Rejs til Togo som frivillig

Frivilligt arbejde i Togo

Vil du arbejde i en togolesisk organisation, der brænder for at give børn og unge en bedre mulighed for at uddanne sig? Og vil du blive del af et netværk at unge togolesiske frivillige? Så rejs til Togo som frivillig, hvor du kan undervise i engelsk eller hjælpe vores partnerorganisation i deres arbejde med at sikre rettigheder for unge piger og drenge i Togo.  

Hvis du har mod på det, kan du også lære at tale fransk i Togo, da det er landets officielle sprog, men det er ikke et krav at du kan fransk i forvejen.  

Frivilligt arbejde i Togo
Rejs til Togo i dit sabbatsår
du arbejder sammen med andre unge frivillige
Bliv frivillig i Togo
Du kan arbejde i 12 eller 16 uger i Togo
der er også en del sports aktiviteter
Arbejd med børn
Oplev den smukke natur som frivillig
Lav sport aktiviteter

Inkl. højskole i Kenya

22.000,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Det frivillige arbejde

Undervisning
Undervisning

Som frivillig i Togo kan du undervise i engelsk på en lokal folkeskole. Da det officielle sprog i Togo er fransk, så er engelsk ikke udbredt og engelskundervisningen fylder ikke meget i skolerne. Du kan derfor være med til at sørge for at eleverne får bedre engelskkundskaber, hvilket er efterspurgt af mange unge togolesere.  

På skolen er der fra 0. til 7. klassetrin og du kan aftale med engelsklæreren på skolen, hvilke klasser du skal hjælpe til i. Som udgangspunkt vil du hjælpe den lokale lærer, men der kan også være mulighed for at du får din egen klasse, hvor du selv står for forberedelse og undervisningen. Som regel er engelskniveauet lavt og undervisningen vil derfor også være meget simpel, hvor eleverne f.eks. kan øve udtale og ordforråd på engelsk.  

Hvis du har ekstra energi og har lyst til at lave flere aktiviteter, så er der ofte mulighed for at opstarte eftermiddagsaktiviteter med eleverne fra skolen. Det kan være en lektiecafé, engelsk-klub eller sportsaktiviteter. Du kan også aftale med engelsklæreren at arrangere en temadag på skolen, hvis du har lyst til at undervise eleverne om et særligt emne du ved noget om.  

Du kan forvente at arbejde 25-30 timer om ugen, hvoraf en del af tiden går med forberedelse af undervisningen. Du starter typisk dagen omkring kl.9 og du har en lang frokostpause midt på dagen. Du har fri i weekenderne.

Organisationsarbejde
Organisationsarbejde

Som frivillig i Togo kan du lave organisationsarbejde, hvor du arbejder for en lille organisation, der er drevet af lokale frivillige. For at lave organisatorisk arbejde i Togo, er det et krav at du kan tale noget fransk. Det behøver ikke at være på et højt niveau, men du skal gerne have en god forståelse af sproget, f.eks. fra franskundervisning i gymnasiet.  

Organisationen arbejder på forskellige projekter fra engelskundervisning, undervisning i IT-færdigheder og til pigerettigheder. Fælles for alle projekterne er, at de ved hjælp af uddannelse skaber bedre fremtidsmuligheder for børn og unge. 

En del af dine opgaver vil bestå i kommunikation på sociale medier, research til kampagner og projekter, eller dokumentation af organisationens arbejde. Dette kan du arbejde med på organisationens kontor i dagtimerne, men da de fleste af organisationens lokale frivillige, har andre jobs, så vil mange af dine opgaver foregå eftermiddage, aftener og weekender. Her vil du være med til at arrangere og afholde events og workshops. F.eks. kan du tage med ud på skoler og tale med de lokale piger om deres rettigheder. Du kan også være med til at afholde simple workshops i IT-færdigheder for skoleelever i weekenden.

De forskellige projekter og muligheder varierer i løbet af året, så du skal have mod på at dine arbejdsopgaver kan ændre sig undervejs i dit ophold. Til gengæld er der også rum for at du kan give dig i kast med dine egne ideer i samarbejde med organisationen, f.eks. Kan du lave en mini-kampagne om børnerettigheder eller et event med fokus på engelsk-kundskaber for unge.  
 
