Sommerhøjskole i Myanmar

Højskole i Myanmar

Tag på vores 4-ugers højskolekursus i Myanmar og få et særligt indblik i hverdagslivet i landet, med et særligt fokus på frivilligt arbejde. 

På højskolen i Yangon kommer du til at lære om samfundet omkring dig, særligt i mødet med burmesere. Sammen med de dygtige lokale undervisere, tager du på udflugter rundt omring i Myanmar. Du kommer til at lære om Myanmars kultur, religion og historie, og får hver dag nye oplevelser og ny læring. 

Højskole i Myanmar
Højskole med frivilligtema i Myanmar
Undervisning på højskole i Myanmar
Frivilligt arbejde på højskole i Myanmar
Fælles aktiviteter på højskole i Myanmar
Oplevelser på højskole i Myanmar
Udflugter på højskole i Myanmar
Fællesskab på højskole i Myanmar
Naturoplevelser på højskole i Myanmar
Undervisning på højskole i Myanmar
Introkursus 17. februar 2022
Varighed 4 uger

12.700,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Program

Uge 1: Forstå landets historie og kultur

Den første uge byder på mange nye indtryk, hvor du igennem udflugter lærer om Myanmars spændende historie, kultur, religion og politiske situation.  

 • Introduktion til højskolen i Yangon og lokalområdet. 

 • Lære om Myanmars historie, kultur og vigtigheden af religion 

 • Udflugt og rundvisning i et buddhistisk tempel og landets helligste pagoda. 

 • Lære om den politiske situation i en Myanmarsk kontekst 

 • Besøg flere politiske ungdomsorganisationer, hvor du mødes med politiske aktivister.   

Uge 2: Frivillighed og kampen for ligestilling i Myanmar 

I denne uge lærer du mere om kampen for lige muligheder og rettigheder i landet, igennem samtaler med lokale aktivister. Du får også de første erfaringer med frivilligt arbejde.  

 • Besøg en lokal organisation og lær om arbejdet med udsatte børn og unge. 

 • Mødes og tale med lokale aktivister, om kampen for ligestilling 

 • Lær om menneskerettigheder, ligestilling og køn 

 • Lær at planlægge og forberede undervisning. 

 • Forlænget weekend, hvor du bl.a. kan udforske Yangon. 

Uge 3: Ungdom, uddannelse og prøve at undervise 

I denne uge prøver du selv kræfter med at undervise på en lokal skole, og så får du mulighed for at mødes med lokale unge, og snakke dem om hverdagslivet som ung i Myanmar. 

 • Forberede og udføre undervisning på en lokal buddhistisk skole 

 • Udflugt til nærliggende landsbyer 

 • Mødes og tale med lokale unge, om livet som ung i Myanmar 

 • Udflugt til det centrale Myanmar, hvor I overnatter i et par dage 

 • Mulighed for at prøve kræfter med at undervise 

 • Mødes med lokale universitetsstuderende, hvor I udveksler erfaringer og oplevelser. 

Uge 4: Tid til fordybelse og afrunding 

Du har nu lært en masse om Myanmar og om dig selv! Du tager afsked med de andre, og rejser enten videre, laver frivilligt arbejde eller tager tilbage til Danmark. 

 • Besøg til en nærliggende landsby, med markedsbesøg og madlavning hos en lokal familie. 

 • Endagstur til tempelruinerne ved den gamle by Bagan. 

 • Fordyb dig i et selvvalg interesse-projekt om fx ulighed i Myanmar 

 • Bliv forberedt på næste skridt, f.eks. videre rejse eller frivilligt arbejde 

 • Afslutningsmiddag, hvor I hygger og tager afsked. 

Vi tager forbehold for mindre ændringer i programmet 

Undervisningen

Du får en kombination af et globalt indblik og den danske højskoletradition på højskolen i Myanmar, hvor du især lærer noget i mødet mellem dig og burmeserne. Undervisningen på højskolen er deltagerorienteret og uformel, og drives af din egen lyst og nysgerrighed til at lære om Myanmar og Asien. Sammen med de andre deltagere, lærer du gennem oplæg, workshops, udflugter og egne erfaringer.  

En central del af undervisningen på højskolen, er mødet med inspirerende burmesere. Du får først en kort introduktion til et emne af højskolens dygtige undervisere, og kommer bagefter ud og besøger nogen der har emnet helt inde på livet. Du bliver taget på spændende udflugter til organisationer og projekter i Myanmar, og lærer derfor igennem samtaler med bl.a. lokale aktivister. Du lærer derfor ikke kun om arbejdet med køn og ligestilling, men får også mulighed for at møde lokale kvinder og mænd, der arbejder for lige rettigheder for kønnene.  

