Rejs til Ukraine som frivillig

Vi sender i øjeblikket ikke frivillige til Ukraine pga. den aktuelle krig i landet.

 

I samarbejde med lokale partnerorganisationer, arbejder vi gennem Mellemfolkeligt Samvirke på højtryk, på at hjælpe desperate familier, kvinder og børn i Ukraine. Du kan støtte vores arbejde her:

 

Frivilligt arbejde i Ukraine

I Ukraine vil du typisk arbejde i hovedstaden Kiev eller lidt uden for byen. Du vil enten kunne arbejde med udsatte unge som opholder sig på et bosted hvor de er med til så mange huslige opgaver som muligt eller du kan arbejde mere organisatorisk i et nyopstartet ungdomsråd. Her vil du hjælpe med rådgivning og opstart af sociale arrangementer og debatter. 

Arbejd som frivillig i Ukraine
Rejs i Europa som frivillig
Du kan rejse indenfor Europa og lave frivilligt arbejde
Du kan arbejde med udsatte unge
Du kan arbejde med udsatte unge
Du kan arbejde med udsatte unge
Du får en masse livserfaring når du arbejder som frivillig i Ukraine
Du kan arbejde med forskellige typer af mennekser
Oplev Ukraine som frivillig
Arbejd i Ukraine

13.500,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for frivilligt arbejde

Det frivillige arbejde

Sundhed og omsorg Sundhed & omsorg

Som frivillig vil du være med til at hjælpe unge mennesker på et bosted med forskellige former for handikap. Derudover kommer der også dagligt unge på bostedet som har de samme udfordringer men som kan bo i egen bolig. Der er plads til at indlogere 16 mennesker på bostedet og derudover kommer der ca. 20 unge mennesker i løbet af ugen, så bostedet fungerer også som et fristed. Formålet er, at de som bor og kommer på bostedet, skal være med til så mange dagligdagsaktiviteter som muligt. Derudover bliver der brugt meget tid på kreative værksteder som f.eks. at lave figurer, lys eller teaterstykker. Du vil også hjælpe dine kollegaer med undervisning i engelsk, sociale kompetencer og lignende. Dette er alt sammen med det udgangspunkt i, at hver beboer vil få kompetencer til at kunne bo i egen bolig, før eller siden. 

Eftersom at der er rigtig mange muligheder lige fra undervisning til hjælp med mere praktisk vedligeholdelse og kreative udfoldelser er der ikke to dage der er ens, men du vil blive tilknyttet et par kollegaer som du vil følge, særligt i starten. Du vil arbejde ca. 35 timer om ugen. 

Organisationsarbejde Organisationsarbejde

Som frivillig i et nystartet ungdomshus i Kiev kan du lave organisatorisk arbejde og events. Ungdomshuset har til formål at repræsentere og beskytte de unges rettigheder i Ukraine som bl.a. gøres ved at inddrage unge ukrainere som vil være med til at sætte fokus på deres rettigheder. I ungdomshuset er der f.eks. også nedsat et ungdomsråd hvor unge mennesker kan komme og få rådgivning om deres rettigheder fra andre unge. En af dine opgaver vil være at lytte til de unge som kommer og være med til at udvikle projekter som de mangler og efterspørger. Hvis de f.eks. har ønsker til en debataften eller en ny klub, vil du, sammen med dine kollegaer, støtte dem i at skabe netop det de mangler i deres hverdag. Gennem dit frivillige arbejde vil du dels have nogle faste kollegaer i din hverdag men du vil også møde mange frivillige og unge som er engageret i ungdomshuset, både lokale og internationale. 

Som frivillig vil du også være med til at organisere samtaleaftener eller andre sociale arrangementer som skal være med til at sætte fokus på diversitet og ligestilling. Her inddrager organisationen f.eks. FN’s verdensmål. Du behøver ikke at være ekspert på hverken verdensmålene eller rettigheder i Ukraine, du skal nok lære det undervejs. Det vigtige er, at du vil være med til at arrangere og organisere sociale arrangementer og events. 

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Din hverdag


Sådan bor du

Du kommer til at bo i en delevenlig lejlighed forholdsvist centralt, så der er nem mulighed for at handle ind, ligesom offentlig transport er tæt på lejligheden. Du vil typisk have dit eget værelse og dele resten af lejligheden med en anden frivillig og evt. unge studerende eller nyuddannede ukrainere. Det vil give en god mulighed for at møde andre som kan hjælpe dig med at finde de lokale perler, hvor man drikker en god kop kaffe eller få at vide hvor de gode gåture i byen er.  

Da du vil dele køkkenet og stuen med andre er det også en oplagt mulighed for at lære hinandens madretter fra forskellige kulturer, eller lave hyggelige aftner med spil, snak, film eller andet.  

Mad og drikke

Du kan lave mad sammen med dine roomies men det er også helt normalt at gå ud og få noget mad på de mange caféer og restauranter i Kiev. På en af de koldere dage kan du f.eks. prøve suppen borscht som er lavet på rødbede og forskellige former for kød med cremefraiche på toppen. Eller du kan tage en varenyky med på vejen som klassisk er indbagt ost og most kartoffel, men findes i et hav af udgaver med forskellig fyld. Er du heldig at skulle med til en fødselsdag eller bare har lyst til at noget sødt skal du prøve desserten syrnyky som er en blanding mellem amerikanske pandekager og en cheesecake. Det bedste fra begge verdener.  