Du kan forvente at arbejde 25-30 timer om ugen. Du har som udgangspunkt fri i weekenden, men hvis organisationen afholder arrangementer som du skal hjælpe til med dér, kan du holde fri en anden dag i stedet.

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Sådan bor du

Som frivillig i Togo kommer du til at bo hos en værtsfamilie i hovedstaden Lomé. Du vil bo tæt på, hvor du arbejder, så du nemt kan gå til arbejde. Familierne har ofte haft frivillige boende tidligere og de vil altid være klar til at vise dig rundt i området og gøre deres bedste for at du får et godt ophold. I Lomé er det normalt at familier bor med deres børn, børnebørn og måske forældre. Du kan også opleve at familier har andre slægtninge boende, hvis de f.eks. er kommet ind til hovedstaden for at gå på en god skole. Så i Togo kan du komme til at bo i en stor familie.

Hos familien vil du få dit eget værelse enten for dig selv eller til deling med en anden frivillig. Du kan forvente at bad og toiletforholdene er mere simple end du måske er vant til hjemmefra og du vil også vænne dig til at klare din tøjvask ved hjælp af håndkraft og en spand. Der er vand og elektricitet hos familien, men der kan være afbrydelser. Der er ikke wi-fi hos familien, men du kan købe et lokalt simkort, så du har internet på telefonen.

Mad og drikke

Du spiser alle dine måltider hos din værtsfamilie. Nogle gange spiser I ikke sammen, men familien vil altid lave mad til dig og evt. andre frivillige. I Togo er maden ofte fransk-inspireret pga. landets fortid som fransk koloni. Morgenmaden kan f.eks. bestå af en baguette med fransk smøreost og en kop pulverkaffe eller te. Til frokost og aftensmad får du ofte varm mad. Populære retter er ris med tomatsauce og fisk, friturestegte madbananer eller den lokale rodfrugt Yam, der enten spises stegt, kogt eller most til det populære fufu, der spises med sovs. På de fleste gadehjørner kan du finde masser af lækre snacks, f.eks. forskellige friturestegte kager, slik lavet af peanuts og sukker eller den røde Bissap-juice lavet af hibiscusblomster.

Sprog

I Togo er det officielle sprog fransk, som de fleste togolesere lærer at tale i skolen fra de er 6 år gamle. De fleste har dog deres lokale stammesprog som førstesprog. I Lomé, hvor du skal bo, taler de fleste Ewe. Udover Ewe, der tales i store dele af det sydlige Togo, så tales der Kabiyé i den nordlige del af landet. I alt, har Togo over 40 sprog fordelt over de forskellige områder i landet. Engelsk er mest populært blandt unge togolesere, men selvom de fleste lærer engelsk i skolen, så er sproget endnu ikke meget udbredt. Der vil dog altid være en på dit arbejde og en i din værtsfamilie, der kan noget engelsk. 

Du kan sagtens rejse til Togo uden at kunne noget fransk i forvejen. Du vil hurtigt lære de nødvendige gloser på fransk og hvis du arbejder med undervisning, vil arbejdet foregå på engelsk. Det kan dog være en god idé at lære lidt fransk hjemmefra inden du tager af sted, hvis du ikke har haft det i skolen. Så vil du kunne forstå de mest simple gloser.

Fritiden 

Da du bor i Togos hovedstad, er der masser at tage sig til efter arbejde. Du kan besøge det store marked, Grand Marché, hvor du kan købe stof i alverdens farver og mønstre, som du kan tage til skrædderen og få syet en flot skjorte eller kjole af. Du kan også tage en Moto, der er en motorcykel-taxi, til en af de mange cafeer på stranden, hvor du kan nyde en drink mens du ser solnedgangen over Atlanterhavet. Eller du kan besøge voodoo-markedet i Lomé og lære om religionen, der oprindeligt stammer fra nabolandet Benin. 

