Global Contact Om os Kontakt os

Global Contacts blå bog - Maria

Marias blå bog om at være frivillig i Tanzania

Maria Skafte

 
Jeg er 20 år gammel.

Jeg var på højskole i: Kenya

Jeg var frivillig i: Tanzania

Min værtsfamilie bestod af: mor (mamma) og far (baba) med 3 børn, Tante Leila med et barn samt to husholdersker.

Det bedste ved at bo hos en værtsfamilie var: at komme tættere på de lokale og få lov til at opleve hverdagen i en afrikansk familie og at have en base, hvor man følte sig tryg og kunne slappe af. 

Mit frivillige arbejde gik ud på at: passe børn i børnehavealderen på et børnehjem, hvor der både var børnehave og pre-school (skole for 4-6 årige).

Det, jeg husker mest fra mit frivillige arbejde, er: nok børnene! Jeg tror, jeg er nødt til at sige børnene, fordi jeg arbejdede med de samme børn i de 2 måneder, jeg var frivillig, og det var så fedt at se dem udvikle sig. Man blev jo helt stolt af dem.

Mens jeg har været frivillig har jeg lært: at smil og optimisme er vejen frem! Hvis man har det, kan man næsten klare sig igennem alt, selvom tingene ikke altid går som planlagt. Samtidig har jeg udviklet mig meget personlighedsmæssigt. Jeg lærte virkelig mig selv og mine grænser meget bedre at kende. 

Det bedste ved højskolen var: at man lærte som meget om den afrikanske kultur af undervisere, som alle selv var fra Kenya eller omkringliggende lande. Samtidig var der så meget hygge, og man lærte en masse nye mennesker at kende. 

Weekenderne brugte jeg på: at tage på ture. Jeg har både været to gange på safari, gået 9 km op af Kilimanjaro, set et par andre seværdigheder. Ellers har jeg udforsket lokalområdet, gået på markeder, besøgt en pool en enkelt gang i mellem og ellers har jeg hygget og nydt værtsfamiliens selskab. Mulighederne var mange!

Min livret, mens jeg var afsted, var: helt klar chips mayai, som er en omelet med pomfritter.

Mit bedste minde som frivillig er: uhh den er svær, der er mange!
På børnehjemmet, hvor jeg var frivillig, var der en dreng, der var rigtig syg, men moderen havde ikke råd til operationen, så vi lavede en indsamling og fik nok penge til at betale for det hele! Jeg har aldrig oplevet en så taknemlig kvinde. Vi fik billeder af dem med hjem (som stadig står fremme) og blev inviteret på middag flere gange efter. 

En dag efter arbejde, hvor vi var på vej hjem, stødte vi på en af børnene og da han så os, sprang han op i vores arme med det største smil på læberne og råbte ”Teacher!!”

Hvis jeg skulle give et råd til kommende frivillige ville jeg sige: Kast dig ud i det hele, snak med fremmede, og spis på det lokale marked. Tag en propfyldt daladala(bus), selvom du måske skal sidde med to afrikanske mamma’er halvt oven på dig. 
Husk at stoppe op nogle gange for bare at nyde det, fordi tiden går så hurtigt, når man er afsted, og før man ved af det, er man på vej hjem igen. 

Det mest overraskende ved at være afsted var: hele kulturen. Selvom jeg havde forsøgt at forberede mig lidt hjemmefra, er kulturen bare så anderledes fra vores - både på godt og ondt. F.eks. snakkede jeg med en afrikansk mand, da jeg tog bussen alene og pga. min venlighed og åbenhed, endte han med at betale hele turen for mig. 

Mine yndlingsbilleder fra turen:

Frivilligt arbejde i Tanzania

Marias værtsfamilie i Tanzania

På safari i weekenden

På tur

Det frivillige arbejde på skolen

Ude at spise med værtsfamilien

Solnedgang under højskoleopholdet i Kenya

  

Se også:

Nanna skriver i Global Contacts Blå Bog
Nanna har skrevet i vores blå bog om sit frivilligophold i Peru og Ecuador. Hun fortæller om alt fra sit bedste minde fra opholdet til et godt råd til kommende frivillige.
Blå Bog - Laura, frivillig i Palæstina
Laura har skrevet i Global Contacts blå bog om sine oplevelser som frivillig i Palæstina. Læs om alle hendes spændende oplevelser her.
Frederik bygger en klatrevæg under sit ophold som frivillig
Frederik blev færdig med sin tømreruddannelse som 21-årig, men i stedet for at begynde i fast arbejde i Danmark, ville han meget hellere udleve sin drøm, om at rejse ud i verden og hjælpe andre.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.