Global Contact Om os Kontakt os

Frivilligt projekt i FilippinerneDoctor Day i dump site, Manila

Af Magdalena Frenzen, Natacha Labial og Maijn Vermeulen

Mange af børnene fra day care centeret i Dump site, Manila, havde udslæt, dybe sår og ørebetændelse. Men en drengene så ud til, at have det lidt værre end de andre. Hans forældre havde ikke råd til at betale for lægebesøg, medicin og transport, så vi tilbød at betale. Efter lægebesøget viste det sig, at det ikke kun drejede sig om udslæt og ørebetændelse. Han var også underernæret, havde orm og primær Tuberkulose. Vi talte med nogle af lærerne fra centeret, og de fortalte os, at TB ikke er unormalt pga. en stor kulfabrik, der ligger i området. Derefter gik Doctor day projektet i gang!

Vi kontaktede den lokale læge, som også havde undersøgt drengen tidligere, og spurgte om hun var interesseret i at hjælpe. Hun var meget entusiastisk omkring idéen, og ville gerne lave lægetjek på alle børnene meget billigt! Derudover skaffede hun også vitaminpiller og ormekur, så de mest trængende børn kunne få et sæt med hjem. Vi startede en indsamling over Facebook og fik gennem venner og familie, skrabet en god sum penge sammen. Alle børn + én forsørger blev inviteret ud til centeret, hvor de fik et lægetjek, vitaminer, ormekur, hygiejneundervisning og et måltid!

Efter Doctor Day fandt vi ud af, at ud af de ca. 50 børn havde 28 tegn på Primær Tuberkulose. Nu var næste skridt, at vi skulle finde et Health center, som kunne hjælpe os med røntgen og skindtest, og skaffe os gratis medicin. Efter megen søgen fandt vi Canossa Health Center, som ikke kun hjalp os med hvad vi behøvede, men udover det, også involverede alle familiemedlemmer ved deres TB behandlingsprogram. Nu var det ikke kun børnene, men hele familier, som kunne få den nødvendige behandling.

Vi nåede at aftale datoer for røntgen og skindtest, med Canossa, men havde desværre ikke tid nok, til at kunne færdiggøre projektet selv. Vi kontaktede derfor det næste hold volontører, og spurgte om de ville viderefører projektet. Siden har vi mailet lidt med dem, og næsten alle børn + familier er nu i gang med behandlingen! (Vi blev nødt til, at vælge nogle få familier fra pga. manglende interesse for projektet)
 

>> Tilbage til listen over projekter

Friviliges eget projekt i Manila  i FIlippinerne

  

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.