Global Contact Om os Kontakt os

Tilbage til Zambia

Emilie var sidste år frivillig i Zambia. Landet gjorde så stort indtryk på hende, at hun bare måtte tilbage igen. Læs om Emilies oplevelser fra hendes rejse tilbage til Zambia.

Emilies gensyn med Zambia, hvor hun var frivillig sidste år

”Jeg tror, jeg var nået til et punkt, hvor det gik op for mig, at jeg bare savnede Zambia helt vildt meget i min hverdag. Hele kulturen og måden at leve på og det her med at man tager det lidt mere stille og roligt. Det savnede jeg bare enormt meget.”

Det fortæller Emilie, som var afsted som frivillig i Zambia sidste år, hvor hun sammen med en anden var frivillig på et børnehjem, som de også boede på. 

Det er tydeligt, når man taler med Emilie, at hendes tid i Zambia har haft en stor betydning for hende, og at det ikke var så let at give slip på efter, hun var kommet hjem.

”Jeg kan huske, at mens jeg var på arbejde og lavede et eller andet kedeligt, begyndte jeg bare at tjekke flybilletter til Zambia rimelig ofte, og lige pludselig så jeg, at de var vildt billige. Så tænkte jeg: Okay, nu gør jeg det!

Emilie havde arbejdet som frivillig på et børnehjem

Emilies andet hjem

Hun fik bestilt billetterne og ikke lang tid efter sad hun endelig på et fly på vej tilbage til Zambia. Landet føles nærmest som hendes ”andet hjem”, som hun beskriver det. Hun fortæller om, hvor nemt det var at falde tilbage i de vante rammer i Zambia, selvom landet ikke lang tid forinden havde været helt fremmed for hende.

Da Emilie kom tilbage til Zambia overraskede det hende også meget, hvor mange der kunne genkende hende rundt omkring i den by, hun havde boet. Både dem hun mødte i byen og på børnehjemmet. Særligt at børnene på børnehjemmet kunne huske hende, gjorde et stort indtryk på hende.

”Jeg ankommer til børnehjemmet sent om aftenen og går ind ad en stor låge. Jeg kan høre alle børnene indenfor på børnehjemmet. Jeg er så nervøs, for det kan være, de slet ikke kan huske mig eller ikke bliver glade for at se mig. Jeg husker tydeligt det øjeblik, de ser mig komme ind ad døren. De skriger næsten af glæde, og de omfavner mig alle sammen. At blive mødt med den velkomst - det var helt vildt.”

Det ar en kæmpe oplevelse at komme tilbage til Zambia igen

Et kig til projektet

Da Emilie var afsted som frivillig, startede hun og hendes rejsemakker deres eget projekt. Deres idé var at indsamle penge til skolegang til pigerne på børnehjemmet, som der ellers ikke var råd til med de få ressourcer, som stedet havde. 

Projektet var også en af grundende til, at Emilie ville tilbage til Zambia. Hun ville gerne ned og se, om det overhoved gjorde en forskel for pigerne på børnehjemmet.

”Hvis vi nogensinde tvivlede på, at vi havde gjort en forskel ved at være der… Så skulle vi bare tage til Zambia igen – der var det helt tydeligt. Projektet havde gjort en kæmpe forskel for pigerne.”

Emilie skulle også tjekke op på det projekt hun havde fundraiset til

Ikke færdig med Zambia

Det er ikke til at være i tvivl om, at Emilie og hendes rejsemakker har haft en stor betydning for børnene, mens de var i Zambia. Og følelserne er gengældte. Zambia har også haft en utroligt stor betydning for Emilie personligt, fortæller hun.

”Det er ret svært at forklare, men jeg føler, at det at være i Zambia har udviklet mig helt vildt meget på det personlige plan. Jeg har virkelig udviklet mig meget i forhold til at blive meget mere selvstændig og i forhold til at lære at klare en masse ting. Det har også været hårdt, men det er også det, der gør oplevelsen endnu stærkere, og gør det endnu federe at være afsted.” 

For Emilie vil Zambia altid være et helt særligt sted

For Emilie er Zambia et helt særligt sted. Hun fortæller om, at det er noget helt specielt at være frivillig i Zambia.

"Befolkningen er enormt venlige, åbne og søde. De oplever ikke særlig tit, at der kommer nogle frivillige til byen, så de er meget, meget interesserede i en. Så vi følte os bare enormt velkomne. Det kunne jeg virkelig også mærke, da jeg kom tilbage igen," siger hun.

Emilie er helt tydeligt ikke færdig med at gå på opdagelse i Zambias kultur. Hun fortæller i et væk om sine oplevelser i Zambia og fortæller afslutningsvis:
”Det var en helt vild oplevelse, så jeg vil også bare så gerne dertil igen. Når jeg snakker om det nu, så har jeg så meget lyst til at tage derned igen og bare være der i nogle måneder og arbejde igen. Ej, det var bare så fedt at være der!”

  

Se også:

De to frivillige i Zambia
Da Emilie og Sonia tog springet og rejste til Zambia som frivillige, vidste de ikke meget om det land, de havde valgt at rejse til. Og endnu mindre vidste de, at de skulle komme til at gøre en meget stor forskel på børnehjemmet dernede.
Hverdagen som frivillig i Uganda
Her fortæller Sophie om sin hverdag som frivillig i Uganda på et børnehjem og en skole. Læs og få et godt billede af hvilke spændende opgaver, projekter og dagligdagsting man typisk kan møde som frivillig.
Frederik bygger en klatrevæg under sit ophold som frivillig
Frederik blev færdig med sin tømreruddannelse som 21-årig, men i stedet for at begynde i fast arbejde i Danmark, ville han meget hellere udleve sin drøm, om at rejse ud i verden og hjælpe andre.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.