Rejs til Malawi som frivillig

Frivilligt arbejde i Malawi

I Malawi bor mere end 80 procent af befolkningen på landet. Udover hovedstaden Lilongwe er der kun én anden stor by, som hedder Blantyre. 

Uanset om du arbejder med undervisning eller organisationsarbejde, er der derfor stor sandsynlighed for at du vil komme til at arbejde i en mindre landsby, hvor der sjældent kommer turister. 

Rejs til Malawi og Lav frivilligt arbejde
Bliv frivillig i Malawi med Global Contact
Som frivillig i Malawi kan du arbejde med børn og undervisning
Rejs med andre unge og arbejd frivilligt på et projekt du selv vælger.
Du bor lokalt med en anden frivillig i Malawi
Oplev det skønne Malawi mens du hjælper med frivilligt arbejde
Du kan arbejde på en organisation som frivilligt
Brug dit sabbatsår på at rejse til Malawi
Du har også en masse fritid hvor du an udforske Malawi

Inkl. højskole i Kenya

21.900,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Det frivillige arbejde

Undervisning
Undervisning

Skolerne i Malawi er oftest placeret i mindre landsbyer, og har få økonomiske midler at gøre godt med. Det afspejler sig som regel i manglende skolebøger, slidte undervisningslokaler og op til 40 elever i hver klasse. At have en frivillig som hjælpelærer kan være en helt afgørende form for aflastning, der giver lærerene mere tid med eleverne eller mere tid til at rette opgaver. Hvis du har en underviser gemt i maven, vil Malawi derfor være et oplagt land at bruge din tid og dine evner som frivillig. 

Traditionel tavleundervisning er den mest anvendte undervisningsmetode i Malawi, men lærerne er oftest åbne over for at inddrage gruppearbejde, øvelser eller lege mere i undervisningen. Uanset om du gerne vil nørde engelsk grammatik med de ældre elever eller terpe alfabetet med de yngste, så er der gode mulighed for at bidrage til undervisningen, især i engelsk, matematik og idræt. 

På en af de skoler vi samarbejder med, har de fået sponsoreret computere, og du vil derfor kunne bidrage til at lære eleverne basale færdigheder såsom at skrive tekster på computeren, simpel anvendelse af regneark, søge på nettet osv. Hvis du er interesseret i at arbejde med et projekt som dette, må du meget gerne skrive det i din ansøgning. 

Du kan forvente at arbejde cirka 25 timer om ugen, men din arbejdstid afhænger meget af hvor mange fag du underviser i og hvor mange klasser du er tilknyttet. 

Organisationsarbejde
Organisationsarbejde

Vores søsteroganisation ActionAid Malawi kæmper for lige rettigheder for alle, og de har især fokus på kvinder og unge. Hvis du er interesseret i menneskerettigheder, og ønsker at komme ud af din vante komfort zone, så er organisationsarbejde i Malawi måske noget for dig.  

Som frivillig på et ActionAid-kontor består dit arbejde i høj grad af at dokumentere og evaluere programmer som omhandler lokalt demokrati, ligestilling og oplysning. Det kan også være du kan tage del i organisationens arbejde med fundraising eller at skrive engelske tekster til hjemmesiden.  

Indimellem vil du også blive inviteret med på ture til mindre landsbyer, hvor du får mulighed for at tage del i det arbejde, der bliver lavet for og med kvinder. 

ActionAid Malawi er altid meget interesseret i de frivilliges input og giver dig gerne plads til at arbejde med egne projekter. Du har derfor rig mulighed for at påvirke de enkelte projekter og den måde de arbejder med rettigheder. Ved denne form for arbejde er det godt, hvis man selv er indstillet på at tage initiativ til at sikre inddragelse og starte nye projekter.  

Der vil være cirka 20-25 timers arbejde om ugen. Da du vil tilbringe størstedelen af din arbejdstid på kontoret, hvor du vil lave administrativt arbejde, er det en god idé at medbringe en bærbar computer. Der er ofte ustabil internetforbindelse, men du har mulighed for at købe et simkort og få adgang til mobildata, som ofte er mere pålideligt.  

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Sådan bor du

Du kommer til at bo hos en værtsfamilie, hvor du får et separat værelse eller deler med en eventuel rejsekammerat. Værtsfamilierne har elektricitet i huset, men strømafbrydelser er ikke unormale. Mange af familierne bor ret primitivt, og der vil være mange familier, der ikke har en bruser med rindende vand, men i stedet har store spande med vand, som man bruger til at hælde over sig, når man skal i bad. Nogle familier har toiletter som vi kender dem med træk og skyl, men de fleste familier har et toilet, hvor man sidder på hug, og selv hælder vand i når der skal skylles ud.

Særligt i landområderne hvor brugen af komfur og ovn ikke er udbredt, bliver maden som regel tilberedt på et bålsted i haven. De fleste familier har en hushjælp, der står for madlavning, rengøring og tøjvask, og det er ofte tilfældet at hushjælpen også bor i huset og betragtes som en del af familien.

Mad og drikke

Hvis du er vild med frugt, så vil du blive begejstret for udvalget i Malawi. Hos de mange gadesælgere kan du købe både mango, bananer, passionsfrugt, store vandmelon, saftige ananas bananer og friske kokosnødder. Du vil helt sikkert også støde på den særlig majsgrød, nsima, som er meget populær i Malawi.

