Global Contact Om os Kontakt os

Global Contacts blå bog - Nanna

Nanna, frivillig i Ecuador

Nanna Burgaard

 
Jeg er
21 år gammel

Jeg var på højskole i: El Salvador

Jeg var frivillig i: Peru og Ecuador

Min værtsfamilie bestod af: det mest kærlige ældre ægtepar og deres to voksne børn – hvoraf sønnens kone og to små sønner også boede i huset.

Det bedste ved at bo hos en værtsfamilie var: at man tog del i en kultur og en hverdag, og man fik mulighed for at opleve den indefra i stedet for blot som tilskuer.

Mit frivillige arbejde gik ud på at: undervise 3. til 6. klasse i engelsk på lokale skoler (Peru), og pasning og fodring af vilde dyr samt praktisk arbejde i Amazonas (Ecuador). 

Det, jeg husker mest fra mit frivillige arbejde, er: at selvom det i starten kan virke som en stor mundfuld og står i stor kontrast til hverdagen i lille Danmark, så bliver det lynhurtigt hverdag og forholdsvis rutinepræget – men på den fede måde!

Mens jeg har været frivillig har jeg lært: at man bliver nødt til at give noget af sig selv, hvis man ønsker at få noget igen.

Det bedste ved højskolen var: at det hele var så intenst. På den ene side fløj tiden af sted, og på den anden side føltes det som meget mere end 4 uger, fordi der skete så vanvittigt meget!

Weekenderne brugte jeg på: at tage på udflugter med de andre frivillige. For selvom det er fedt at bo det samme sted i en længere periode, er det også tiltrængt at komme ud og opleve noget andet. Og man bliver overrasket over, hvor langt man kan nå, og hvor meget man kan se på relativt kort tid. 

Min livret, mens jeg var afsted, var: ceviche (men kun i Peru) og alt med avocado

Mit bedste minde som frivillig er: at se hvordan børnene stadig havde energi og overskud til bare at være børn, på trods af at hele området kort tid forinden var blevet hårdt ramt af El Niño og havde efterladt en masse familier uden tag over hovedet.  

Hvis jeg skulle give et råd til kommende frivillige ville jeg sige: Kom ud og få oplevet en masse – stort som småt! Selvom det er fristende med de billige transportmuligheder, så vælg at gå i stedet for. Man oplever meget mere, og man får en helt anden fornemmelse og tilhørsforhold til det område, man bor og arbejder i. 

Det mest overraskende ved at være afsted var: Hvor hurtigt man tilpasser sig og indordner sig sine omgivelser. Personligt oplevede jeg ikke et decideret ”kulturchok”, på trods af at omstændighederne var en del anderledes, end da jeg forlod Danmark. 
 

Mine yndlingsbilleder fra turen:

Frivilligt arbejde i Peru og Ecuador

Nanna på dyreprojektet i Ecuador

Nogle af de børn Nanna var frivillig for

Fritiden gik med at udforske Peru

På stranden sammen med nogle af de andre frivillige

  

Se også:

Maria fortæller her om sit frivilligophold i Tanzania, hvor hun fortæller om højskolen, arbejdet og sin livret, mens hun var afsted.
Blå Bog - Laura, frivillig i Palæstina
Laura har skrevet i Global Contacts blå bog om sine oplevelser som frivillig i Palæstina. Læs om alle hendes spændende oplevelser her.
10 råd fra tidligere frivillige
Fire frivillig i Malawi kommer med gode råd til dig, der overvejer at rejse ud som frivillig med Global Contact.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.