Rejs til Armenien som frivillig

Frivilligt arbejde i Armenien

Armenien er placeret i Europas udkant, helt op til grænsen til Asien. Her kan du hjælpe en fodboldorganisation, der arbejder for at fremme pigers mulighed for at spille fodbold.

Mange steder i Armenien er der ingen, eller meget få, fritidstilbud til piger, hvilket organisationen er med til at ændre på.

 

Frivillig i Armenien
Hjælp som frivillig hos en sportsorganisation
Frivilligt arbejde i Armenien
Volontør i Armenien
Sabbatår i Armenien
Rejs til Armenien som frivillig og arbejd for en sportsorganisation
Frivilligt arbejde i dit sabbatår i Armenien
Frivilligt arbejde i dit sabbatår i Armenien
Rejs til Armenien som frivillig og arbejd for en sportsorganisation

Inkl. højskole i Palæstina

17.400,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Det frivillige arbejde

Organisationsarbejde
Organisatorisk arbejde

Som frivillig vil du hjælpe med at sætte fokus på pigers vilkår og stemme i Armenien. For blot 10 år siden var det nærmest utænkeligt, at piger kunne spille fodbold på lige vilkår med drengene ude på landet. Det har vores partner gjort noget ved, ved at sætte fokus på pigers rettigheder gennem det fællesskab fodbold kan give. Der er derfor ikke kun fokus på at vinde en fodboldkamp, men også på at få alle med og lære pigerne, at de kan og må det samme som drengene på deres egen alder. 

Arbejdet foregår primært på organisationens kontor i hovedstaden Jerevan. Det er et forholdsvist lille kontor, hvor alle kollegaer hjælper hinanden med de forskellige opgaver. 

Her vil du hjælpe til med at organisere de fodboldklubber der fordeler sig i hele landet og planlægge to store fodboldturneringer for armenske piger i alderen 6-16 år. Du kan bl.a. hjælpe med at være aktiv på sociale medier, planlægge turneringer og hjælpe med at søge penge. 

Du vil arbejde ca. 25-30 timer om ugen, hvor en typisk hverdag starter kl. 9 og slutter igen omkring kl. 15. Længden af arbejdsdagene kan variere alt efter, hvilke opgaver du har lyst til at være med på og hvad der rører sig i organisationen mens du er der. Der kan forekomme weekendarbejde i forbindelse med turneringsafvikling. 

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Sådan bor du

Du vil som udgangspunkt blive indlogeret hos en værtsfamilie, alternativt vil du også kunne blive indlogeret i en lejlighed, som er i gåafstand til dit arbejde.

Når du bor hos en værtsfamilie, får du dit eget værelse, men du er altid velkommen til at hygge med din værtsfamilie i fællesrum som f.eks. stuen. I hjemmet bliver der primært talt armensk, men der er mindst en i familien som kan engelsk og så er det en god mulighed for at lære nogle armenske gloser. Familien består typisk af en mor og far i et lille hus eller lejlighed i Jerevan, hvor du kan forvente lidt simplere faciliteter end du er vant til hjemmefra.

Hvis du bor i en lejlighed, vil du selv skulle lave mad i et mindre køkken eller gå ud at spise. Ofte vil du dele lejligheden med en anden dansk frivillig som du vil møde på introkurset i København.

Mad og drikke

Du vil typisk få morgenmad bestående af brød og te inden du tager på arbejde. Frokosten spiser du sammen med dine kollegaer på kontoret eller på en af byens mange caféer. De fleste steder hos familien eller på arbejdet vil der være vandautomater, fremfor at drikke vandet direkte fra hanen. 

Aftensmaden og mad i weekenderne vil du spise sammen med din værtsfamilie. I det armenske køkken bliver der ikke brugt mange krydderier men smagsvarianterne kommer fra de råvarer der er i maden. Om sommeren bliver der ofte brugt friske krydderurter fra det lokale marked. 

Jerevan rummer mange forskellige caféer og restauranter, hvor du bl.a. finder ’lavash’ som består af lam, aubergine og brød. Du finder også hurtigt ud af at der ofte er bulgur som tilbehør frem for ris eller kartofler. 

 

Sprog

I Armenien taler de armensk, men kan også hurtigt slå over i russisk. Inde i byen er det dog forholdsvist nemt at begå sig på engelsk. Hvis du har mod på at lære lidt gloser på armensk, skal du ikke tøve med at bruge dem eller spørge ind til sproget. 

På kontoret vil alle kunne tale godt engelsk, men hvis du skal med ud til en lokal fodboldklub er det ikke sikkert, at de dér vil være lige så gode til engelsk. 

 

Fritiden 

I din fritid om eftermiddagen vil du kunne gå på opdagelse i hovedstaden Jerevan, som både byder på ældre bygninger fra Sovjetunionens tid og på nye caféer og kunstudstillinger. Du kan gå på opdagelse i parker og nyde kulturlivet eller tage ud af byen og se de gamle kirker. 

Hvis du har lyst til en længere tur ud i det armenske land, vil det være muligt at tage på vandreture op i bjergene, og i det hele taget nyde den storslåede natur som Armenien er rig på. Du vil på vandreture både kunne få helt frisk luft i lungerne og drikke af løbende kildevand. Du kan også tage ud og se Armeniens største sø, Lake Sevan der ligger højt over vandoverfladen. Hvis vejret er godt, kan du evt. tage en forfriskende svømmetur i den store sø. 

 

Vejret

Vejret i Jerevan følger meget det vi kender fra Danmark, bare med en smule mere udsving. I sommerperioden bliver det op til 30 grader, hvor vintermånederne som december og januar kan byde på grader helt ned til -10, så husk det varme vintertøj hvis du skal afsted i vinterperioden.  

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med en 2-dages introduktions i København med lige netop det formål.

Du har også mulighed at vælge at tage på 2 ugers højskole i Palæstina. Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops. Det er dog ikke et krav, når du rejser til Armenien. 

HVAD INKLUDERER PRISEN?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

 

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Det frivillige arbejde

 • Flyrejse til Armenien
 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Medarbejder Line
Line Kok

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn
Sascha Sørensen, frivillig i Tanzania
Sascha
Frivillig i Tanzania

Jeg var efter mit første sabbatår på ingen måde færdig med at holde sabbatår, og lysten til at rejse ud i verden var kun blevet større. Frivilligt arbejde og dét at rejse til Afrika var nyt og spændende i min omgangskreds. 

Camilla var frivillig i Ecuador
Camilla
Frivillig i Ecuador

Det var fedt at mærke kontrasten mellem storby og landsby! Global Contact var meget fleksible, så vi fik mulighed for at flytte op i bjergene og undervise et stykke tid. Det var en helt anden måde at leve på - kun få kilometer fra storbyen.

Johannes var frivillig i Thailand
Johannes
Frivillig i Thailand

Som thai er det vigtigt at forsøge familien og være en god rollemodel. Min værtsfar var i militæret, men han stoppede for at være et godt forbillede for børnene. Jeg lærte meget om mig selv, men også ting som at være mere tålmodig, bedre til at dele og respektere andre kulturer. Jeg er blevet mere moden, og jeg tog hjem med følelsen af at have gjort en forskel.

Nikolai frivillig i Tanzania
Nicolai
Frivillig i Tanzania

Vær åben over for det hele. Det kan godt være, det er lidt kedeligt at se tv, men sid sammen med værtsfamilien alligevel. Alle bliver gladere af bare at være sammen. Min familie havde et rigtig godt samvær, synes jeg. 

Mads Bro Lindhardt, frivillig i Palæstina
Mads
Frivillig i Palæstina

Man bliver bare kastet direkte ind i en anden kultur. Man bor sammen med de lokale, og bliver ligesom en del af samfundet på et tidspunkt, når man har boet der en 3-4 uger. Det bliver meget personligt og man lærer folk at kende rundt omkring.  Man kommer f.eks. til at kende den lokale købmand eller grønthandler, som hilser på en. Det er ikke ligesom når man rejser rundt som turist - selvom det er der også plads til dernede.

Toke frivilligt arbejde i Colombia
Toke
Frivillig i Colombia

Det var fedt at prøve og blive en del af en anden kultur og en anden hverdag end den herhjemme. Man skal dog lige vende sig til tidsopfattelsen, som er meget mañana, mañana. Højskoleopholdet vi var på, inden vi tog ud som frivillige, var også super fedt!