Studietur til Afrika for dit gymnasium

Tre skoler har oplevet en anderledes studietur i Kenya

Lærere og skoleledere fra Hvalsø Skole, Københavns Mediegymnasium og Helsingør Gymnasium har i en uge boet på højskolen ved Mount Kenya og set, hvilke aktiviteter man kan lave med elever på en global studierejse.

De har givet high-fives til de lokale børn, lavet mad og spist med områdets familier og taget billeder af vilde dyr. Kenya, savannen og lokalbefolkningen er gået direkte i hjerterne på syv lærere og skoleledere, der i uge 43 var på studierejse til Mellemfolkeligt Samvirkes højskole i Kenya.

 

5 ting elever kan lave på en studietur til Kenya med Mellemfolkeligt Samvirke:

  • Lave mad og spise med lokale familier
  • Få et indblik i undervisningen på en kenyansk skole
  • Være frivillige på Verdensmålsprojekter
  • Blive undervist i kenyansk kultur, verdensmål og samfundsforhold på højskolen
  • Tage på safari

- Det var en stor oplevelse at opleve landet og kulturen, møde de lokale og se nogle af de mange spændende udviklingsprojekter, fortæller Eva Høeg, der er engelsk- og spansklærer på Helsingør Gymnasium. Hun kaldte studierejsen for »helt fantastisk«.

Formålet med turen var at etablere skolepartnerskaber med kenyanske skoler og undersøge mulighederne for at have elever med på en global studietur. Her vil eleverne med garanti også gispe over naturen, blive rørt over vilkårene for den fattigste del af lokalbefolkningen og lade sig betage af det vilde dyreliv.

Deltagerne på lærerstudierejsen boede på højskolen ved Mount Kenya, som også har mulighed for at huse skoleklasser. Her er der undervisningslokaler og lokale undervisere tilknyttet, og det lokale pigegymnasium Daraja Academy ligger på samme område, hvilket giver optimale muligheder for fælles aktiviteter mellem danske og kenyanske elever i alderen 14 til 20 år.

Studietur til Kenya

- Vores elever kommer til at bo meget tæt på pigeskolen, når de skal bo på højskolen. De har mulighed for at være sammen med Daraja-eleverne både i og udenfor skoletiden, og så er det et trygt sted i nogle skønne omgivelser, siger Lars Hansson, der er skoleleder på Hvalsø Skole. 

Hvalsø Skole har netop etableret et partnerskab med Daraja Academy og planlægger en studietur til Kenya om halvandet års tid, hvor elever og lærere skal bo på højskolen.

Udover interaktion med lokalbefolkningen og skolebesøg kiggede lærerne og skolelederne også på Verdensmålsprojekter, hvor elever kan hjælpe som frivillige. Turen blev afsluttet med en safari, hvor Kenyas natur og dyreliv blev udforsket.

På studieturen deltog: 

  • Hvalsø Skole (grundskole): 2 lærere og skoleleder
  • Helsingør Gymnasium (STX): 2 lærere og vicerektor
  • Københavns Mediegymnasium (HTX): 1 lærer

Studietur for gymnasieskoler til Kenya

 Mellemfolkeligt Samvirke kan hjælpe med at arrangere en studietur for jeres elever til Afrika, Asien, Latinamerika, Mellemøsten eller Europa. Indholdet i studieturen planlægges altid i direkte samarbejde med jer som skole, og skræddersyes til jeres interesser og behov. 

Mellemfolkeligt Samvirke kan hjælpe med at arrangere en studietur for jeres elever til Afrika, Asien, Latinamerika, Mellemøsten eller Europa. Indholdet i studieturen planlægges altid i direkte samarbejde med jer som skole, og skræddersyes til jeres interesser og behov.