Global Contact Om os Kontakt os

Gør en forskel i Danmark

  • Om at fortsætte det frivillige arbejde i Danmark
  • Pernille er frivillig på Café Mellemrummet i København

Fra bushen i Tanzania til Café Mellemrummet i hjertet af Nørrebro. 20-årige Pernille Baade Jensen savnede det frivillige arbejde, da hun kom hjem. Hun har derfor engageret sig i flere projekter hos Mellemfolkeligt Samvirke, hvor hun bruger sine erfaringer fra højskolen og arbejdet i Tanzania.

Af Camilla Egeborg Møller

Det var allerede til introdagene hos Global Contact, at interessen for frivilligt arbejde blev vakt. Her blev der givet gode værktøjer til alt fra konflikthåndtering til kulturmøder, og Pernille Baade Jensen mødte andre, der brændte for at gøre en forskel.
”Det var en helt ny verden for mig. De ting, jeg lærte, har jeg aldrig hørt om i skolen, og jeg syntes, det var enormt spændene at høre om, hvordan man bliver en god frivillig - og ikke fattigdomsturist,” fortæller hun.
Efter ankomsten til højskolen i Kenya blev perspektivet yderligere udvidet, da underviserne fortalte om alle fordelene og samtidigt gjorde opmærksom på, at man ikke skal lave frivillig arbejde for sit CV’s skyld. I bund og grund bliver man bidt af at hjælpe og se glæden i de små fremskridt, for det går hurtigt op for en, at man ikke kan redde verden.
”Jeg lærte, hvordan man kan gøre en forskel. Og så fik jeg øjnene op for, at det kan man jo også i Danmark. Ikke på helt samme måde, men det er fedt at være en del af miljøet, og samtidig har vi det vildt sjovt, så det føles næsten ikke som et arbejde”, siger hun med et smil.

Lønnen er det, du gør for andre - og dig selv

Nye venner på Mellemrummet
Efter hjemkomsten besluttede Pernille Baade Jensen sig for at starte på RUC. Det var lidt overvældende at flytte til hovedstaden fra Jylland, for hun kendte næsten ingen. En dag modtog hun en mail om, at det nye hostel Globalhagen var under opbygning, og at man kunne komme og hjælpe til.
”Jeg tænkte, at det var oplagt, så jeg tog derhen med en af pigerne fra højskolen. Hele salen var fyldt, og vi meldte os på PR-holdet og havde en fantastisk aften. Nu mødes vi hver anden uge og er i gang med at producere videoer og andet materiale, som vi selv har udviklet.”
Kort tid efter startede hun som frivillig på non-profitcaféen Mellemrummet, som hun havde besøgt inden afrejsen til Tanzania. Her fandt hun ud af, hvor nemt det var at vælge vagter, der passede med både studiet og fritiden.
”Det har udvidet min omgangskreds meget, og folk er simpelthen så søde. Det kan virke underligt at salg af øl og kaffe gør en forskel, men pengene går jo til Palæstina. Det er fedt, at man ikke skal kunne noget specielt, men bare kan møde op og hygge sig. På min første vagt sad vi nogle stykker og spillede spil og drak øl hele aftenen”, siger hun.

Læs mere om at blive frivillig efter din hjemkomst

Fortæl løs!
Frivilligeventyret stopper ikke her. Pernille Baade Jensen er blevet fortæller for Global Contact, hvor hun har holdt oplæg i både Odense og København. Deltagerne er altid meget interesserede og stiller gode spørgsmål.
”Jeg vil klart anbefale at blive fortæller. Det er fantastisk at kunne inspirere andre til at komme af sted, i stedet for det altid er ens forældre, der må lægge ører til alle historierne. Sidst var der en pige, der sagde, at mit oplæg var så spændende, at hun havde lyst til at tage af sted med det samme”, siger Pernille Baade Jensen og understreger, at sådan en udtalelse er det hele værd.

”Husk på, at din løn som frivillig er det, du gør for andre – men også for dig selv. Når jeg har været ude og fortælle, kan jeg ikke lade være med at smile resten af aftenen.”
Pernille Baade Jensens bedste råd er at dukke op til nogle møder og se, hvad du har lyst til at arbejde med. Vær ikke bange for at møde op alene, for der er altid nogen at snakke med. Intet er bindende, men hun advarer med et glimt i øjet om, at du bliver bidt af det.

 

  

Se også:

Om frivilligprogrammet i Jordan
Ved at tage ud som frivillig for Mellemfolkeligt Samvirke udfordres ens syn på verden samtidig med, at man bidrager til at gøre en forskel.
Fem gode råd hvis du starter dit eget projekt som frivillig
Christian Bering på 20 år har været frivillig på et børnehjem i Nepal i tre måneder. Han videregiver sine guldkorn om, hvordan du kan starte dit eget projekt. Selv om det kan virke uoverskueligt, så er det faktisk ikke svært at gøre en forskel.
Tine vil gerne gøre en forskel
Derhjemme blev jeg mødt med forskellige reaktioner og miner, da jeg sagde at jeg skulle ud og arbejde frivilligt, både anerkendende og skeptiske. Nu er jeg frivillig i Cambodja og det her mit liv på khmer.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.