Global Contact Om os Kontakt os

Højskoler med rejser - Kom med på en af vores højskole-rejser

Højskoler med rejser giver dig store oplevelser ude i verden kombineret med det sociale højskoleliv

Tag med på en af vores højskoler med rejser, og oplev verden samtidig med du går på højskole

Det er blevet mere og mere populært at kombinere det klassiske højskoleophold med et rejseeventyr. På en højskole med rejser, kombinerer du det sociale højskoleliv med at opleve verden og få ny viden og indsigt i de lande, du rejser i.

Det er en fantastisk mulighed for at komme ud i verdens afkroge i selskab med andre unge - og med en rejseleder, som kan vise dig de helt unikke hjørner af det land du har valgt at rejse til.

 

Hvor kan du vælge højskoler med rejser?

Global Contact har flere rejsehøjskoler ude i verden, og du kan vælge mellem både lange og korte højskoleophold.

Tag fx på et 3 måneders højskoleophold til Myanmar, som inkluderer en rejse til Thailand. Har du lidt mindre tid at gøre godt med, kan du nøjes med 3 ugers sommerhøjskole i fx Kenya.
Herunder kan du se den fulde oversigt over alle vores højskoler med rejser.

 

12 ugers højskoleophold:

Lange højskoleophold med afrejse efterår og forår.

Kombiner højskole med at rejse på vores lange højskoleophold til Kenya

 

 


2-3 ugers sommerhøjskole:

Højskoleophold i sommerferien af 2-3 ugers varighed

Sommerhøjskole i Kenya - kombiner højskole med at rejse i din sommerferie
 

Sommerhøjskole i udlandet - rejs på 3 ugers højskole i Myanmar i din sommerferie
 

Sommerhøjskole i en flygtnings fodspor

Sommerhøjskole i Palæstina - kom bag om konflikten på 3 ugers sommerhøjskole i Mellemøsten


4 ugers højskole, afrejse året rundt:

korte højskoleophold på 4 uger med afrejse hele året rundt. 

Kort højskoleophold i Myanmar med frivilligt arbejde
 

Højskole i Palæstina

4 ugers højskole med frivilligt arbejde i El Salvador
 

Højskole i Kenya med fokus på kultur og frivilligt arbejde
 

Højskole i Zambia - kultur og frivilligt arbejde
 

Højskole i Sri Lanka med tema omkultur og frivilligt arbejde
 


 

Hvor meget rejser man, og hvor meget er man på højskolen?

At tage på højskole i udlandet er selvfølgelig en rejse i sig selv, men der er også ret mange udflugter og ture med i programmet, uanset hvilket højskoleophold du vælger. Du får derfor masser af oplevelser og indsigt i det land, du har valgt at rejse til.

På de lange højskoleophold er der naturligvis allerbedst mulighed for at rejse rundt i landet, da der er mere tid. Her er opholdet delt op i nogle ugers undervisning på skolen og flere rejser rundt i landet og til nabolandet. Men selv den tid hvor du opholder dig på selve højskolen, vil der være udflugter og besøg rundt i de nærliggende områder.
Se eksempler på rejseruter i Myanmar og Kenya

På de korte sommerhøjskoler rejser I også rundt i landet som en del af programmet. Gå ind på det enkelte land og for at få en fornemmelse af præcis hvor meget I kommer rundt og hvad I skal se.

På de korte 4 ugers højskoleophold med afrejse hele året, bor du lidt mere stationært på højskolen, men opholdet inkluderer stadig rigtig mange ture og udflugter ud fra højskolen. Her er der også et særligt fokus på at engagere sig med de lokale i nærområderne og på at lave frivilligt arbejde.

Højskoler med rejser i Afrika, Asien og Sydamerika

 

Hvorfor vælge en højskole med rejser, i stedet for backpacking?

Der kan være flere grunde til hvorfor et højskoleophold med en rejse ude i verden, kan være en bedre løsning for dig, end en almindelig backpackerrejse.

 • Det sociale
  Noget af det mange husker fra deres højskole, er de venskaber der blev skabt under opholdet. Vælger du at tage på højskole ude i verden, får du en helt unik oplevelse - og nogle at dele den med. Man bliver hurtigt knyttet sammen som en gruppe, når man rejser på denne måde, 
 • Du lærer undervejs
  Rejser du ud i verden på højskole, oplever du ikke bare landet undervejs, men du lærer om det, du ser. Hvert højskoleophold er knyttet op på forskellige temaer, som har relevans for det land, du rejser i. Det giver dig et meget mere indgåede kendskab til landet og regionen.
 • Du får en anden type oplevelser end hvis du backpacker
  På vores højskoler får du mulighed for at opleve og se ting, der ikke ligger indenfor "turistruten". Du møder lokalbefolkningen og får en helt anden indgang gennem de lokale undervisere, som tager dig med på en rejse i landet, som de kender det.
 • Rejsen er allerede arrangeret, du slipper for egen planlægning
  Du er garanteret store oplevelser og trygge rammer - og det hele er arrangeret på forhånd. Kost, logi og udflugter er alt sammen inklusiv i opholdet. Du har dog stadig indflydelse på din rejse undervejs, og vælger selv hvordan du bruger dine friweekender og friugen (på de lange ophold).

 

Hvordan rejser man, når man kommer i større grupper?

Et højskoleophold ude i verden har naturligt en begrænsning i antal deltagere. Afhængig af hvilket ophold du vælger, kan I derfor være 12-25 deltagere på turen. Mange af de besøg og ture I kommer ud på, ligger langt fra den almindelig turistrute, så selvom det måske lyder som en stor flok, vil det fungere ganske fint de steder vi vælger at tage hen.

Der hvor det giver mening at dele gruppen op i mindre grupper, gør vi det, for at du får mest muligt ud af rejsen. Så hvis vi fx skal ud og besøge en mindre landsby, kan det være I kommer rundt og møder forskellige familier i mindre grupper. 

 

Hvor finder jeg mere information om højskolerne?

Hvis du klikker dig ind på de enkelte højskoleophold, får du meget mere information om programmet, pris, afrejsedatoer mm.

 

Skriv en mail med dine spørgsmål om højskole i udlandet

Ring til os med dine spørgsmål om højskole i udlandet
7731 0022

 

 

  

Se også:

Pakkeliste til dit udlandsophold
Vi har talt med vores rejsekoordinatorer, som er eksperter i at pakke til lidt af hvert, og lavet en overordnet pakkeliste til alle vores rejser ud i verden.
4 store oplevelser i Myanmar
Hvad sætter sig for alvor på nethinden efter et højskoleophold i udlandet? Signe var på højskole i Myanmar i foråret 2016, og fortæller her om de 4 oplevelser, der gjorde størst indtryk.
Om at rejse på sommerhøjskole i ferien
Vil du både rejse og opleve højskolementaliteten på én sommerferie? Sommerhøjskolen samler det hele. Læs en deltager fortælle om sin sommer i Kenya.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.