Global Contact Om os Kontakt os

Johannes' 3 gode grunde til at rejse til Thailand

Johannes var frivillig i Thailand

Johannes Schwaab var ude som frivillig i Thailand i efteråret 2013. Der arbejdede han med økologisk landbrug, konstruktionsarbejde og med at hjælpe de lokale, hvor der var brug for det. Siden er der gået nogle år, og i dag er Johannes i gang med at uddanne sig til landskabsarkitekt. Når han tænker tilbage, er han ikke i tvivl om, at han fik rigtig mange kompetencer i løbet af rejsen, som han også efterfølgende har kunnet bruge, ligesom han fik oplevelser, som de mange charterturister, der hvert år strømmer til landet, aldrig kommer i nærheden af at få. Her kommer han med tre grunde til, hvorfor du skal skynde dig at tage afsted! 

1. Udvid dine sociale kompetencer

Når du rejser rundt som frivillig i Thailand kommer du i kontakt med rigtig mange forskellige mennesker. Både lokale, men også andre frivillige fra hele verden. Det var med til at udvikle Johannes' sociale kompetencer: 

”Jeg var meget mere åben, da jeg kom hjem, primært fordi jeg hele tiden var social i Thailand. På platformen fik vi undervisning i konflikthåndtering, som jeg efterfølgende brugte til at tackle forskellige vanskelige situationer som frivillig. Derfor blev jeg også langt mindre konfliktsky i løbet af rejsen. Generelt gjorde oplevelserne mig også bare mere selvbevidst og gjorde det lettere efterfølgende at håndtere alle mulige normale dagligdagsituationer hjemme i Danmark.”

2. Oplev en anden side af Thailand

Når du tager til Thailand med os kommer du til at bo i små landsbyer i Hat Yai-området i den sydlige del af Thailand. I landsbyerne vil du opleve et tæt sammenhold, og du lærer hurtigt dine naboer at kende. Du bor enten hos værtsfamilie eller i hytter med andre internationale frivillige. Det fik Johannes rigtig meget ud af:

”Mange ser Thailand som Asiens turistcentrum, og at de allerede kender Thailand, når de har været de turistmindede steder som Bangkok, Hua Hin og Pattaya. Men så snart man bevæger sig lidt udenfor det, ser man virkelig Thailands rigtige ansigt. Man ser, hvordan en familie lever, og hvordan de klarer dagligdagen. Når man så kommer til turiststederne, ser man det slør, der bliver lagt hen over landet af hele turistindustrien. At bo der gav mig også forståelse af, hvor priviligeret jeg er, ved at leve i Danmark. Det gjorde, at jeg så lidt anderledes på tingene, da jeg kom hjem.”

3. Lær at kommunikere på nye måder

Mens du arbejder som frivillig, kommer du altså helt tæt på de lokale. Der tales over 50 forskellige sprog i Thailand, men de fleste taler thai. Engelsk er mest udbredt i de turistede områder. Der vil altid være en på dit arbejde og i familien, som taler en del engelsk. Alligevel kan kommunikationen til tider være en udfordring, men også noget Johannes lærte en masse af:

”Jeg blev god til at kommunikere kropsligt. Det var meget med øjenkontakt, kropssprog, og til sidst lærte jeg faktisk også rigtig meget af sproget og var i stand til at snakke formelt med familien. Det var en virkelig fed måde at lære at kommunikere på. Det var selvfølgelig også en udfordring, så jeg brugte meget fritid på at lære sproget. Jeg forsøgte og forsøgte, og min værtfamilie grinede lidt, men altså de giver virkelig en credit for at prøve.”

 

Johannes lavede praktisk arbejde som frivilligHan rejse sammen med andre frivillige fra Danmark

 

 

 

 

 

 

 

Alt i alt havde Johannes en rigtig god og udbytterig tur, som han helt klart vil anbefale dig at tage af sted på:

”Når jeg kigger tilbage, er jeg i hvert fald rigtig glad for, jeg tog afsted, fordi det har været med til at forme mig. Jeg tog afsted lige efter gymnasiet, og at jeg så skulle ud på noget så omfattende, var virkelig gavnligt.  Ind i mellem tænker jeg da også, hvordan jeg ville være i dag, hvis jeg ikke var taget afsted? Det har helt sikkert påvirket mig meget.”

  

Se også:

Louise rejser fra Hvidovre til Thailand, hvor hun skal være frivillig
Louise Jensen vidste ikke, hvad hun ville lave efter gymnasiet. Indtil hun tog fra Hvidovre til det sydlige Thailand, hvor hun har fundet sit kald. Her er hendes historie om at gøre en forskel.
Om at bo og arbejde frivilligt i Vietnam
De forgange fire måneder i Østen har været de bedste i mit 20-årige liv. I starten af januar 2011 rejste jeg gennem Mellemfolkeligt Samvirke ud som volontør til Nepal og Vietnam.
Fem gode råd hvis du starter dit eget projekt som frivillig
Christian Bering på 20 år har været frivillig på et børnehjem i Nepal i tre måneder. Han videregiver sine guldkorn om, hvordan du kan starte dit eget projekt. Selv om det kan virke uoverskueligt, så er det faktisk ikke svært at gøre en forskel.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.