Rejs til Togo som frivillig

Frivilligt arbejde i Togo

De fleste kender Ghana, når snakken går på Vestafrika. Nabolandet Togo er mere overset, og det er kun 600 km langt og 100 km bredt. Der er en vild diversitet i naturen, der består af alt fra savanne til bakker og marskområder.

Togoleserne lever af landbrug, men uddannelsessystemet halter - derfor kan du som frivillig være med til at styrke forholdene for den yngre generation.

Frivilligt arbejde i Togo
Rejs til Togo i dit sabbatsår
du arbejder sammen med andre unge frivillige
Bliv frivillig i Togo
Du kan arbejde i 12 eller 16 uger i Togo
der er også en del sports aktiviteter
Arbejd med børn
Oplev den smukke natur som frivillig
Lav sport aktiviteter

Få pladser tilbage!

21.900,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Det frivillige arbejde

Undervisning
Undervisning

Du kan undervise på en skole, hvor du vil få ansvar for en skoleklasse eller fungere som hjælpelærer. Det er typisk børn i alderen 12-18 år. Der er primært behov for engelskundervisning, men det afhænger også af dine egne ønsker. Måske er du god til fysik eller har lyst til at dyrke idræt med eleverne? På højskolen får du masser af gode idéer. Desuden kan du være med til at udvikle sprogprogrammer og tilbyde lektiehjælp. De fleste undervisningsprojekter ligger i hovedstaden, Lomé, eller i den mindre by, Badou.

Organisationsarbejde
Organisationsarbejde

I Togo har du mulighed for at arbejde med en række forskellige organisationer. Du kan for eksempel arbejde med menneskerettigheder, uddannelse, trafiksikkerhed eller ligestilling. Det varierer i løbet af året, hvilke organisationer der er mulighed for at arbejde med.

Du er derfor meget velkommen til at kontakte os, hvis du har et særligt ønske for, hvilke områder du har lyst til at arbejde med. Dine arbejdsopgaver kan være alt fra oversættelser, skrive rapporter eller artikler til at planlægge og udføre workshops.

Derudover er mange organisationer meget interesserede i at få hjælp til deres arbejde med kommunikation og sociale medier. For at lave organisatorisk arbejde i Togo, er det ofte et krav, at du kan tale noget fransk. Ved enkelte organisationer skal du derudover også være i gang med en relevant bacheloruddannelse. Hvis du vil lave organisatorisk arbejde, kommer du til at bo i hovedstaden Lomé.

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Sådan bor du

Hvis du skal arbejde i Lomé, kommer du til at bo hos en værtsfamilie, som oftest har børn. At bo hos familien er afgørende for at blive en del af samfundet. Familien vil tage dig med til arrangementer og festligheder, men det er også op til dig selv at skabe et bånd.

På projekterne i Badou vil du bo i et fælleshus. Badou er en lille by, så her er også gode muligheder for at komme helt tæt på kulturen og lokalbefolkningen. Både hos familien og i fælleshuset vil du få dit eget værelse eller dele med en rejsekammerat. Der adgang til elektricitet og forholdene er ret primitive og uden rindende vand.


Mad og drikke

Befolkningens favoritter er madbananer, rodfrugten yams samt ”La Buits”, som er en grød af ris, vand og mælk. Der spises mange krydrede gryderetter med fx kylling, grøntsager, fisk eller søde kartofler. Togoleserne elsker kager, som frituresteges - de ligner lidt æbleskiver. Til morgenmad er der kiks, brød og frugt, og der drikkes sød te eller Africafé. Vandet vil altid være kogt eller filtreret.

 

Sprog

Togo er en tidligere fransk koloni, så derfor tales der fransk. Der findes også stammesprog, men få togolesere taler engelsk. Der vil være en i din værtsfamilie og på arbejdet, som kan noget engelsk. Hvis du tidligere har haft fransk, har du en fantastisk mulighed for at kombinere opholdet i Afrika med at forbedre dine franskkundskaber.

Det er dog ikke et krav, at du kan tale fransk for at rejse til Togo som frivillig. Du kan f.eks. sagtens arbejde med engelskundervisning uden at kunne tale fransk på forhånd. 

