Rejs til Filippinerne på udlandophold

Frivilligt arbejde i Filippinerne

Selvom Filippinerne har haft god økonomisk udvikling de seneste år, så er der stadig mange børn, der ikke får en god skolegang, og op til hvert femte barn får ikke mulighed for at gennemføre grundskolen. Som frivillig kan du hjælpe lokale organisationer, der arbejder for at støtte udsatte børn og unge i Filippinerne og sikre at de har de bedste forudsætninger for at få en uddannelse.

Bliv frivillig i Filippinerne
Oplev Filippinerne som frivillig
I fritiden kan du opleve den storslåede natur
Rejs i 12 eller 16 uger til filippinerne
Du vælger selv dit frivillige arbejde på Filippinerne
Arbejd frivilligt med andre unge på Filippinerne
Arbejd med børn i Filippierne

Inkl. højskole i Sri Lanka

19.100,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Det frivillige arbejde

Aktiviteter for boern
Aktiviteter med børn og unge

I Filippinerne kan du arbejde med børnepasning og aktiviteter for børn. Du kan enten arbejde på et pigehjem eller i en børnehave.  

På pigehjemmet, der ligger lidt udenfor hovedstaden Manila, bor der omkring 30 piger, der af forskellige årsager ikke har en familie at være hos i en periode. Som frivillig vil du hjælpe det faste personale med de daglige aktiviteter på børnehjemmet. Du kan arrangere forskellige aktiviteter med pigerne, når de kommer hjem fra skole eller du kan hjælpe dem med deres lektier. Udover arbejdet på pigehjemmet, så vil du arbejde på et dagcenter for udsatte børn et par dage om ugen. Her kan børn komme og få et måltid mad eller deltage i forskellige læringsaktiviteter. Da centeret er åbent for alle børn, så varierer det hvor mange børn, der kommer og det vil ofte være forskellige børn der kommer fra dag til dag. Nogle dage kan der være op til 50 børn, mens der på andre dage kun kan være et par stykker. Både på pigehjemmet og på dagcenteret skal du være klar til at hjælpe til, hvor der er behov og du kan forvente at der også vil være praktiske opgaver som rengøring, opvask og madlavning. 

Du kan også komme til at arbejde i en børnehave enten i hovedstaden Manila eller i Batangas, der ligger cirka 2 timer syd for Manila. En filippinsk børnehave fungerer ligesom en dansk børnehaveklasse, så du vil her skulle hjælpe til med den daglige undervisning. Børnene er mellem 3 og 6 år gamle og der er omkring 30 børn i hver klasse. Du vil følge en lokal lærer, men også have mulighed for at planlægge din egen undervisning, hvis du har lyst. Undervisningen er som regel meget simpel, hvor børnene lærer alfabetet, farver og forskellige praktiske ting som at vaske hænder og børste tænder. I april og maj er der sommerferie i Filippinerne, så hvis du rejser i denne periode, skal du være opmærksom på at der vil være mindre arbejde med børnene, men du i stedet kan lave praktisk arbejde, f.eks. som at male eller andre praktiske opgaver for at forbedre forholdene i børnehaven.  

Uanset om du arbejder på pigehjemmet og dagcenteret eller i en af børnehaverne, kan du forvente at arbejde 25-30 timer om ugen, og du har fri i weekenden.

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Sådan bor du

Hvis du skal arbejde på pigehjemmet, der ligger lidt udenfor Manila, så bor du også på pigehjemmet. Det giver en rigtig god mulighed for at følge med i de daglige aktiviteter både til hverdag og i weekenden. Hvis du til gengæld skal arbejde i en børnehave, så bor du enten i et hus, der tilhører organisationen, der driver børnehaven eller i en lejlighed i nærheden.

Uanset hvor du kommer til at bo, skal du forberede dig på at forholdene er mere simple end hvad du er vant til hjemmefra. F.eks. vil du sove på en madras på gulvet og selv hente vand i en spand, når du skal have et bad. Du vil dog altid have et værelse for dig selv eller eventuelt dele det med din rejsepartner.

Mad og drikke

Hvis du bor på pigehjemmet, så spiser du alle dine måltider på pigehjemmet sammen med pigerne og personalet. De dage, du arbejder på dagcenteret udenfor pigehjemmet, spiser du frokost på dagcenteret sammen med børnene. Ofte vil maden bestå af ris, grøntsager, æg og kylling.

Hvis du til gengæld arbejder i en børnehave, står du selv for dine måltider. Du vil enten få råvarer fra det lokale marked eller penge så du selv kan købe mad på markedet. Som en del af din introduktion ved din ankomst vil en af de ansatte fra børnehaven vise dig det lokale marked, så du kan se hvordan man får de bedste råvarer, og en fornemmelse for hvad du skal betale for dem. De vil også lære dig at lave lokale retter som f.eks. forårsruller, Sinigang Hipon, der er en suppe med rejer eller Mang Gang Sisig, der er en mangosalat med rejer.

