Rejs til Guatemala som frivillig

Frivilligt arbejde i Guatemala

I Guatemala kan du arbejde frivilligt for vores partnerorganisation i små maya-landsbyer eller byen Xela (Quetzaltenango). Organisationen støtter børn og unge, der lever i fattigdom, til at få en bedre uddannelse ved at bygge skoler og uddanne dem i håndværk, så de kan få et arbejde.

Du kan hjælpe med at bygge skoler eller undervise, og samtidig får du et vigtigt indblik i den virkelighed, størstedelen af befolkningen lever under.  

Rejs til Guatemala og arbejd som frivillig
Arbejd med undervisning som frivillig i Guatemala
Oplev kulturen som frivillig
Som frivillig Guatemala bor du hos en værtsfamilie
Brug din fritid som frivillig til at eksplorere
Hos en værtsfamilie får du adgang til det lokale samfund
Rejs til Guatemala
Oplev en masse i din fritid
Få venner for livet når du rejser afsted

Inkl. højskole i El Salvador

21.100,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Det frivillige arbejde

Praktisk arbejde
Praktisk arbejde

Du kan være med til at bygge skoler i landsbyer, hvor der ikke er skoler, eller hvor skolen er i for dårlig stand og ikke har plads nok til eleverne. Det kræver ingen særlige kvalifikationer, kun mod på at tage fat, og der er opgaver til alle, uanset om det er at slæbe materialer, hjælpe med at støbe gulvet, eller male skolen. Der vil være lokale fagprofessionelle til stede, som leder byggeriet og instruerer dig og lokale hjælpere i arbejdsopgaverne. De lokale kommer efter tur for at bidrage med arbejdskraft til byggeriet. Der er tit et rigtig godt sammenhold på byggeriet, og god mulighed for at lære folk at kende og blive del af lokalsamfundet.  

Mange frivillige kombinerer byggearbejdet med at undervise, så man bruger cirka halvdelen af dagen på at bygge, og halvdelen på undervisning. På den måde er det ikke så fysisk hårdt, dagen bliver mere varieret og landsbyen får gavn af din indsats på flere måder. Der kan også være dage, hvor der er mindre at lave eller pauser i byggeriet.  

Byggeriet foregår ofte i første halvdel af året, i én til tre måneder ad gangen. Du er velkommen til at kontakte os på forhånd, hvis du gerne vil være helt sikker på at der er byggeri, når du vil være frivillig. 

På byggeprojekterne arbejder man normalt fra 7-16 mandag til fredag med en frokostpause midt på dagen, men det kan variere alt efter vejret og arbejdsopgaverne. Som frivillig skal du ikke arbejde mere end 8 timer, og du vil oftest komme til at arbejde lidt mindre. Kombinerer du byggearbejde og undervisning kan du f.eks. arbejde 7-11 på byggeprojektet, holde en pause midt på dagen, og så undervise fra 14-17.  

Undervisning
Undervisning

I grundskolerne i Guatemalas landsbyer kan du undervise børn fra 6-12 år i engelsk. Lærerne taler måske slet ikke engelsk, eller kun meget lidt, så du kan være med til at løfte niveauet. Skolerne vil gerne have frivilliges hjælp, fordi det er med til at forbedre børnenes fremtidige muligheder, og så er du en ekstra hjælp til lærerne, der ofte underviser mange børn på en gang. Der kan også være steder hvor du kan undervise ældre børn og unge, eller tilbyde aftenundervisning i engelsk til unge og voksne. 

Du kan også arrangere workshops og aktiviteter for de unge og børnene i landsbyen. Du kan f.eks. lave fritidsaktiviteter inden for musik, teater eller sport, hvis du brænder for det. Du kan også arrangere workshops eller oplæg for de unge om beskyttelse af miljøet, forebyggelse af stof-afhængighed, sundhed og kvinders rettigheder. Det forventes ikke, at du ved en masse om emnerne i forvejen. Vores samarbejdspartner vejleder dig i emnerne og giver dig redskaber til at afholde workshops. 