Fritiden 

Vores samarbejdspartner holder til i Lomé. Det betyder, at alle projekter starter med en intro i hovedstaden. Byen summer af liv i den afrikanske hede. Der ligger små boder på hvert gadehjørne, og infrastruktur er et ukendt ord. Organisationen har mange års erfaring med frivillige, og især de unge i landet er aktive, så det er en fed måde at skabe et netværk.

Organisationen har både projekter i hovedstaden Lomé og andre projekter, der ligger i den mindre by Badou længere nordpå og tæt på grænsen til Ghana. Du kan købe et modem til din computer eller gå på internetcafé. 

I hverdagen kan du læse en bog, blogge om din tur, udforske Lomé eller lege med børnene. Hvis du har tid tilovers, er det oplagt at starte et projekt. I weekenden har du fantastisk mulighed for at se laguner, tropiske søer, vandfald og kaffeplantager, og Forêt de Fazao-nationalparken er bestemt et besøg værd. Togo er lille, så du har faktisk mulighed for at opleve det meste af landet. Du kan også begive dig til de omkringliggende lande, hvor der i Benin hersker en spændende, gammel voodookultur. 

Togo på Instagram

 

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et højskolekursus ude i verden med lige netop det formål.

Skal du til Afrika, kan du vælge mellem vores højskole i Kenya, eller i Zambia (se datoer for begge kurser under pris og tilmelding). Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops.

Efter kurset vil du føle dig tryg ved at rejse i Afrika, du vil have en masse nye venner og ikke mindst føle dig godt klædt på til det frivillige arbejde.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

 • - København

Kontakt os

Medarbejder Line
Line Kok
Email
lkk@ms.dk
Telefon
77310022
Koordinator for ophold i Afrika, Mellemøsten og Europa

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.

Signe var frivillig i Filippinerne
Signe
Frivillig i Filippinerne

I hverdagen tog jeg ud i Manila, som faktisk er en ret vestlig hovedstad, med de andre frivillige. Vi shoppede og gik på café, og det var en vild kontrast til slummen. I min ferie kom min familie ned og så stedet, og vi var også på en fantastisk dykkertur.

Cecilie var frivillig i Togo
Cæcilie
Frivillig i Togo

Jeg var allerede i Togo igen to måneder efter! Jeg var kun af sted i to uger anden gang, men det var det hele værd. Der var næsten ingen der vidste, at jeg kom, så de blev vildt overraskede! Det var skønt at se mine venner igen, og jeg boede hos en af dem.

 Thea var frivillig i Vietnam
Tilde Tea Julianna
Frivillig i Vietnam

Det var virkelig, virkelig fedt. Det var virkelig dejligt at være sammen alle sammen, inden man skulle ud og være frivillig. Det var fedt at få nogle nye venner, og det var også fedt at lære om, hvordan man håndterer forskellige kulturer.

F - Sri Lanka - Ida marie
Ida-Marie
Frivillig i Sri Lanka

De fleste er buddhister, og de lever efter tankegangen om, at man skal gøre noget godt for hinanden. De virkede meget taknemmelige over, at vi var der for at hjælpe. På børnehjemmet kom der ofte lokale familier forbi og donerede mad – det var virkelig god karma.

Fie som frivilligt i Malawi
Fie
Frivillig i Malawi

På højskolen i Kenya fik vi mange gode redskaber, som vi har gjort brug af til møderne. Vi brugte mange kræfter på at komme tæt på pigerne for bedre at kunne forstå, hvordan det er at være ung i Malawi, i en hverdag så langt væk fra vores.

Mads Bro Lindhardt, frivillig i Palæstina
Mads
Frivillig i Palæstina

Man bliver bare kastet direkte ind i en anden kultur. Man bor sammen med de lokale, og bliver ligesom en del af samfundet på et tidspunkt, når man har boet der en 3-4 uger. Det bliver meget personligt og man lærer folk at kende rundt omkring.  Man kommer f.eks. til at kende den lokale købmand eller grønthandler, som hilser på en. Det er ikke ligesom når man rejser rundt som turist - selvom det er der også plads til dernede.