Nu vil Hvalsø Skole på studietur til Kenya

Nu vil Hvalsø Skole på studietur til Kenya

En studietur til Mellemfolkeligt Samvirkes højskole i Kenya skal styrke elevernes globale kompetencer og knytte dem tættere til deres kenyanske partnerskole.

Det bliver forhåbentlig til april 2021. Visionerne og de første planer er allerede lagt på Hvalsø Skole, der som en del af deres partnerskab med den kenyanske pigeskole Daraja Academy agter at tage deres elever med på studietur til Kenya.

En studietur til Kenya vil helt afgjort kunne åbne elevernes blik. Selvom nogen har rejst med deres forældre, så er deres verden meget lille. De får selvfølgelig lidt at vide i medierne, men det er noget andet at være der selv.

Her skal de bo på Mellemfolkeligt Samvirkes højskole ved Mount Kenya, som ligger på samme matrikel som Daraja Academy. Derudover er højskolen i tæt kontakt med den nærliggende landsby og har et stort lokalt netværk. På den måde kan eleverne fra Hvalsø Skole få et stærkt og nærværende indblik i den lokale, kenyanske kultur, både gennem interaktion med eleverne på deres partnerskole og familierne i den lokale landsby.

- Vores elever skal opleve, at der både er mange ligheder og forskelle mellem deres liv og det liv, som deres jævnaldrende i Kenya lever, siger Lars Hansson, der er skoleleder på Hvalsø Skole. Han uddyber, hvordan et kulturmøde kan styrke den globale forståelse hos skolens elever:

- Der er mange ting, der binder os sammen, selvom vi lever så forskelligt. Eksempelvis er familie- og skolelivet ting, som eleverne har til fælles, selvom skoledagen i Kenya er forskellig fra skoledagen i Danmark, og familierne i landsbyen ikke spiser frikadeller til aftensmad.

Nu vil Hvalsø Skole på studietur til Kenya

Hvalsø Skole var i slutningen af oktober 2020 med Global Contact på lærerstudietur til højskolen i Kenya, hvor de etablerede partnerskabet med Daraja Academy og fik et indblik i, hvad eleverne kan lave, når de skal med på studietur. Foruden skoleleder Lars Hansson var to lærere med på lærerstudieturen, en af dem er Rikke Bøhm Madsen:

- Man har selvfølgelig et kendskab til Kenya i forvejen, men man får et helt andet indblik i dagligdagen og kulturen, når man er der.

- En studietur til Kenya vil helt afgjort kunne åbne elevernes blik. Selvom nogen har rejst med deres forældre, så er deres verden meget lille. De får selvfølgelig lidt at vide i medierne, men det er noget andet at være der selv, mener Rikke Bøhm Madsen.

Allerede i begyndelsen af 2020 begynder Hvalsø Skole at inddrage deres elever i samarbejdet med Daraja Academy. Til sommer kommer kenyanske lærere på besøg på den midtsjællandske folkeskole, og i 2021 er det altså planen, at Hvalsø-elever skal på studietur til Kenya.

Nu vil Hvalsø Skole på studietur til Kenya

Mellemfolkeligt Samvirke hjælper gerne både grundskoler og ungdomsuddannelser med at finde en partnerskole og arrangere en studietur så elever og lærere kan besøge hinanden. Vi har et stort netværk i både Afrika, Asien, Latinamerika, Mellemøsten og Europa, og erfaring med at arrangere studierejser for både folkeskoler, efterskoler, gymnasier, HTX og universiteter.