Hvis du er frisk, kan du i weekenderne stå tidligt op og dyrke sport sammen med en masse af indbyggerne i Lomé. Der er tradition for at dyrke fælles sport hver lørdag morgen på universitetets område. Alle er velkomne, så du kan få en frisk start på dagen og møde en masse mennesker. Du kan også besøge en af de fine badestrande, der ligger lidt udenfor byen eller du kan tage på en længere tur til den nordligere by, Kpalimé, hvor du kan vandre en tur i bjergene og se hvordan de lokale bønder dyrker kaffe og kakao.

Hvis du ønsker at tage til Zanzibar efter du har været frivillig i Togo tilbyder Global Contact en uges ferie i hyggelige strandhytter evt. sammen med din rejsemakker eller andre fra højskolen. En uge koster 2900 kr. inkl. morgenmad, afhentning i lufthavnen samt en dagstur. Skriv til os hvis du vil høre mere.

Vejret

I Lomé hvor du skal bo, er det varmt hele året. Her er to regnsæsoner i løbet af året. Den første er fra april til juli, hvor det regner mest i juni, og så en mindre regnsæson i september og oktober. I løbet af regnsæsonen kan du opleve kraftige regnbyger, der som regel højst varer et par timer. Som regel tørrer det dog hurtigt op, og varmen kommer tilbage. De varmeste måneder er februar og marts, hvor det er omkring 30 grader, og de ’køligste’ måneder er juli og august, hvor det er omkring 25 grader. Det bliver sjældent køligere end 20 grader, heller ikke om natten.  

Togo på Instagram

 

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et højskolekursus ude i verden med lige netop det formål.

Skal du til Afrika, kan du vælge mellem vores højskole i Kenya, eller i Zambia (se datoer for begge kurser under pris og tilmelding). Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops.

Efter kurset vil du føle dig tryg ved at rejse i Afrika, du vil have en masse nye venner og ikke mindst føle dig godt klædt på til det frivillige arbejde.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Medarbejder Line
Line Kok

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn
Nina arbejdede på en skole i Filippinerne
Nina
Frivillig i Filippinerne

Jeg er halvt filippiner, og har derfor været der med min familie, men jeg ville gerne opleve den anden side af landet. Jeg er jo ikke blind for alle tiggerne. Det var en stor omvæltning og til tider hårdt at leve blandt fattige, men jeg er rigtig glad for, at jeg gjorde det. 

F - Sri Lanka - Ida marie
Ida-Marie
Frivillig i Sri Lanka

De fleste er buddhister, og de lever efter tankegangen om, at man skal gøre noget godt for hinanden. De virkede meget taknemmelige over, at vi var der for at hjælpe. På børnehjemmet kom der ofte lokale familier forbi og donerede mad – det var virkelig god karma.

Jeppe var frivillig i Bangladesh
Jeppe
Frivillig i Bangladesh

Vi fik en rigtig god ven fra organisationen, som jeg stadig snakker med fire år efter. Han tog os til mange fede steder, blandt andet Chittagong Hill, som er et virkelig smukt område. Han arrangerede også, at jeg kom op på et bjerg, fordi han kendte en, der havde en motorcykel. Vi overnattede i en lille hytte deroppe, og det glemmer jeg aldrig.

Anne Mette som frivillig i Ecuador
Anne-Mette
Frivillig i Ecuador

Det var klart en af de fedeste oplevelser fra min tur, fordi det var en super unik oplevelse. Arbejdet gik ud på at arbejde med dyrene i regnskoven. Om formiddagen kom man ud på en rute, hvor man skulle fodre dyrene – enten var man på aberuten eller fugleruten.

Johannes var frivillig i Thailand
Johannes
Frivillig i Thailand

Som thai er det vigtigt at forsøge familien og være en god rollemodel. Min værtsfar var i militæret, men han stoppede for at være et godt forbillede for børnene. Jeg lærte meget om mig selv, men også ting som at være mere tålmodig, bedre til at dele og respektere andre kulturer. Jeg er blevet mere moden, og jeg tog hjem med følelsen af at have gjort en forskel.

Cecilie var frivillig i Togo
Cæcilie
Frivillig i Togo

Jeg var allerede i Togo igen to måneder efter! Jeg var kun af sted i to uger anden gang, men det var det hele værd. Der var næsten ingen der vidste, at jeg kom, så de blev vildt overraskede! Det var skønt at se mine venner igen, og jeg boede hos en af dem.