Du bør købe vand på flaske, da vandet i hanerne ikke er af den bedste kvalitet, men dog fint nok når du f.eks. børster tænder.

Sprog

Nationalsproget er ukrainsk, men du vil også høre lidt russisk fra det store naboland. Det er meget forskelligt fra område til område om de lokale kan engelsk. Jo tættere på storbyerne du kommer, jo nemmere er det at begå sig på engelsk. Der vil altid være mindst en på dit arbejde som kan engelsk, men hvis du vil lære at tale lidt ukrainsk mens du er afsted er det nemt at finde caféer, hvor man øver sig på forskellige sprog, også ukrainsk. Det er derudover også muligt at arrangere privat sprogundervisning.  

 

Fritiden

Efter arbejde kan du hænge ud i den historiske bydel. Du vil især opleve masser af liv mens du går ned af Kievs Khreschatyk Street, hvor du finder lækre caféer, små madboder og fine butikker. Du kan også tage en tur ned på havnen og få en kop kaffe og se de mange skibe, der kommer ind.  

Det er nemt at komme rundt i byen med metro og anden offentlig transport, men det er også nemt at finde transport ud til resten af Ukraine. Hvis du har lyst til en længere tur i weekenden, er der f.eks. ikke langt til Chernobyl, hvor der engang skete en stor ulykke på atomkraftværket. Her kan du lære om katastrofen tilbage i 1986 og se hvordan det ser ud nu. Du kan også tage på opdagelse i Lviv som er kendt for sin flotte natur. 

Vejret

Vejret i Kiev minder meget om det vejr vi kender i Danmark. De varme måneder er juni, juli og august med temperaturer op til 25 grader og de kolde måneder er december, januar og februar med temperaturen lige under frysepunktet.  

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med en 2-dages introduktions i København med lige netop det formål.

Du har også mulighed at vælge at tage på 2 ugers højskole i Palæstina. Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops. Det er dog ikke et krav, når du rejser til Ukraine.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • En koordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Varetagelse af logistiske og administrative opgaver
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Certifikat efter udfyldt evaluering

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i Ukraine 
 • Lokal kontaktperson 
 • Indlogering under hele ophold 
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold) 
 • Hjemkomstweekend i København inklusive kost og logi 

Prisen inkluderer ikke

 • Kost. 
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Transport til/fra intro og hjemkomstweekend i København
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Majken
Majken Kiaby (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn
Andreas frivillig i Colombia
Andreas
Frivillig i Colombia

Vi lavede forskellige aktiviteter for børn fra socialt udsatte familier på øen. Vi byggede for eksempel et bibliotek med plastikflasker og lavede smykkeskrin og punge. Vi lavede også meget praktisk arbejde og en del vandsport.

Andre var frivillig i Kenya i Østafrika
Andrea
Frivillig i Kenya

Sallie, min rejsekammerat, fejrede sin 20-års fødselsdag dernede. Familien arrangerede en afrikansk fest med kangaer (traditionelt tøj) og en kæmpe middag med tigerrejer og andre lækre retter. Det var en virkelig skøn dag, som jeg aldrig vil glemme.

Mads Bro Lindhardt, frivillig i Palæstina
Mads
Frivillig i Palæstina

Man bliver bare kastet direkte ind i en anden kultur. Man bor sammen med de lokale, og bliver ligesom en del af samfundet på et tidspunkt, når man har boet der en 3-4 uger. Det bliver meget personligt og man lærer folk at kende rundt omkring.  Man kommer f.eks. til at kende den lokale købmand eller grønthandler, som hilser på en. Det er ikke ligesom når man rejser rundt som turist - selvom det er der også plads til dernede.

Amalie var frivillig i Bolivia
Amalie
Frivillig i Bolivia

Det var en virkelig fed oplevelse, som har udviklet mig meget. Der var styr på det hele, og jeg blev forberedt rigtig godt, ikke mindst med spanskundervisning på højskolen. Undervejs havde jeg mulighed for at ringe eller skrive til min koordinator i Danmark, og det gjorde mig tryg. 

Ingeborg i Palæstina sammen med kollegaer
Ingeborg
Frivillig i Palæstina

Jeg arbejdede hos en medieorganisation i Ramallah. Her var jeg med til at lave nogle interview på engelsk, og så fik jeg også lov til at filme dele af forskellige dokumentarfilm. Efter noget tid tog jeg også selv initiativ til at lave en lille kortfilm, og det endte med, at arbejdspladsen tog opgaven vildt meget til sig.

Amalie var frivillig i Palæstina
Amalie
Frivillig i Palæstina

Det er menneskene, jeg husker landet for. De gjorde et stort indtryk, for mange er så gæstfri. Vi fik mange invitationer til frokost og blev inviteret inden for i folks huse - det er en del af den arabiske kultur. Det er meget trygt, fordi folk vil gøre alt for at passe på dig, fordi du er gæst.