Den spises altid med hænderne og tilberedes ofte med bønner, spinat, kylling, kød eller frisk fisk fra Lake Malawi. Nogle familier koger og filtrerer vandet i vandhanen, så man kan drikke det, men vand på flaske er både billigt og kan købes på hvert gadehjørne. 

 

Sprog

Selvom engelsk er det officielle sprog i Malawi er det ikke alle der taler det. Der tales i stedet forskellige lokale sprog hvoraf chewa er det mest udbredte. Det er altid godt at lære nogle hilsner og sætninger på chewa, for på den måde at vise at man er engageret og interesseret i at falde til i den lokale hverdag. Der vil være mindst en i din familie og på arbejdet, som taler engelsk.  

Fritiden 

Når du har fri fra arbejde, kan du bruge tiden til at udforske lokalområdet, men det kan også godt tænkes, at du bare har brug for at slappe af om eftermiddagen, for eksempel med en kold sodavand og en god bog i skyggen. 

Som udgangspunkt har du altid fri i weekenderne, så dem kan du bruge på at udforske andet end dit lokalområde. Lake Malawi, den tredjestørste sø i Afrika er et must-see. Du kan også udforske landets to største byer, Lilongwe og Blantyre. Malawi har desuden flere nationalparker, hvor du kan tage på safari og se et dyreliv af en anden verden.. 

Brug også weekenderne til at lære din værtsfamilie bedre at kende. Her har I ofte mere tid til at lave ting sammen. Det kan for eksempel være at gå i kirke, lave mad og du vil ofte også bliver inviteret med til arrangementer som bryllupper og fødselsdage. 

Hvis du ønsker at tage til Zanzibar efter du har været frivillig i Malawi tilbyder Global Contact en uges ferie i hyggelige strandhytter evt. sammen med din rejsemakker eller andre fra højskolen. En uge koster 2900 kr. inkl. morgenmad, afhentning i lufthavnen samt en dagstur. Skriv til os hvis du vil høre mere.

Vejret

I Malawi er der ikke årstider som vi kender dem, men i stedet en tør sæson og en regnsæson.   

Den tørre sæson strækker sig fra maj til oktober. Her kan det være køligt om morgenen med temperaturer ned til 14 grader, så her er det godt med en varm trøje. Om eftermiddagene bliver det dog markant varmere med en gennemsnitstemperatur på 26 grader. Oktober er den varmeste måned på året med en gennemsnit på 31 grader.  

Regnsæsonen starter som regel i november og strækker sig til marts. Her oplever man kraftige, korte regnskyl, hvorefter det hurtigt tørrer op igen. 

Malawi på Instagram

 

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et højskolekursus ude i verden med lige netop det formål.

Skal du til Afrika, kan du vælge mellem vores højskole i Kenya, eller i Zambia (se datoer for begge kurser under pris og tilmelding). Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops.

Efter kurset vil du føle dig tryg ved at rejse i Afrika, du vil have en masse nye venner og ikke mindst føle dig godt klædt på til det frivillige arbejde.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Medarbejder Line
Line Kok

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn
Fie som frivilligt i Malawi
Fie
Frivillig i Malawi

På højskolen i Kenya fik vi mange gode redskaber, som vi har gjort brug af til møderne. Vi brugte mange kræfter på at komme tæt på pigerne for bedre at kunne forstå, hvordan det er at være ung i Malawi, i en hverdag så langt væk fra vores.

Andreas frivillig i Colombia
Andreas
Frivillig i Colombia

Vi lavede forskellige aktiviteter for børn fra socialt udsatte familier på øen. Vi byggede for eksempel et bibliotek med plastikflasker og lavede smykkeskrin og punge. Vi lavede også meget praktisk arbejde og en del vandsport.

Signe var frivillig i Filippinerne
Signe
Frivillig i Filippinerne

I hverdagen tog jeg ud i Manila, som faktisk er en ret vestlig hovedstad, med de andre frivillige. Vi shoppede og gik på café, og det var en vild kontrast til slummen. I min ferie kom min familie ned og så stedet, og vi var også på en fantastisk dykkertur.

Sascha Sørensen, frivillig i Tanzania
Sascha
Frivillig i Tanzania

Jeg var efter mit første sabbatår på ingen måde færdig med at holde sabbatår, og lysten til at rejse ud i verden var kun blevet større. Frivilligt arbejde og dét at rejse til Afrika var nyt og spændende i min omgangskreds. 

Andre var frivillig i Kenya i Østafrika
Andrea
Frivillig i Kenya

Sallie, min rejsekammerat, fejrede sin 20-års fødselsdag dernede. Familien arrangerede en afrikansk fest med kangaer (traditionelt tøj) og en kæmpe middag med tigerrejer og andre lækre retter. Det var en virkelig skøn dag, som jeg aldrig vil glemme.

Clara var frivillig i Mozambique
Klara
Frivillig i Mozambique

Jeg arbejdede for et snedkerfirma med at udvikle undervisning i engelsk for otte snedkere. Jeg lærte dem noget basis og noget fagsprog relateret til værktøj, materialer og at drive en forretning. Jeg havde taget aftenskole i portugisisk hjemmefra og en lille ordbog med, men jeg syntes, det var meget svært.