På højskolen kan du også møde andre globalt interesserede unge, da der også afholdes mange andre spændende kurser. I kommer ikke til at have undervisning sammen, men du har mulighed for at tale med og lære af andre. Der er særligt projekter fokuseret på ungdom, politik og medborgerskab.  

Undervisere

Underviser på højskolen i Myanmar, Edward

Edward

Hej! Jeg hedder Edward, jeg er 23 år og er underviser på højskolen. Jeg interesserer mig for politik og frivilligt arbejde, og underviser bl.a. i religion, historie og politik I Myanmar. Jeg er motiveret af at arbejde med og undervise spændende mennesker. Jeg glæder mig til at møde jer! 

Underviser på højskolen i Myanmar, Khun

Khun

Hej! Jeg hedder Khun, jeg er 25 år og er underviser på højskolen. Jeg interesserer mig for ungdomsledelse og uddannelse, og derfor underviser jeg nu i politik og borgerskab i Myanmar. Jeg synes det er interessant at blive inspireret og motiveret i min aktivisme, ved blandt andet at mødes med og lære af jer. 

Phyo, underviser på højskolen i Myanmar

Phyo

Hej! Mit navn er Phyo, jeg er 22 år og jeg arbejder som frivilligunderviser på højskolen. Jeg interesserer mig for politik, historie og kultur, og derfor underviser jeg også i Myanmars kultur og kulturforståelse.  
Jeg deler ud af mine personlige erfaringer, og synes at det er spændende at dele dem med jer.  

Højskolen i Myanmar

Få en rundvisning af højskolen i Myanmar, hvor den ligger og hvordan det ser ud. Højskolen foregår delvist i storbyen Yangon og delvist på landet i det centrale Myanmar.

Mere om rejsen

Læs mere om hvad det vil sige at tage afsted på en højskole, og muligvis få svar på nogle af dine spørgsmål.

Hvem kan deltage

Kurset er til dig der er mellem 18 og 25, og nysgerrig på at lære noget om Myanmar og resten af Asien. Man kan tage kurset, hvis man har planer om at rejse videre og vil glædes godt på, eller hvis man bagefter skal ud og arbejde frivilligt med os i Asien. Kurset er også iddelt for dig, hvis du har brug for et afbræk fra hverdagen og gerne vil have viden og indsigt i landet og regionen. Du skal selvfølgelig også have lyst til at møde nye mennesker og lære noget om dig selv.  

På højskolen er undervisningen på engelsk, og derfor er det fint hvis du kan forstå og tale hverdagsengelsk. De lokale undervisere kan også lære dig nogle gloser på burmesisk, så du kan købe lækkerier på det lokale marked eller hilse respektfuldt.

Intro og ankomst

Intro: 

Inden afgang til Myanmar, starter du med to dages fælles intro i København. Her møder du de andre deltagere, som du lærer bedre at kende. Sammen kommer I til at lære om ulighed, frivillighed og kulturmødet i Myanmar. Du får også nogle praktiske oplysninger om opholdet, og får mulighed for at snakke med en tidligere deltager. Du bliver klædt godt på til rejsen, og på tredje dagen er I klar til en fælles afgang til Kastrup Lufthavn.  

Ankomst: 

I flyver til Yangon, hvor I bliver hentet og sammen kørt til højskolen. Turen tager cirka en time, alt afhængig af den travle trafik. 

Sådan bor du

Højskolen ligger i et smukt og grønt område, midt i Yangon. I får undervisning i den store bygning, men sover på et nærliggende hostel. Måltiderne nydes på den dejlige terrasse, hvor I også hygger jer om eftermiddagen og aftenen. 

Du kommer på mange udflugter i løbet af din måned i Myanmar, og derfor overnatter du ikke kun på højskolen. I tager knapt 10 timer væk, til det centrale Myanmar, hvor I bor og får undervisning i nogle dage. Her bor du og de andre i hytter, får serveret lækker burmesisk mad og så får I mærket livet på landet. Du kan læse mere om højskolen her.

Fritiden

Selvom programmet alle hverdage er fra cirka 9 til 15, så har du masser af fritid. Du kan bruge dine aftener på at hygge med brætspil eller I kan vælge at udforske selve Yangon-by. Du kan fx tage på det store lokale marked eller opleve byens flotte religiøse templer og pagoder.

