Rejsende højskole i Kenya

Højskoler med rejser - Kom med på en af vores højskole-rejser

Tag med på en af vores højskoler med rejser, og oplev verden samtidig med du går på højskole

Det er blevet mere og mere populært at kombinere det klassiske højskoleophold med et rejseeventyr. På en højskole med rejser, kombinerer du det sociale højskoleliv med at opleve verden og få ny viden og indsigt i de lande, du rejser i.

Det er en fantastisk mulighed for at komme ud i verdens afkroge i selskab med andre unge - og med en rejseleder, som kan vise dig de helt unikke hjørner af det land du har valgt at rejse til.

 

Hvor kan du vælge højskoler med rejser?

Global Contact har flere rejsehøjskoler ude i verden, og du kan vælge mellem at rejse om sommeren, efteråret eller foråret.
Herunder kan du se den fulde oversigt over alle vores højskoler med rejser.

 


2-3 ugers sommerhøjskole:

Højskoleophold i sommerferien af 2-3 ugers varighed

Sommerhøjskole i Kenya - kombiner højskole med at rejse i din sommerferie
 

Sommerhøjskole i udlandet - rejs på 3 ugers højskole i Myanmar i din sommerferie
 

sommerhøjskole i Grækenland

Sommerhøjskole i Palæstina


4 ugers højskole, afrejse året rundt:

korte højskoleophold på 4 uger med afrejse hele året rundt. 

Frivilligt arbejde i udlandet med Mellemfolkeligt Samvirke
 

højskole for frivillige i Palæstina

4 ugers højskole med frivilligt arbejde i El Salvador
 

Højskole i Kenya med fokus på kultur
 

Højskole i Zambia
 

Højskole i Sri Lanka med tema om kultur og frivilligt arbejde
 


 

Hvor meget rejser man, og hvor meget er man på højskolen?

At tage på højskole i udlandet er selvfølgelig en rejse i sig selv, men der er også ret mange udflugter og ture med i programmet, uanset hvilket højskoleophold du vælger. Du får derfor masser af oplevelser og indsigt i det land, du har valgt at rejse til.

På de lange højskoleophold er der naturligvis allerbedst mulighed for at rejse rundt i landet, da der er mere tid. Her er opholdet delt op i nogle ugers undervisning på skolen og flere rejser rundt i landet og til nabolandet. Men selv den tid hvor du opholder dig på selve højskolen, vil der være udflugter og besøg rundt i de nærliggende områder.
Se eksempler på rejseruter i Myanmar og Kenya

På de korte sommerhøjskoler rejser I også rundt i landet som en del af programmet. Gå ind på det enkelte land og for at få en fornemmelse af præcis hvor meget I kommer rundt og hvad I skal se.

På de korte 4 ugers højskoleophold med afrejse hele året, bor du lidt mere stationært på højskolen, men opholdet inkluderer stadig rigtig mange ture og udflugter ud fra højskolen. Her er der også et særligt fokus på at engagere sig med de lokale i nærområderne og på at lave frivilligt arbejde.

Højskoler med rejser i Afrika, Asien og Sydamerika

 

Hvorfor vælge en højskole med rejser, i stedet for backpacking?

Der kan være flere grunde til hvorfor et højskoleophold med en rejse ude i verden, kan være en bedre løsning for dig, end en almindelig backpackerrejse.

 • Det sociale
  Noget af det mange husker fra deres højskole, er de venskaber der blev skabt under opholdet. Vælger du at tage på højskole ude i verden, får du en helt unik oplevelse - og nogle at dele den med. Man bliver hurtigt knyttet sammen som en gruppe, når man rejser på denne måde, 
 • Du lærer undervejs
  Rejser du ud i verden på højskole, oplever du ikke bare landet undervejs, men du lærer om det, du ser. Hvert højskoleophold er knyttet op på forskellige temaer, som har relevans for det land, du rejser i. Det giver dig et meget mere indgåede kendskab til landet og regionen.
 • Du får en anden type oplevelser end hvis du backpacker
  På vores højskoler får du mulighed for at opleve og se ting, der ikke ligger indenfor "turistruten". Du møder lokalbefolkningen og får en helt anden indgang gennem de lokale undervisere, som tager dig med på en rejse i landet, som de kender det.
 • Rejsen er allerede arrangeret, du slipper for egen planlægning
  Du er garanteret store oplevelser og trygge rammer - og det hele er arrangeret på forhånd. Kost, logi og udflugter er alt sammen inklusiv i opholdet. Du har dog stadig indflydelse på din rejse undervejs, og vælger selv hvordan du bruger dine friweekender og friugen (på de lange ophold).

 

Hvordan rejser man, når man kommer i større grupper?

Et højskoleophold ude i verden har naturligt en begrænsning i antal deltagere. Afhængig af hvilket ophold du vælger, kan I derfor være 12-25 deltagere på turen. Mange af de besøg og ture I kommer ud på, ligger langt fra den almindelig turistrute, så selvom det måske lyder som en stor flok, vil det fungere ganske fint de steder vi vælger at tage hen.

Der hvor det giver mening at dele gruppen op i mindre grupper, gør vi det, for at du får mest muligt ud af rejsen. Så hvis vi fx skal ud og besøge en mindre landsby, kan det være I kommer rundt og møder forskellige familier i mindre grupper. 

Da vi stod stille for at kigge i vores Lonely Planet, henvendte de lokale sig til os: ”Where you going?”. En familiefar forlod sin familie for at følge os på vej. Vi var først skeptiske over for ham. Hvad ville han have af os? Men han ville faktisk bare hjælpe os.