Global Contact Om os Kontakt os

Pas på med hængerøven i Kenya

Kulturguiden

Forberedelse på frivilligt arbejde på højskolen i KenyaHængerøven er et underligt fænomen ifølge James. I Kenya kan det lidt tolkes som mangel på respekt. De kulturelle koder omkring tøj er bare en del af det, James fortæller danske volontører om, når de lever på højskolen ved foden af Mt. Kenya. Efter grundkurset i Danmark og inden volontørarbejdet er der nemlig en måneds forberedende højskoleophold. På højskolen får du en masse nyttige redskaber og viden, der klæder dig på til dit volontørophold og styrker din bevidsthed om det at være volontør.

Som underviser i kulturforståelse forbereder James volontørerne specifikt på ”do’s & don’ts” i mødet med de forskellige stammer. “Det er vigtigt at forstå mere om, hvor man lever, før man møder menneskerne uden for højskolen og tager på udflugter. Først og fremmest gælder det om at have en idé, et billede, af hvordan folk ser ud, og hvem de er”, betoner James. Det handler om spændet mellem det “gamle system” (stammernes magt) og vestens indflydelse, når man bl.a. skal forstå lokalbefolkningen.

James er selv et eksempel på dette. Som ganske ung formanede James’ far ham til at gifte sig, selvom James ikke følte sig klar. Men det var ikke hans eget valg, forklarer han: ”Ifølge vores kultur, så er det ens forældre der bestemmer, hvad man gør”. Modsat sin far, som havde 12 koner, har han dog kun to selv. Med udgangspunkt i bl.a. egne erfaringer er James en guide i kultur. Men kulturen er ikke det eneste, han vil give dig en rundvisning i.

Det mellemfolkelige møde

Opholdet på højskolen er rig på udflugter. Også her er James en guide. Han har gjort sine erfaringer med de danske volontører: ”De kan godt lide at komme ud og besøge folk og snakke med dem, så derfor har jeg altid nye steder at vise dem.” Landsbybesøg, møder med lokale organisationer og kvindegrupper er bare blandt nogle af de ture, man kommer på under højskoleopholdet.

Allerede her kommer du i dialog og er med til at vise vejen for de mennesker, du hjælper. Det er det, dit volontørophold handler om. Det er der, det mellemfolkelige møde starter. Og det starter også meget konkret på vores højskole ved Mt. Kenya, hvor James og de andre glæder sig til at møde dig.

Og husk så lige det med hængerøven, ikke?

Læs mere om frivilligt arbejde i Kenya og Højskolen i Kenya

  

Se også:

4 måneders rejse til Kenya som frivillig
Søren Skov har brugt fire måneder af sit sabbatår på at blive en del af hverdagen hos en lokal familie og arbejde på et børnehjem i Kisumu i Kenya. En rejse, hvor han har fået nye venskaber, set solen stå op fra toppen af Afrikas højeste bjerge og fået en
Artikel om livet som frivillig i Cambodja
Den tidligere elev Mona Birch Torbensen fra Allerød Gymnasium er 3 måneder i Cambodja som frivillig engelskunderviser på et børnehjem.
Sofies ophold som frivillig i Uganda
19-årige Sofie brugte en del af sit sabbatår efter gymnasiet på at tage ud som volontør med Mellemfolkeligt Samvirke. Efter tre måneder får hun stadig flere kulturchok om dagen. Men hun er vild med den afrikanske imødekommenhed.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.