Global Contact Om os Kontakt os

Søren - volontør i Kenya

Volontør i udlandet - bliv frivillig i Kenya”Det har været virkeligt spændende at leve i en fremmed kultur på samme vilkår som de lokale”. 20-årige Søren Skov har brugt fire måneder af sit sabbatår på at blive en del af hverdagen hos en lokal familie og arbejde på et børnehjem i Kisumu i Kenya. En rejse, hvor han har fået nye venskaber, set solen stå op fra toppen af Afrikas højeste bjerge og fået en oplevelse for livet!

Hvorfor har du valgt at rejse ud og lave frivilligt arbejde i dit sabbatår?
Jeg har altid gerne villet ud og se verden udenfor Europa, derfor meldte jeg mig som volontør. Jeg at se verden, få et indblik i en anden kultur og samtidig hjælpe andre mennesker var helt perfekt for mig!

At rejse ud som frivillig er meget mere end bare arbejde. Du får en kæmpe oplevelse, lærer om en helt ny kultur, får nye venner, og lærer ikke mindst om dig selv! Læs mere om frivilligt arbejde i Kenya

Fortæl lidt om din hverdag – hvordan bor du og hvad arbejder du med?
Jeg bor hos en typisk kenyansk mellemklassefamilie i Kisumu, Kenya. Mit værelse er lille og domineret af en kæmpe stor seng med myggenet om. Jeg bor sammen med en anden volontør, Ida, og vi arbejder sammen på et børnehjem ved navn Salem Orphanage. Vores dag starter klokken 06.30 om morgenen, hvor vi står op – så møder vi på arbejde klokken 08 og har fri igen klokken 16. På børnehjemmet leger vi med børnene, giver dem den omsorg de behøver, går i kirke med dem, og hvad de ellers har brug for.

Opholdet som frivilig starter med 4 ugers højskole i KenyaHvad har du fået ud af din første måned på Global Platform?
Global platform har for mig betydet større indsigt i en fremmed kultur. Det har gjort mig i stand til at kunne tackle mange af de forskellige situationer, som man pludselig kan befinde sig i som volontør. Udover at have skabt nogle stærke venskaber med de andre unge volontører, har jeg også fået en masse lokale bekendtskaber, som jeg sætter stor pris på.

Fortæl om en af dine bedste oplevelser indtil videre?
Det er svært at vælge en bestemt oplevelse ud, men iblandt dem er i hvert fald min tur til Mount Kenya. Vi var 11 personer fra vores hold som valgte at bestige det kendte bjerg og alle nåede toppen. Følelsen af at stå på toppen af det 2. højeste bjerg i Afrika, klokken 05.30 om morgenen, og se solopgangen kan intet slå.

Frivillig arbejde i Kenya på børnehjemHvad har så været det sværeste ved at være af sted?
Det hårdeste har uden tvivl været at skulle undvære min familie og venner i de 4 måneder, hvor jeg er af sted. Heldigvis kan man sagtens snakke med dem over Skype og mobil. Man bliver også udsat for oplevelser som man kan få det dårligt med – det kan være at se unge børn, som lever på gaden, børn som bliver slået og opleve den fattigdom som mange kenyanere lever i.

Hvordan skaffede du penge til opholdet?
Efter gymnasiet nød jeg sommerferien og i august fik jeg arbejde på Arla i Christiansfeld som natarbejder. Her arbejdede jeg i 6 gode måneder og så havde jeg sparet nok penge sammen.

Hvad tager du med dig hjem fra dit ophold som du kan bruge i dit videre liv?
At have levet i en fremmed kultur på samme vilkår som de lokale. En bredere kulturforståelse, gode venskaber og en oplevelse for livet!

  

Se også:

Artikel om Troels, som er frivillig i Indien med Global Contact
”Man lærer noget om sig selv derude”. Troels og Christian arbejder frivilligt i Indien. Læs om deres oplevelser og arbejde i den lille by, Kundapur, hvor de underviser på en skole.
Sofies ophold som frivillig i Uganda
19-årige Sofie brugte en del af sit sabbatår efter gymnasiet på at tage ud som volontør med Mellemfolkeligt Samvirke. Efter tre måneder får hun stadig flere kulturchok om dagen. Men hun er vild med den afrikanske imødekommenhed.
Fra Haarby på Sydfyn til Aitabare som frivillig i Sydøstnepal
Fra Haarby på Sydfyn til Aitabare i Sydøstnepal. Janni fra Haarby er netop nu i Nepal og håber på en udstrakt arm fra sin hjemegn.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.