Global Contact Om os Kontakt os

Tre hurtige om hverdagen i Tanzania

Fortæl lidt om din hverdag

Om frivillig arbejde i Tanzania og hvad man får ud af detJeg bor hos en skøn værtsfamilie i Tanga, Tanzania. Min værtsmor er samtidig min chef og har startet den skole og det børnehjem, jeg arbejder på. Mine dage begynder med, at jeg underviser 2-5 årige børn. Vi synger, danser, tæller, lærer alfabetet og farverne. Det kræver hårdt arbejde, men det er det hele værd, når man om morgenen bliver modtaget med kram fra 50 børn.

Eftermiddagene og aftenerne bruger jeg sammen med de 15 børnehjemsbørn, som er tilknyttet stedet. De er i alderen 5-14 og er helt fantastiske alle sammen. Vi leger, spiller spil, laver lektier, putter og hygger. Jeg har fået et rigtig tæt forhold til alle på stedet, både børn og voksne og nyder at være her!

Hvad har du fået ud af din første måned på højskolen?

Den første måned gav mig ”en blød start” på Afrika. Jeg fik lov at vænne mig til den meget anderledes kultur i trygge rammer. Undervisningen hjalp mig til hurtigere at forstå samfundet, befolkningen, kulturen osv. Jeg fik specielt gavn af det, jeg havde lært på højskolen, da jeg kom ud til min værtsfamilie. Derudover var det både udfordrende og sjovt at bruge den første måned med de andre danskere.

Fortæl om en af dine bedste oplevelser indtil videre?

De bedste og mest uvurderlige øjeblikke er klart, når du sidder med børnene på skødet, og de kigger dig dybt i øjnene med det største smil. Når du bare ved, at de er så glade for, at du bruger lidt af din tid sammen med dem. I de øjeblikke ved du, at det var rigtig at tage af sted, og at du aldrig vil fortryde det.

  

Se også:

Mød James som er underviser på højskolen i Kenya
Han redder dig fra at ryge i de værste kulturelle fælder, før du gør dine egne erfaringer under dit volontørophold. Du møder James på højskolen i Kenya, hvor han underviser i kulturforståelse.
Sofies ophold som frivillig i Uganda
19-årige Sofie brugte en del af sit sabbatår efter gymnasiet på at tage ud som volontør med Mellemfolkeligt Samvirke. Efter tre måneder får hun stadig flere kulturchok om dagen. Men hun er vild med den afrikanske imødekommenhed.
Fra Haarby på Sydfyn til Aitabare som frivillig i Sydøstnepal
Fra Haarby på Sydfyn til Aitabare i Sydøstnepal. Janni fra Haarby er netop nu i Nepal og håber på en udstrakt arm fra sin hjemegn.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.