I weekenden har du mere tid og med undervisernes hjælp, kan du tage ud og besøge andre spændende steder i landet. Myanmar har nemlig mange kulturelle skatte, som man kan opleve! Du kan fx besøge den gamle tempel-by Bagan, den berømte Inle Lake eller tage til de smukke klippeformationer i byen Hpa-An.

Frivilligt arbejde

På højskolen omhandler en del af undervisningen temaet frivilligt arbejde. Selve opholdt er nemlig designet, som en oplagt forberedelse på at skulle lave frivilligt arbejde i Myanmar eller resten af Asien. En del af emnerne på højskolen klæder en på til at skulle bo, arbejde eller rejse i landet, fx hvilken betydning frivilligt arbejde har i en burmesisk kontekst. Du lærer også om fx kulturmødet, besøg hos en lokal familie eller afprøver at undervise.
 
Selv hvis du ikke skal lave frivilligt arbejde med os, får du en bred viden om landet og regionen. Du får et indblik i Myanmars sociale og politiske situation, og lærer om hvordan temaer som ulighed, kulturforståelse og verdensmålene ser ud i landet. Så længe du er drevet af lysten til at lære om Myanmar, giver det god mening at tage det som et selvstændigt højskoleophold.  

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Personlig kontaktperson i Danmark. 
 • Detaljeret information om højskole og rejse 
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi 
 • 24-timers nødtelefon 
 • Diplom efter endt ophold 
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. Konkurs 

Prisen inkluderer ikke

 • Visum
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og evt. hjemkomstweekend i København 
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold 
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold) 

Under højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset 
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter  
 • Lokale undervisere 
 • Al transport og entré som er en del af programmet 
 • Fælles transport til lufthavn efter kurset 

Myanmar på Instagram

 

Tidligere rejsende

Jeppe var på højskole inden han skulle være frivillig
Jeppe
På højskole i Myanmar

Det var nok at være en del af lokalsamfundet. At gå ud om morgenen og hilse på de mennesker, som man lærte at kende. Man fandt ud af, at man ikke var så fremmed. Jeg købte en longie, en traditionel nederdel til mænd, og klædte mig, som om jeg boede i Myanmar. Det synes de lokale var rigtig fedt. På den måde brød det isen og var med til at skabe en gensidig respekt.

Hanne var på en seniorhøjskole i Nepal
Hanne
På højskole i Nepal

Rejsen er på min top 10-liste over største oplevelser. Det fungerede rigtig godt at være af sted som hold, og vi ses stadig herhjemme. Jeg kendte ingen i forvejen, men det kom jeg hurtigt til. Forholdene var fine, og der var masser af oplevelser i gåafstand fra højskolen.

Højskole for U18 deltagere
Emil
På højskole i Kenya

Selv om jeg ikke kendte nogen på forhånd, snakkede jeg godt med alle. De tre andre drenge var et par år yngre end mig, så jeg troede måske, at de ville være for sig selv. Men det gik meget bedre, end jeg forventede.

Kathrine var på højskole i El Salvador
Katrine
På højskole i El Salvador

Vær åben over for ny viden, informationer og oplevelser. Man skal selvfølgelig respektere hinanden, når man bor 15 mennesker sammen. Det var meget få, der kendte hinanden hjemmefra, men det fungerede rigtig godt. Der gik ikke længe før vi fik et fedt sammenhold! 

Line var i Kenya på en sommerhøjskole
Line
På højskole i Kenya

En af mine veninder var til infomøde hos Global Contact og kom efterfølgende hen og sagde: Line, vi skal til Kenya. Så gik vi ind på hjemmesiden og læste om turen, og vi endte med hurtigt at bestille rejsen.

Seniorhøjskole i Palæstina
Bente
På højskole i Palæstina

At rejsen var organiseret som et højskoleophold, hvor vi rejste sammen i en mindre gruppe og mødtes inden i København, havde stor betydning for, at jeg valgte at rejse med Global Contact. Det var en god oplevelse at være sammen afsted og kunne dele de mange stærke indtryk i gruppen, og vi har stadig kontakt, efter vi er kommet hjem.

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

 • - København - (kl. )

Kontakt os

Medarbejder Lasse Jensen
Lasse Jensen
Email
lje@ms.dk
Telefon
77310066
Daglig leder af Global Contact og ansvarlig for 50+ højskoler og Asien Frivillige

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.

Lignende ophold