Rejs til Cambodja

Frivilligt arbejde i Cambodja

Som frivillig i Cambodja kan du støtte lokale organisationer, der på forskellige måder arbejder for at give børn og unge i Cambodja en bedre fremtid. Du kommer til at bo hos en lokal værtsfamilie enten i hovedstaden Phnom Penh, hvor du bliver del af storbyens travle hverdag eller på landet i det nordlige Cambodja, hvor du vil bo nær byen Battambang.

Som frivillig kan du fx undervise i engelsk
Frivilligt arbejde med børn eller skole i Cambodja
Oplev et fascinerende land under dit frivillige ophold
I weekenderne kan du udforske landet
Rejs rundt med de andre frivillige
Oplev Ankor wat i Cambodja
Rejs rundt med dine venner i weekenderne
Oplev Cambodja som frivillig
Oplev Cambodja som frivillig

Inkl. højskole i Sri Lanka

23.000,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Det frivillige arbejde

Undervisning
Undervisning

I Cambodja kan du arbejde på en skole, hvor du vil undervise i engelsk eller andre fag som du har interesse for. Du vil have dine egne klasser, hvor du både skal stå for at forberede og udføre undervisningen. Eleverne er mellem 6 og 18 år, så der er mulighed for at undervise på forskellige niveauer. Skolen er drevet af en lokal organisation, der arbejder for at støtte de fattigste og mest udsatte i Cambodja og sørge for at de får en uddannelse. Udover engelskundervisning for børn og unge, så laver organisationen også praktisk undervisning, hvor unge kvinder kan uddanne sig som skræddere, kokke og frisører. Her ville du også kunne hjælpe til, hvis du har erfaring eller interesse for dette.  

Vil du gerne ud på landet i naturskønne omgivelser? Så kan dette også kombineres med undervisning for børn på et børnehjem. Lidt uden for Battambang kan du være hjælpelærer og undervise børn i engelsk. Hvis du har lyst til dette, må du meget gerne skrive det i kommentarfeltet i din tilmelding. Her skal du dog være opmærksom på, at du minimum skal vælge opholdet af 16 ugers varighed for at komme på denne placering.  

Uanset om du arbejder I Phnom Penh eller på landet udenfor Battambang, kan du forvente at arbejde 25-30 timer om ugen, fordelt over 5 dage med fri i weekenden.

Aktiviteter for boern
Aktiviteter med børn og unge

Som frivillig i Cambodja kan du arbejde med aktiviteter for børn enten i en børnehave eller på et børnehjem. I hovedstaden Phnom Penh kan du arbejde i en børnehave for små børn fra slumområderne. Her vil du som frivillig være med i det daglige arbejde, som består i at aktivere børnene gennem lege, spil og lektiehjælp. Derudover vil du sammen med personalet være med til at hente børnene om morgenen i deres hjem, så de kommer sikkert frem til børnehaven.  

Du kan også arbejde på et børnehjem i Phnom Penh. Her er børnene mellem 5 og 17 år og arbejdet vil primært bestå af simpel engelskundervisning for børnene. I løbet af dagtimerne er de større børn i skole, så her arbejder du med de mindste på børnehjemmet. Om eftermiddagen kan du hjælpe skolebørnene med deres lektier og så vil der selvfølgelig også være tid til at lave forskellige sjove og kreative aktiviteter og lege.  

Hvis du arbejder med aktiviteter for børn, så kan du forvente at arbejde omkring 25-30 timer om ugen fordelt over fem dage. Hvis du arbejder på børnehjemmet, så kan du aftale med personalet at holde weekend to af hverdagene, f.eks. mandag og tirsdag, så du i stedet kan arbejde på børnehjemmet i weekenden, hvor børnene ikke er i skole.

Sundhed og omsorg
Sundhed og omsorg

I Cambodja kan du arbejde på et center i Phnom Penh, der tager sig af børn med fysiske handicap. Da personer med handicap i Cambodja ofte er meget udsatte og groft diskrimineres, arbejder centeret på at sikre den bedst mulige opvækst for børn, der enten er blevet efterladt af deres forældre på grund af deres handicap, eller slet ikke har nogen forældre.  

