Rejs til Thailand om frivillig

Frivilligt arbejde i Thailand

Har du lyst til at bo og arbejde i en lille landsby tæt ved havet i det sydlige Thailand? Så rejs afsted som frivillig, hvor du kommer til at bo omgivet af rismarker, langt væk fra de kendte strande, turistdestinationer og Bangkoks travle gader.

Du vil bo i en lille landsby, hvor du kan arbejde med økologisk landbrug eller hjælpe til med engelskundervisningen på den lokale skole. Thailand er ikke en af vores mest populære destinationer, men det er den der får den bedste feedback fra tidligere frivillige. 

Bliv frivillig i Thailand
Som frivillig kommer du helt tæt på kulturen i Thailand
Du bor og arbejder med de lokale
Og du kan udforske Thailands smukke natur i fritiden
Du kommer af sted med en anden frivillig til Thailand
Frivilligt arbejde i dit sabbatår i Thailand
Du vælger selv hvilken type frivilligt arbejde du vil lave

Inkl. højskole i Sri Lanka

20.300,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Det frivillige arbejde

Undervisning
Undervisning

I Thailand kan du undervise i engelsk på en lille landsbyskole. Typisk vil der være omkring 50 elever på skolen fordelt fra børnehaveklasse og op til 6. klasse. Skolerne i de små landsbyer i Thailand er ofte placeret i det lokale tempel. Så her vil du sammen med de lokale lærere hjælpe til med undervisningen. Skolerne i de små landsbyer vil gerne tilbyde bedst mulig uddannelse i lokalområderne, så de unge ikke er nødt til at flytte til byen. Derfor er der altid plads til en ekstra hjælpende hånd i undervisningen. 

Du kan bidrage ved at undervise i engelsk, men også ved at udveksle erfaringer med de lokale lærere om hvordan du selv er blevet undervist, f.eks. gruppearbejde, spil eller quizzer. Hvad der er naturligt for vores skolegang, vil ofte fremstå nyt og spændende i et skolesystem som næsten udelukkende benytter katederundervisning og udenadslære. 

Du kan forvente at arbejde 25-30 timer om ugen, inkl. forberedelse fordelt over 5 dage fra mandag til fredag. Ofte har man en lang middagspause på 2-3 timer, hvilket betyder at dagen starter tidligt og slutter sent. Du har fri i weekenderne. I Thailand er der sommerferie fra midten af marts til midten af maj, hvor skolerne vil være lukket. I denne periode kan du dog arrangere fritidsaktiviteter for skoleeleverne eller tage på rejse til andre dele af Thailand. 

Praktisk arbejde
Praktisk arbejde

Som frivillig i Thailand kan du hjælpe til i den lokale landsbys daglige praktiske arbejde med bæredygtigt landbrug og fiskeri. I landsbyen, hvor du kommer til at bo, er praktisk arbejde en del af hverdagen. Lokalsamfundene lever efter filosofien om, at man hjælper hinanden, når forskellige opgaver skal udføres. Du kan derfor komme til at hjælpe med mange forskellige opgaver. Fælles for alle opgaverne er, at du kommer i kontakt med lokale og på den måde kan bidrage til lokalsamfundet, både gennem det praktiske arbejde, men også ved at udveksle ideer og viden. 

Der er generelt mange praktiske gøremål – både i hjemmet, på markerne og i landsbyen. Der dyrkes afgrøder både til landsbyens eget forbrug, men også til at sælge på markedet for at sikre en indkomst for landsbyen. Som frivillig kan du være med til forskellige faser i bl.a. ris- og vandmelonproduktionen. Du kan være med til at så, plante, fjerne ukrudt eller vande de frugter og grøntsager, der dyrkes. Somme tider vil der også være mulighed for at hjælpe til med at konstruere overdækning til planterne ved hjælp af palmeblade. De specifikke opgaver vil afhænge af årstiden. Der vil også være mulighed for at kombinere det praktiske arbejde med undervisning på den lokale skole.  

Du kan forvente at arbejde 20-25 timer om ugen. Du kan holde fri i weekenden, hvis du har lyst, men da arbejdet afhænger meget af behovene i den specifikke sæson, kan der nogle gange være mulighed for at arbejde hele ugen, mens der andre uger vil være mindre arbejde. Du kan aftale med arbejdet, hvornår du holder weekend. 

Rejsepartner søges

Nanna (20 år)

Nanna rejser til Thailand som frivillig på et 16-ugers ophold, til september 2022. Her skal hun lave praktisk arbejde. Hun søger en rejsepartner, som hun kan bo og arbejde sammen med. Tilmeld dig samme ophold som Nanna, hvis du gerne vil rejse med hende til Thailand. 

Ankomst: / Antal uger: 16 / Med højskole i Sri Lanka. 

Sådan bor du

Som frivillig i Thailand bor du enten hos en værtsfamilie eller i et værelse tilknyttet skolen, hvor du arbejder. Hvis du bor på skolen, vil du blive tilknyttet en familie, hvor du spiser dine måltider. Forholdene vil være noget mere simple end hvad du er vant til hjemmefra. F.eks. kan du forvente at tøjvask og bad foregår ved hjælp af håndkraft og en spand.

Du skal også være forberedt på, at der er langt til den nærmeste større by. Til gengæld får du masser af tid til at blive del af lokalsamfundet og hverdagen i landsbyen. Du vil have dit eget værelse som du har alene eller deler med din rejsepartner. Der er ikke wi-fi, hvor du bor, men du kan købe et lokalt simkort når du ankommer, så du har internet på telefonen.