Sprog

I skolerne og på videregående uddannelser lærer eleverne både filippinsk og engelsk. Derfor kan mange tale noget engelsk, især i hovedstaden Manila. Der findes dog over 120 forskellige sprog i Filippinerne, så der er nok at gå i gang med, hvis du vil lære lidt gloser. Det er altid en god idé at lære et par hilsner på det lokale sprog. Det bliver taget godt imod og viser at du er interesseret I den lokale kultur. Du vil altid have mindst en kontaktperson på dit arbejde, der kan tale engelsk, så du altid har en at gå til, hvis du skulle have brug for det.

Fritiden 

Du kommer til at bo i udkanten af Manila eller i Batangas. Begge steder vil du bo i byen, men i et område, der ikke er fyldt med turister. Det betyder at der er god mulighed for at slappe af efter dagens arbejde, hvor du kan besøge det lokale marked eller hænge ud på en café. 

I weekenderne, hvor du har mere tid, kan du tage ind til centrum af hovedstaden Manila. Her kan du tage på shopping, til koncert eller prøve de lokale retter på en af de mange restauranter. Du kan også lære om Filippinernes historie på en guidet tur i den gamle bydel i Manila, der blev bygget af Spanierne mellem det 16. og 19. århundrede. Hvis du hellere vil ud af byen, kan du tage nordpå og opleve rismarkerne eller slappe af på en af de mange smukke sandstrande. Du kan også tage på en bådtur i ’De 100 øers ’-nationalpark, hvor du kan gå i land på en del af de over 7.000 øer i Filippinerne.

Vejret

I Filippinerne er det varmt hele året. Gennemsnitstemperaturen på øen Luzon, hvor både Manila og Bantangas ligger, er omkring 25-30 grader. De varmeste måneder er fra marts til juni, hvor det sjældent bliver under 25 grader. Det er regnsæson fra juni til oktober og de mest regnfulde måneder er juli og august. I løbet af regnsæsonen vil der være regnskyl næsten hver eller hver anden dag, men det vil som regel kun vare et par timer før det klarer op igen.  

Filippinerne på Instagram

 

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et højskolekursus ude i verden med lige netop det formål.

Skal du til Asien, kan du vælge mellem vores højskole i Myanmar eller på Sri Lanka (se datoer for begge kurser under pris og tilmelding). Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops.

Efter kurset vil du føle dig tryg ved at rejse i Asien, du vil have en masse nye venner og ikke mindst føle dig godt klædt på til det frivillige arbejde.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer, evt. coronatest og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Medarbejder Line
Line Kok

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn
Amalie var frivillig i Palæstina
Amalie
Frivillig i Palæstina

Det er menneskene, jeg husker landet for. De gjorde et stort indtryk, for mange er så gæstfri. Vi fik mange invitationer til frokost og blev inviteret inden for i folks huse - det er en del af den arabiske kultur. Det er meget trygt, fordi folk vil gøre alt for at passe på dig, fordi du er gæst.

Jeppe var frivillig i Bangladesh
Jeppe
Frivillig i Bangladesh

Vi fik en rigtig god ven fra organisationen, som jeg stadig snakker med fire år efter. Han tog os til mange fede steder, blandt andet Chittagong Hill, som er et virkelig smukt område. Han arrangerede også, at jeg kom op på et bjerg, fordi han kendte en, der havde en motorcykel. Vi overnattede i en lille hytte deroppe, og det glemmer jeg aldrig.

Signe var frivillig i Filippinerne
Signe
Frivillig i Filippinerne

I hverdagen tog jeg ud i Manila, som faktisk er en ret vestlig hovedstad, med de andre frivillige. Vi shoppede og gik på café, og det var en vild kontrast til slummen. I min ferie kom min familie ned og så stedet, og vi var også på en fantastisk dykkertur.

Simon var frivillig i Zambia
Simon
Frivillig i Zambia

Min ven og jeg arbejdede for ActionAid. Vi hjalp landbrugsforeninger med regnskab og markedsføring på et ret basalt plan. Vi har gået på handelshøjskole, så det var fedt at bruge nogle redskaber i praksis.

Nikolai frivillig i Tanzania
Nicolai
Frivillig i Tanzania

Vær åben over for det hele. Det kan godt være, det er lidt kedeligt at se tv, men sid sammen med værtsfamilien alligevel. Alle bliver gladere af bare at være sammen. Min familie havde et rigtig godt samvær, synes jeg. 

Emilie som frivillig i Peru
Emilie
Frivillig i Peru

Man blev en rigtig del af familien, så det var svært at sige farvel. Men til at starte med var det en udfordring. Vi boede 15 mennesker, plus mig og en anden frivillig fra Danmark, i en lille lejlighed, hvor der var ét toilet.