Hvis du har evner inden for snedkeri, elektriker, kosmetologi, bageri, kokkefaget eller tøjdesign har du også mulighed for at undervise unge på organisationens uddannelsescenter i byen Quetzaltenango (også kaldet Xela). Centeret har en lang række værksteder, hvor unge kan komme og uddanne sig samtidig med at de tjener penge til sig selv og deres familier gennem de ting de producerer. En faglig uddannelse er med til at give de unge bedre arbejdsmuligheder, så de kan skabe sig et liv i Guatemala i stedet for f.eks. at tage til USA.  

Skolerne holder lukket fra slutningen af oktober til starten af januar. I denne periode er det i stedet muligt at undervise på uddannelsescenteret og lave workshops for de unge i landsbyerne. 

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Sådan bor du

Du kommer til at bo hos en værtsfamilie, som glæder sig til at byde dig inden for som del af familien og lokalsamfundet. Du vil få et separat værelse eller dele med en rejsekammerat. Der er adgang til elektricitet og vand, men nogle familier bor under ret sparsomme og fattige forhold, særligt i de mindre byer. Det skal du være klar til, hvis du tager til Guatemala, for du bor på lige fod med din familie.

Her er gæstfriheden stor, så de skal nok hjælpe dig med alt det nye (fx at vaske dit tøj i hånden), og mange oplever at familien gør alt for at man har det godt. Der er ikke altid internet i huset, men man kan købe et lokalt sim-kort så man er online på telefonen, når man behøver det.

Mad og drikke

Maden i Guatemala er klassisk latinamerikansk med masser af frijoles (bønner), tamales (majsblade med fyld), tortillas (majspandekager), majs, kartofler, røræg og supper. Når der serveres kød, er kylling det man spiser hyppigst på landet. Det guatemaltekiske køkken er anderledes, men hvis du viser din værtsmor at du nyder maden, er du sikker på at blive en stjerne. 

Man spiser tit et stort måltid først/midt på eftermiddagen, og et mindre sidst på dagen, mens morgenmaden godt kan være solid med varme tortillas, æg, bønner og kaffe. De fleste steder vil du bo i gåafstand fra skolen, så man spiser hjemme med familien i middagspausen.  


Drikkevandet er kogt eller filtreret, men du kan også selv købe vand på flaske, hvis du foretrækker det.   

Sprog

I Guatemala er det officielle sprog spansk, og derudover findes der mange forskellige mayasprog, som også tales side om side med det spanske. På højskolen i El Salvador får du effektiv spanskundervisning, så du kan snakke lidt, inden du ankommer til Guatemala. Meget få taler engelsk i Guatemala, men du vil hurtigt lære mere spansk hos din værtsfamilie.

Det er ikke et krav at kunne spansk inden afrejse, men det er en stor fordel. Mange kan nå at lære en del spansk, inden de tager af sted, og det er en god idé, særligt hvis du slet ikke taler spansk. Og så får du masser af respekt, hvis du forsøger at lære bare nogle få ord på det mayasprog, der tales i din landsby. Det er en af de bedste samtale-startere du kan bruge med din værtsfamilie! 

Fritiden 

I fritiden kan du hænge ud med andre frivillige og besøge hinandens familier, lege med børnene, spille kort eller se Telenovelas (sæbeoperaer, som guatemaltekerne elsker).  
Du kan også slappe af med at læse, øve spansk eller spille en frisk fodboldkamp med de unge. I weekenden er det nemt at komme rundt i landet til fx den smukke bjergsø Atitlán, eller ind til byen Xela, men tit behøver du ikke tage langt for smukke naturoplevelser, som f.eks. en vandretur i bjergene. 

