapning om eftermiddagen. I spiser alle jeres måltider på en fin veranda. Der er også et lille tekøkken, hvor I kan lave lækker lokal Ceylon te. I får undervisning i nogle nærliggende lokaler, hvor der en fin udsigt ud over Kandy.  

På højskolen bor du og de andre deltagere på værelser med plads til 3 personer. Hvert værelse har tilknyttet toilet og bad. Læs mere og se billeder fra højskolen i Sri Lanka her.

Fritiden

Selvom der er et tætpakket program alle hverdage, fra cirka 9-15, har du sene eftermiddage, aftener og weekender fri. Om aftenen er der tid til hygge med brætspil, dagbog-skrivning eller den ugentlige filmvisning.  

Om eftermiddagen og i weekenden kan du udforske området omkring højskolen på egen hånd, som underviserne gerne vil hjælpe dig med. Udover selve Kandy by, er der mange smukke naturoplevelser i nærheden af højskolen, som klart er et besøg værd! Du kan fx tage på en togtur igennem landet, ligge på de hvide sandstrande eller tage til ruinbyen Sigirjya.

Frivilligt arbejde

Selve højskoleopholdet er designet, som en forberedelse på at lave frivilligt arbejde, bo og rejse i Sri Lanka eller resten af Asien. En del af emnerne giver derfor et indblik i kulturmødet, undervisningsforberedelse og hvilken betydning frivilligt arbejde har i en Asien.

Kurset giver også en masse viden om landet og regionen, f.eks. om ulighed, landets historie og politiske situation, verdensmålene og kulturforståelse. Det kan derfor sagtens tages som et selvstændigt højskoleophold hvis du er interesseret i Sri Lanka. 

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Personlig kontaktperson i Danmark
 • Detaljeret information om højskole og rejse 
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi 
 • 24-timers nødtelefon 
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Prisen inkluderer ikke

 • Visum
 • Vaccinationer
 • Transport til introdage i København
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)​

Højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst
 • Kost og logi under hele kurset 
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter  
 • Lokale undervisere 
 • Al transport og entré som er en del af programmet 
 • Fælles transport til lufthavn efter kurset 

Sri Lanka på Instagram

 

Tidligere rejsende

Majken var på en højskolerejse gennem Europa til Grækenland
Majken
På højskole i Grækenland

Generelt var alle organisationer vi mødte på turen super inspirerende. Både de helt store som Dansk flygtningehjælp i Athen og også de små organisationer. Jeg blev især inspireret af en lille organisation der arbejdede i Serbien, som bare gjorde virkelig meget med meget få ressourcer.

Jeppe var på højskole inden han skulle være frivillig
Jeppe
På højskole i Myanmar

Det var nok at være en del af lokalsamfundet. At gå ud om morgenen og hilse på de mennesker, som man lærte at kende. Man fandt ud af, at man ikke var så fremmed. Jeg købte en longie, en traditionel nederdel til mænd, og klædte mig, som om jeg boede i Myanmar. Det synes de lokale var rigtig fedt. På den måde brød det isen og var med til at skabe en gensidig respekt.

Julie var på U18 højskole i Kenya
Julie
På højskole i Kenya

De fleste kendte ingen, men vi følte os hurtigt komfortable i hinandens selskab. Man kommer bare hurtigt tæt på hinanden, når man taler om alt fra diarré til hjemve! Vi brugte ikke rigtigt vores telefoner, og det skabte et særligt nærvær.

Allai rejste til Palæstina på sommerhøjskole
Allai
På højskole i Palæstina

Undervisningen gav helt sikkert en masse viden. Og vi var ude og møde familier, som jeg ikke ville have mødt, hvis jeg rejste på egen hånd. Den første uge havde vi om menneskerettigheder. I den forbindelse mødte vi organisationer, der kæmpede for Palæstina.

Ingrida var på sommerhøjskole i Asien.
Ingrida
På højskole i Myanmar

På højskolen snakkede vi meget om at være en global medborger, og først tænkte jeg sådan: "ja ja.." Men nu føler jeg, at jeg har taget den energi med hjem. Jeg har for eksempel fået meget mere fokus på, hvad der sker i Asien. Så højskolen har helt sikkert givet mig en masse, og jeg kunne også godt tænke mig at tage afsted igen.

Monika var på højskole i Kenya inden hun skulle ud som frivillig
Monika
På højskole i Kenya

Det var fantastisk at bestige Mount Kenya og se solopgang på toppen! Selve oplevelsen af at være på højskole i Kenya var meget surrealistisk, og det var rart at dele det med de andre, som jeg hurtigt lærte at kende – vi fik et rigtigt højskolefællesskab. 

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Kontakt os

Medarbejder Lasse Jensen
Lasse Jensen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn