Global Contact Om os Kontakt os

Vil du off the beaten track?

Indimellem får vi opkald fra folk som spørger "hvis jeg gerne vil ud alene, hvilket land skal jeg så rejse til?". Det har jeg prøvet at lave en lille guide over her, hvor jeg beskriver 3 af de lidt mindre besøgte destinationer. De følgende 3 lande har oftest få frivillige tilmeldte. Det betyder du har nemmere ved at komme af sted helt alene, men også at dem du skal arbejde hos ikke er lige så vant til at modtage frivillige.

Det er også nogle lande som mange opfatter som lidt mere "uspolerede", hvor du får en ret unik oplevelse. Det kan til tider være lidt mere udfordrende, men giver til gengæld en stor personlig udvikling. 

Det første land på listen er Colombia

Frivillig arbejde i Colombia i dit sabbatår

Vil du langt væk fra turiststrømmen er Colombia et godt bud. Selvom der godt nok generelt har været en stigning i rejsende til Colombia, kan vi love du ikke vil møde mange af dem som frivillig gennem os. Vi har fundet et ret unikt projekt på en lille ø, Tierra Bomba, i det Caribiske hav.

Øen er meget fattig og befolkningen lever under helt basale vilkår uden rindende vand og mange uden elektricitet - i stor kontrast til nærmeste storby, Cartagena. Og du vil nok også blive flydende i spansk, for de færreste snakker engelsk her. Men du kan være med at give fattige børn på øen nogle meningsfulde oplevelser ved at arrangere fritidsaktiviteter, lektiehjælp eller engelskundervisning.

>> Læs om frivilligt arbejde i Colombia her

 

Det næste land på listen er Mozambique

Frivillig arbejde i Mozambique

Mozambique ligger i det sydøstlige Afrika og er et af verdens 10 fattigste lande. Her er det officielle sprog Portugisisk, hvilket er med til at gøre sprogbarrieren lidt mere kompliceret. Hvis du har været med på et af vores infomøder i København har du måske hørt Oscar fortælle om Mozambique.

Oscar var lige netop en af dem der ringede ind for at høre hvor de andre ikke rejser hen. Han arbejdede, som den eneste danske frivillige på et fodboldprojekt, hvor han blev mødt med "femogtyve drenge i alderen fra 10-12, en bunke sand med glasskår og én bold." Det fik han en kæmpe oplevelse ud af (læs hans blogindlæg her). Du skal vide at ressourcerne er små og organiseringen lidt løs når du rejser som frivillig til Mozambique! 

>> Læs om frivilligt arbejde i Mozambique her
 

Sidste land på listen er Bangladesh

Frivilligt arbejde i Bangladesh

Her har jeg selv rejst som turist for et par år siden. Efter at have boet et par år i Indien tænkte jeg at Bangladesh nok mindede meget om, men det blev en helt anden oplevelse.

Jeg mødte stort set ikke andre turister under hele turen, og det var helt sikkert mig der var turistattraktionen. Jeg husker særligt en aften jeg stod på en peron og ventede på mit tog. Rundt om mig stod måske 30 nysgerrige Bangladeshere og stirrede. De kunne ikke engelsk, så de stod bare i en halvcirkel og kiggede. Og kiggede. Lige indtil toget kom en time forsinket!

Det kan måske lyde en anelse intenst, men jeg mødte så mange virkelig venlige og imødekommende mennesker og fik nogle meget unikke oplevelser, der gør jeg altid anbefaler Bangladesh som destination. Også selvom det kan være et lidt mere ekstremt land at rejse i.

>> Læs om frivilligt arbejde i Bangladesh her

Lidt for vildt? 

De fleste af vores rejsende vælger dog at rejse til nogle af de lidt mere populære lande, hvor der helt sikkert vil være andre frivillige ude på samme tid. Er det også det, du har overvejet, så læs i stedet vores tidligere blogindlæg om de 6 mest populære destinationer.

  

Se også:

Populære destinationer for frivilligt arbejde
Mangler du inspiration til din egen rejse? Vi kigger ind i fremtiden og ser på de 6 mest populære destinationer for de frivillige, der allerede har meldt sig til resten af 2015 og 2016.
Sådan ser en dag som frivillig i Bolivia ud
Få indblik i hvordan en helt almindelig hverdag som frivillig i Bolivia kan se ud. Anna er frivillig på en skole og fortæller om sin mandag fra start til slut.
Anna og Oscar rejse ud som frivillige
Anna og Oscar rejser til et uland for at bo for første gang. Vi har taget en snak med dem om deres forventninger - og om de særlige ting, de har pakket til turen.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.