Global Contact Om os Kontakt os

Julestemning og solcreme

Rejs ud som frivillig i et uland under julenJanuar-afgangene har for vane at blive udsolgt. Du kan I stedet vælge at rejse ud i december – men så skal du jo undvære den danske jul? Ikke helt. Uanset, om man befinder sig på sit personlige volontørophold eller på højskolen i julen, så er der altid mulighed for at tage julen med sig. Her er tre eksempler på, hvordan volontører har fejret julen i udlandet.

Mere ’ris a la mande’?

Vi lagde ud med at tage ud at handle ind, så vi kunne lave ris a la mande til familien om aftenen. Vi havde egentlig en opskrift, men det blev lidt svært at følge den, da størstedelen af indgredienserne ikke var til at skaffe. Vi fandt noget der mindede lidt om, og kastede os så ellers ud i det. Vi hyggede os enormt meget med det, og det var virkelig dejligt. Der blev skabt en lille smule dansk julestemning ved, at vi sad og hakkede mandler mens vi så disneys juleshow.(…)Ris a la manden var en stor succes!!! Familien synes det var så sjovt at skulle finde en mandel, så de spiste og spiste.

- Amalie, volontør Guatemala

 

Tag til et uland som volontør i juleferien og få lidt anderledes krydderiJulemandens første jul

Lige da middagen var ved at være slut, træder julemanden ud fra Fridas kontor, med en sæk med gaver til alle børnene! For de nye børn på børnehjemmet var synet af julemanden noget af en oplevelse, og de fik endnu større øjne, da han pludselig råbte deres navne og gav dem gaver! Men de blev helt vildt glade for det vi havde købt dem, og jeg har aldrig oplevet børn være så taknemmelige. Det var også en stor oplevelse for julemanden, normalt kendt som Wilson, børnenes kinesisk lærer. Det var nemlig første gang han har fejret jul – også fik han æren af at være julemand!     

-  Josefine, volontør Cambodja

 

Lad os danse omkring… lagkagen

Istedet for juletræ, gaver, and og flæskesteg, stod d. 24. december på dans til langt ud på natten. Her var mange fra landsbyen samlet, og ikke alle gik i seng. D. 25. december var dog den egentlige fest. Her havde vores værtsfamilie arrangeret telt, musik, palmer, bænke og mad, og endnu engang var landsbyen samlet til – jeps – dans. Fra middag til sent om aftenen stod programmet på dans, sketch, tale og mad.

Frivillig arbejde i ZambiaSjovt var det, da der blev sat en kageceremoni igang, hvor der skulle danses omkring en lillebitte lagkage, inden den blev skåret i, imens 400 afrikanerne måtte se til. Mindre sjovt var det, da vi, efter jeg havde holdt tale, blev beordret at danse lidt fristil for alle til Zambiansk musik. Pigerne ville synge og lave fakter til “På loften sidder nissen”, men jeg nægtede, og vi fik istedet et lynkursus i en Zambiansk dans, som vi efterfølgende opførte med børnene. Vi gav den gas, og alle var glade.

- Lasse, volontør i Zambia

 

Julemad. Julemand. Dans. Man skulle næsten tro, vi befandt os i Danmark. Volontørernes historier siger noget andet. Hvordan de skaber deres egen jul i samspil med den lokale kultur. Og hvordan det i sidste ende er det atypiske og overvældende, der brænder sig fast i hukommelsen. Det er essensen af det mellemfolkelige møde. Du har også muligheden for at fejre jul ude i verden. I sol og varme, fremfor sne og kulde. Hvordan din jul på højskolen f.eks. skal være, er det kun fantasien, der sætter grænser for. Læs mere om frivillig arbejde i udlandet

  

Se også:

Om at fejre jul i Kenya - frivillig
Frederik fejrede i år jul i Kenya som volontør. Læs om hans oplevelser og indtryk i forbindelse med jul i et land, der på mange måder er meget anderledes end Danmark.
Maise og Liv blogger fra deres frivilligophold i Tanzania
Maise og Liv blogger fra Tanzania: Puha, tre måneder tilbage! Vi forstår vist ikke helt at halvdelen af tiden på vores placering allerede er gået, vi er jo lige kommet.
Fra Haarby på Sydfyn til Aitabare som frivillig i Sydøstnepal
Fra Haarby på Sydfyn til Aitabare i Sydøstnepal. Janni fra Haarby er netop nu i Nepal og håber på en udstrakt arm fra sin hjemegn.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.

Hvad med Corona?

Hvis du er ude at rejse med os eller har bestilt en rejse, vil du modtage direkte besked fra os, hvis din rejse er berørt af corona-virus.

Planlægger du at bestille en rejse hos os, vil du blive dækket af vores garanti, så du kan få dine penge tilbage hvis rejsen skulle blive aflyst pga. corona-virus.