Global Contact Om os Kontakt os

Frivilligprojekt i Nepal med tandbørstningTandbørsteprojekt i Nepal

Af Laura, Asta og Trine

Tandhygiejnen hos de børn, som vi arbejde med, var nærmest ikke eksisterende. Det gav derfor stor mening at lave et tandbørste-projekt i forsøg på at redde disse små mælketænder!

Vi startede med at lave et Facebook-event, hvor villige sjæle havde mulighed for at donere 1€ i stedet for eksempelvis at købe en liter mælk.Tandbørstning i Nepal - projekt lavet af frivillige Indsamlingen til tandbørsterne gik over al forventning, og der blev indsamlet cirka 300 Euro.

Hver klasse fik tildelt en kasse med tandbørster, tandpasta, neglesaks, kam, håndklæde og olie til deres tørre hud. Redskaber, der virker basale i vores øjne, men som virkelig var tiltrængte og gjorde en kæmpe forskel! Derudover blev der lagt penge til side til senere indkøbt af tandpasta osv.. Da alt dette var betalt, var der stadigvæk penge tilovers, som vi besluttede at bruge på en gynge til børnene.

Indsamling til tandbørster til børn i NepalEn af de efterfølgende skoledage tog vi rundt i alle klasserne og underviste i tandhygiejne samt tandbørste-skills. Vi lærte børnene en tandbørste-sang, samt en tilhørende dans, som vi stolt selv havde koreograferet. Det var rigtigt sjovt både for børnene, lærerne og os! Vi gjorde meget ud af at få de lokale lærer med over projektet, hvilket også betyder, at alle børnene stadigvæk børster deres tænder hver dag efter frokost. 
Tandbørsteprojektet har både været nemt og overskueligt, og har givet både børnene og os en masse gode oplevelser - vi kan varmt anbefale det!

Tandbørstesangen:
(Melodi: Ro, ro, ro min båd)

Brush, brush, brush your teeth
Gently round your gums.
Merrily, merrily, merrily, merrily
Brushing can be fun!

Brush, brush, brush your teeth
Brush them every day.
The front, the sides, the back, the top
To keep decay away!

Floss, floss, floss your teeth
Floss without decay.
You need to do this every day
To keep decay away!

>> Tilbage til listen over projekter

 

  

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.