Hvis du gerne vil rejse i mere end en weekend, skal du gøre det efter dit ophold som frivillig er slut. Selv om landet ikke er stort, kan man ikke nå til alle de smukke steder på en weekend. Vi vil varmt anbefale at du lægger din hjemrejse lidt senere end frivilligopholdet slutter, så du også kan nå at se det bjergtagende mayatempel Tikal, trekke på vulkanen Pacaya og nyde stillehavskystens brusende bølger. Eller hvad med at lægge vejen forbi verdensarvsbyen Antigua, og Semuc Champey, som består af naturlige pools, hvor du kan rutsje ned ad vandfald og svømme i grotter kun oplyst af stearinlys? Guatemala har det hele. 

Vejret

Området omkring Xela (Quetzaltenango) hvor de fleste frivillige vil bo, ligger i 1500-2500 meters højde, og er tempereret. Her kan dagtemperaturen svinge mellem 15 og 23 grader, men noget lavere i morgen- og aftentimerne. Der kan godt være kolde dage med regn eller tåge, og andre med en hed middagssol. Regntiden er fra maj til september, mens december til februar er meget tørre. Nogle frivillige bor dog i andre klimazoner, hvor vejret er anderledes end beskrevet her.  

Guatemala på Instagram

 

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et højskolekursus ude i verden med lige netop det formål.

Skal du til Latinamerika, rejser du først på vores højskole i El Salvador. Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops.

Efter kurset vil du føle dig tryg ved at rejse i Latinamerika, du vil have en masse nye venner og ikke mindst føle dig godt klædt på til det frivillige arbejde.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

 • - København - (kl. )
 • - København - (kl. )

Kontakt os

Medarbejder Lasse Jensen
Lasse Jensen
Email
lje@ms.dk
Telefon
77310066
Daglig leder af Global Contact og ansvarlig for 50+ højskoler og Asien Frivillige

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.

Clara var frivillig i Cambodja
Clara
Frivillig i Cambodja

Jeg ville gerne ud og opleve verden, men på en anden måde end som backpacker. Mit ønske var at slå mig ned et sted og lære kulturen bedre at kende. Jeg fik lokale venner og kunne finde rundt i byen, og det gjorde, at jeg følte mig hjemme.

Freja var frivillig i Tanzania i Østafrika
Freja
Frivillig i Tanzania

Det at bo hos en lokal værtsfamilie. At lære dem at kende og få en idé om, hvordan deres liv er. Man kommer vildt tæt på familien, fordi jeg jo boede i deres hjem, sammen med dem. 

Rasmus arbejde som frivillig i Peru
Rasmus
Frivillig i Peru

Udover når arbejdet lykkedes som underviser, så var det bedste at komme ud og bo i et fremmed land. Jeg boede ikke hos en værtsfamilie, men hos organisationen. Det var lidt som et kollektiv. Det var fedt at mærke, at man selv kunne, og at man kunne se at arbejdet gjorde en forskel. 

Nikolai frivillig i Tanzania
Nicolai
Frivillig i Tanzania

Vær åben over for det hele. Det kan godt være, det er lidt kedeligt at se tv, men sid sammen med værtsfamilien alligevel. Alle bliver gladere af bare at være sammen. Min familie havde et rigtig godt samvær, synes jeg. 

Anne Mette som frivillig i Ecuador
Anne-Mette
Frivillig i Ecuador

Det var klart en af de fedeste oplevelser fra min tur, fordi det var en super unik oplevelse. Arbejdet gik ud på at arbejde med dyrene i regnskoven. Om formiddagen kom man ud på en rute, hvor man skulle fodre dyrene – enten var man på aberuten eller fugleruten.

Cecilie var frivillig i Togo
Cæcilie
Frivillig i Togo

Jeg var allerede i Togo igen to måneder efter! Jeg var kun af sted i to uger anden gang, men det var det hele værd. Der var næsten ingen der vidste, at jeg kom, så de blev vildt overraskede! Det var skønt at se mine venner igen, og jeg boede hos en af dem.