Global Contact Om os Kontakt os

Sådan bor du på højskolen i Tanzania

Sådan bor man på højskolen i Tanzania

Vores højskole i Tanzania har ikke kun gode faciliteter, flotte omgivelser og et spændende internationalt miljø, men også en fascinerende historie. Her fortæller vi om højskolen TCDC, hvor du bor, spiser og sover, når du tilmelder dig vores 50+ højskole i Tanzania.

Højskole igennem et halvt århundrede

Helt tilbage i 1967 grundlagde vi i Mellemfolkeligt Samvirke højskolen TCDC op i Tanzania. De første år var ideen med højskolen at forberede danske frivillige, der efterfølgende skulle ud og arbejde som ulandsfrivillig i regionen, men med årene er flere nationaliteter blevet en del af højskolen. TCDC står for Training Centre for Development Cooperation, og bruges i dag til at afholde alt fra kurser i Swahili, undervisning i udvikling og social forandring til forskellige workshops i en international atmosfære, ligesom der også er mulighed for at tage sin uddannelse på TCDC.

Når du ankommer til TCDC, finder du hurtigt ud af, at det er en stor højskole. Der er således plads til mere end 200 overnattende gæster af gangen, og du vil med det samme mærke den livlige internationale atmosfære, der opstår, når så mange mennesker af forskellige nationaliteter bliver samlet. Hvis du er 50+-deltager, vil du typisk blive tildelt din egen lille hytte med dobbeltværelse placeret på TCDC’s grund, mens de unge højskoledeltagere og frivillige mellem 18-25 år og praktikanterne overnatter på det tilknyttede hostels sovesale.

Bygningerne - højskole i TanzaniaUndervisningslokale på højskolen i TanzaniaSoveværelse på højskolen i TanzaniaUndervisningslokale udefra

Hverdagen for deltagerne på 50+ højskolen

Når du har fået indrettet dit midlertidige hjem, begynder hverdagen på TCDC. Du vil opdage, at der på højskolen er over 20 rum, der bruges til undervisning, workshops og andre arrangementer. I alle rummene er der tilgængeligt wi-fi og projektorer, ligesom der i en del af rummene også er installeret smartboards.

Morgenmad, frokost og aftensmad spises på højskolens egen restaurant, og hvis du efterfølgende trænger til at skylde maden ned med en enkelt drink, så har baren som regel åbent hver aften. Om aftenen efter endt program er der gode muligheder for selv at holde debatter eller sociale arrangementer med deltagere fra mange kulturer og nationaliteter. Hvis du føler, at du nu har været nok på, kan du også sagtens trække dig lidt tilbage og måske finde læsestof til en rolig aften på højskolens eget bibliotek.

Kantinen hvor der spises mad på højskolen i TanzaniaDer er også tid til hygge og afslapning

Gode sportsfaciliteter og vaskeri

Hvis du er typen, der normalt dyrker motion dagligt, så er der også masser af sportsfaciliteter på området. Du finder således både fitnesscenter, squash-, basket-, tennis-, fodbold- og volleyballbaner på TCDC. For at deltage behøver du ikke en gang selv at tage dit sportsudstyr med hele vejen til Tanzania, da det hele kan lejes på biblioteket. Er du en af de morgenfriske, kan du også deltage i den daglige løbetur rundt i det flotte område omkring TCDC.

Når du har været på højskolen i noget tid, løber du nok tør for rene muligheder blandt den sparsomme mængde tøj, du kunne have med i kufferten fra Danmark. Men fortvivl ikke! TCDC har også sit eget vaskeri. Så det eneste det kræver af dig er, at du betaler for vasken i receptionen, inden du slæber alt dit tøj over til vaskeriet.

Højskolen dækker et sort areal med mange hyggekroge

Området omkring Arusha

I weekenderne vil du sikkert gerne ud og opleve området omkring TCDC. Som tidligere nævnt ligger højskolen ved byen Arusha, der blev grundlagt omkring 1830. De første år forsørgede byens indbyggere sig ved at bytte honning, øl og tobak for mælk, kød og skind fra de nærlæggende byer. Det er de dog gået væk fra i dag, hvor Arusha i stedet ofte beskrives som den nordlige del af Tanzanias turistcentrum. Den store mængde af turister skyldes primært, at Arusha fungerer som afrejseby for store dele af regionens safariture. Safari skal du derfor selvfølgelig opleve, mens du er afsted!

Lidt uden for Arusha stikker Mount Meru op over det smukke landskab ved Arusha nationalpark. Bjergets 4566 meter gør det til en af Afrikas ti højeste toppe. I forhold til klimaet bliver bjergområdet omkring TCDC af de lokale beskrevet som behageligt koldt. Der er dog ingen grund til, at du pakker vinterjakken. Sammenlignet med danske vejrforhold er det altid højsommer i Arusha. Perioden mellem november og februar er den varmeste periode på året i Tanzania. Du kan derfor forvente en temperatur mellem 25 og 31 grader i dagtimerne. Til gengæld er det også en lille regntid i Tanzania, men perioden byder normalt ikke på store vejrkomplikationer.

  

Se også:

Om Marias ophold som frivillig i Tanzania
Hun tog ud som frivillig med Global Contact, tabte sit hjerte til Afrika og vendte aldrig helt hjem. Maria Christiansen har tilbragt sammenlagt et år i Tanzania og tager snart tilbage igen.
Madkulturen i Palæstina
Når man tager på højskole i Palæstina, står man selv for aftensmaden. Men hvad kan man spise på restauranterne i Betlehem, Jerusalem og Ramallah, og hvad koster det? Her får du nogle svar - og et indblik i det palæstinensiske køkken.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.