Der er omkring 100 børn på centeret i alderen 3 til 20 år, og de børn der er ældre end 6 år går i skole i løbet af dagtimerne. Du ville dog kunne hjælpe til i centerets børnehaveklasser for de lidt yngre børn. Derudover, vil du hjælpe personalet med de daglige opgaver, der både indebærer at se efter børnene og lave forskellige aktiviteter og lege med dem, men du vil også hjælpe til med praktiske opgaver, som for eksempel madlavning og rengøring.  

Du kan forvente at arbejde omkring 30 timer om ugen. Som regel vil du arbejde fra kl.8:00 om morgen til 16:00 om eftermiddagen, og have en lang frokostpause midt på dagen. Du har fri i weekenden.

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Sådan bor du

Du bor hos en værtsfamilie eller på et guest house. At bo en værtsfamilie giver en god mulighed for at få indsigt i hvordan det er at leve i Cambodja. De fleste familier har både hjemmeboende børn og bedsteforældre boende, og værtsfamilierne er ofte ret travle så hvis du ønsker at lave forskellige aktiviteter med familien, er det oftest op til dig at tage initiativ. Det at bo på et guesthouse giver omvendt gode muligheder for at møde andre internationale frivillige som er taget til Cambodja og arbejder på andre projekter end dig men du stadig har rig mulighed for at opleve hverdagen i Cambodja.

Uanset om du bor hos en familie eller et guest house i enten Phnom Penh eller på landet, så får du dit eget værelse eller deler dette med din rejsemakker. De fleste steder er toilet- og badeforhold lignende det du kender herhjemmefra. Der er ikke altid internet hvor du bor, men du kan købe et lokalt simkort efter ankomst så du har internet på din mobil.

Der kan nogle steder være langt til arbejde, og derfor anbefales du at købe en billig cykel, så du nemt kan komme på arbejde. Du kan dog også tage med offentlig transport, der er meget billigt.

Mad og drikke

Du vil spise alle dine måltider hos familien. Som regel har man en lang frokostpause på arbejdet, hvor du kan nå hjem til familien og få frokost. Nogle steder er der tradition for, at de frivillige og familien spiser hver for sig, men det er bare udtryk for respekt over for gæster.

Maden er altid lokal cambodjansk, så du får mulighed for at smage en masse lækre retter. Ofte spises der ris eller nudler med grøntsager og lidt kød. Maden er generelt ikke så krydret, men der vil ofte være tilsat fiskesauce, koriander, lime og ingefær. To populære retter er ”Lok lak”, der er stykker af oksekød med sort peber, soja og salat, og ”Fish Amok”, der består af fisk og kokosmælk serveret I bananblade med ris.

Sprog

Det officielle sprog i Cambodja er Khmer og tales af omkring 90% af befolkningen. Derudover, taler en del ældre mennesker fransk og du kan støde på fransk i enkelte skoler eller universiteter, da Cambodja tidligere var en fransk koloni. I dag lærer mange unge engelsk og du vil opleve at en del unge mennesker især i byerne taler engelsk. Der vil også altid være mindst én på dit arbejde og i dit hjem, der taler engelsk. Det er dog alligevel en god idé at prøve at lære nogle sætninger og hilsner på khmer – det bliver meget positivt modtaget og tages som et udtryk, at du engagerer dig og ønsker at være en del af lokalsamfundet.

Fritiden 

Når du har fri efter dagens arbejde, kan du slappe af hos din familie eller tage på tur i området, hvor du bor. Hvis du bor i hovedstaden Phnom Penh, så vil du have masser at tage dig til. Her kan du tage på café eller på shopping. Du kan f.eks. besøge det, der er kendt som ’Det russiske marked’, hvor du finder alt du har brug for eller på ’Det olympiske marked’, hvor du kan købe stof og få syet tøj. Du kan også besøge historiske museer og lære om Cambodjas fortid.  