Mad og drikke

Du laver og spiser de fleste af dine måltider sammen med din værtsfamilie. Hvis du arbejder på en skole, så spiser du frokost på skolen, hvor der laves mad til eleverne og lærerne. Du får tre måltider om dagen, og der vil ofte være ris eller nudler til alle måltider. Derudover, vil maden ofte bestå af grøntsager, frugt og skaldyr, og det meste af maden vil være dyrket lokalt. Populære retter er omeletter eller ’curries’, med eller uden kokosmælk, og mange retter er smagt til med chili, hvidløg, lime, citron græs og ingefær.

Sprog

I Thailand er nationalsproget Thai, der også tales af størstedelen af befolkningen. Generelt er engelsk mest udbredt i de områder, hvor der kommer mange turister. Da du kommer til at bo i et område, hvor der ikke så ofte kommer turister, vil der kun være få i landsbyen, der taler engelsk. Du kan til gengæld komme langt, og blive modtaget positivt, hvis du undervejs lærer et par gloser på Thai. Så viser du at du er interesseret i at lære om landet og kulturen, og adskiller dig fra den almindelige turist.

Fritiden 

Når du har fri efter dagens arbejde, kan du slappe af i landsbyen, hvor du bor. Du kan læse i en god bog eller spille spil med din evt. rejsemakker eller nye lokale venner som du sikkert får. Der vil også være rig mulighed for at opleve naturen i området eller måske besøge en af de smukke strande i nærheden. Hvis du lejer eller køber en billig cykel, er det nemt at komme rundt i lokalområdet. 

Det tager lidt længere tid at komme ind til de større byer. Så her kan du tage ind, når du har fri i weekenden, hvor du kan tage på café eller besøge det lokale marked. Den største by i området er Hat Yai, hvor der bor omkring 150.000 indbyggere. Her kan du besøge det kendte Kim Yong marked eller det buddhistiske Hat Yai Nai tempel, der er berømt for sin særlige Buddhastatue. Hvis du vil på en længere tur kan du også besøge nationalparken Tarutao, hvor du blandt andet kan se smukke vandfald og besøge Son Bay stranden, hvor der hvert år kommer havskildpadder og lægger æg. Du kan også tage på sejltur og opleve mangroveskoven og imponerende klippegrotter.

Vejret

I det sydlige Thailand, hvor du kommer til at bo, er det varmt hele året. Ofte er det omkring 30 grader om dagen og 20-25 grader om natten. De varmeste måneder er fra marts til maj. Der er to regnsæsoner i Thailand. Hvis du bor på den østlige kyst, så vil det regne mest fra maj til september, og hvis du bor på den vestlige kyst, er regnsæsonen fra oktober til december. I løbet af disse perioder kan du opleve store regnskyl, der oftest varer et par timer. Derefter tørrer det hele op og varmen kommer tilbage på meget kort tid. 

Thailand på Instagram

 

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et højskolekursus ude i verden med lige netop det formål.

Skal du til Asien, kan du vælge mellem vores højskole i Myanmar eller på Sri Lanka (se datoer for begge kurser under pris og tilmelding). Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops.

Efter kurset vil du føle dig tryg ved at rejse i Asien, du vil have en masse nye venner og ikke mindst føle dig godt klædt på til det frivillige arbejde.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Medarbejder Line
Line Kok

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn
Sascha Sørensen, frivillig i Tanzania
Sascha
Frivillig i Tanzania

Jeg var efter mit første sabbatår på ingen måde færdig med at holde sabbatår, og lysten til at rejse ud i verden var kun blevet større. Frivilligt arbejde og dét at rejse til Afrika var nyt og spændende i min omgangskreds. 

Emilie som frivillig i Peru
Emilie
Frivillig i Peru

Man blev en rigtig del af familien, så det var svært at sige farvel. Men til at starte med var det en udfordring. Vi boede 15 mennesker, plus mig og en anden frivillig fra Danmark, i en lille lejlighed, hvor der var ét toilet.

Cecilie frivillig i Uganda
Cecilie
Frivillig i Uganda

Vi boede hos en meget sød dame med hendes søn og hushjælp. Det var rigtig rart at bo der og hun var bare så sød. De ville gerne have, at vi mødte alle deres venner og kom med i kirke, så vi blev virkelig en del af familien. Det gjorde også at vores ophold blev det bedre, fordi vi kom helt tæt på den ugandiske kultur.

Johannes var frivillig i Thailand
Johannes
Frivillig i Thailand

Som thai er det vigtigt at forsøge familien og være en god rollemodel. Min værtsfar var i militæret, men han stoppede for at være et godt forbillede for børnene. Jeg lærte meget om mig selv, men også ting som at være mere tålmodig, bedre til at dele og respektere andre kulturer. Jeg er blevet mere moden, og jeg tog hjem med følelsen af at have gjort en forskel.

Holger var frivillig i Vietnam
Holger
Frivillig i Vietnam

Mr. Ban, viceværten, blev jeg gode venner med. Jeg havde en gammel computer med, som jeg gav ham. 26 år og hans første computer! Jeg havde lagt Office på engelsk og vietnamesisk på den. Det var fedt at se, hvor glad han blev.

Nikolai frivillig i Tanzania
Nicolai
Frivillig i Tanzania

Vær åben over for det hele. Det kan godt være, det er lidt kedeligt at se tv, men sid sammen med værtsfamilien alligevel. Alle bliver gladere af bare at være sammen. Min familie havde et rigtig godt samvær, synes jeg.