Hvis du bor på landet ved Battambang har du rigtig god mulighed for at opleve naturen i Cambodja, hvor du kan opleve fantastiske bjerge og grønne rismarker. Du kan tage på cykelture og opleve Sangkae-floden eller de mange rismarker, der gør Battambang-regionen til det sted, der produceres mest ris i hele Cambodja.  

I weekenderne kan du tage på længere ture. Her kan du for eksempel besøge det historiske tempel Angkor Wat, som er et af verdens syv vidundere. Du kan også tage til en af Cambodjas smukke øer f.eks. Koh Rong eller Koh Ta Kiev, hvor du kan bade og slappe af på stranden. Eller tag på tur til Kravanh-bjergene, hvor der dyrkes sort peber og kardemomme på bjergskråningerne og hvor du kan opleve det unikke plante- og dyreliv i den cambodjanske regnskov.

Vejret

I Cambodja er det varmt hele året med en gennemsnitstemperatur på 28 grader. I månederne oktober, november og december, kan det dog være lidt køligere, men sjældent mindre end 20 grader. I månederne marts, april og maj, som er de varmeste, vil det være nærmere 30-32 grader. Det regner ofte fra maj til oktober, men mest i de sidste måneder af regnsæsonen i september og oktober. Det vil dog stadig være varmt, så det er ofte rigtig rart at der kommer et kort regnskyl og køler temperaturen lidt.  

Cambodja på Instagram

 

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et højskolekursus ude i verden med lige netop det formål.

Skal du til Asien, kan du vælge mellem vores højskole i Myanmar eller på Sri Lanka (se datoer for begge kurser under pris og tilmelding). Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops.

Efter kurset vil du føle dig tryg ved at rejse i Asien, du vil have en masse nye venner og ikke mindst føle dig godt klædt på til det frivillige arbejde.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

18-25 år

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser), hvis du bor hos en værtsfamilie.
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer, evt. coronatest og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Over 25 år

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Det frivillige arbejde

 • Flyrejse til Cambodja
 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Medarbejder Line
Line Kok

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn
Jacob som frivillig i Thailand
Jacob
Frivillig i Thailand

Det blev en helt anden rejse end jeg først havde regnet med, men det blev alligevel til to rigtig gode måneder. I dag er jeg i hvert fald rigtig glad for at jeg gjorde det.

Clara var frivillig i Mozambique
Klara
Frivillig i Mozambique

Jeg arbejdede for et snedkerfirma med at udvikle undervisning i engelsk for otte snedkere. Jeg lærte dem noget basis og noget fagsprog relateret til værktøj, materialer og at drive en forretning. Jeg havde taget aftenskole i portugisisk hjemmefra og en lille ordbog med, men jeg syntes, det var meget svært.

Cecilie frivillig i Uganda
Cecilie
Frivillig i Uganda

Vi boede hos en meget sød dame med hendes søn og hushjælp. Det var rigtig rart at bo der og hun var bare så sød. De ville gerne have, at vi mødte alle deres venner og kom med i kirke, så vi blev virkelig en del af familien. Det gjorde også at vores ophold blev det bedre, fordi vi kom helt tæt på den ugandiske kultur.

Katrine Harboe, Frivillig
Katrine
Frivillig i Peru

Jeg synes det er så fedt fordi man ikke føler sig som en turist. Det giver mulighed for at lære kulturen stedet at kende på en helt anden måde, og man føler virkelig at byen og familien er blevet som et andet hjem. Og så synes jeg virkelig det var værd at arbejde for det projekt.

Jonathan var frivillig i Uganda
Jonathan
Frivillig i Uganda

Jeg arbejdede på et program for gadebørn. Det startede, fordi en lille dreng døde, da han spiste giftigt affald. Projektet var oprindeligt uddeling af mad, men omfatter nu også undervisning. ”Smile Africa” hjælper 400 børn i alle aldre.

Cecilie var frivillig i Togo
Cæcilie
Frivillig i Togo

Jeg var allerede i Togo igen to måneder efter! Jeg var kun af sted i to uger anden gang, men det var det hele værd. Der var næsten ingen der vidste, at jeg kom, så de blev vildt overraskede! Det var skønt at se mine venner igen, og jeg boede hos en af dem.