Global Contact Om os Kontakt os

Frivillige med sæbe og fodboldtrøjer

  • Interview med to frivillige før afrejse

Med Mellemfolkeligt Samvirkes program Global Contact rejser frivillige ud i hele verden for at bo i et uland og støtte et lokalsamfund. Det kan være at arbejde på et børnehjem, undervise i en skole eller arbejde for at forbedre sundhed. Vi har fanget to af de frivillige – Anna og Oscar – på vej ud ad døren, nemlig til introforløbet hos MS på Fælledvej.
 

Anna SøllestedAnna Søllested

18 år
Næstved
Rejser til 
Tanzania, 2 måneder (efter 1 måned på MS’ Højskole i Kenya)
Projekt
Skal arbejde på en HIV-klinik.

Hvad glæder du dig mest til?
Jeg glæder mig til at blive overrasket, så på den måde ved jeg faktisk ikke præcis, hvad jeg glæder mig mest til! Men det bliver spændende at få sig en hverdag dernede. Jeg kan godt lide at have meget at lave, og jeg er sikker på, at klinikken har brug for alle de hænder - og fødder - der er til rådighed, så det bliver godt.

Hvad frygter du mest?
Det kan godt blive svært at møde de mennesker, de familier, som er rigtig hårdt ramt socialt. Som er svære at støtte, fordi deres problemer er så store, at man ligesom ikke kan nå at gøre den store forskel på et par måneder. Ellers frygter jeg ikke så meget: Hvis jeg skal vaske et par bukser med diarré, så får jeg bare rykket mine grænser lidt.

Pakker du en særlig ting til turen?
Jeg har pakket noget sæbe. Folk siger tit: Tag dansk slik med, danske myntebolsjer, for eksempel. Men jeg tror hellere, mine værter vil have noget praktisk, de kan bruge i hjemmet. Så jeg tænkte: “Hvad kan alle bruge?” Det blev altså sæben.
 

Oscar skal som frivillig til MozambiqueOscar Rothstein

19 år
Frederiksberg
Rejser til
Mozambique, 3 måneder (efter 1 måned på MS’ højskole i Kenya)
Projekt
Skal være fodboldtræner for udsatte børn og unge.

Hvad glæder du dig mest til?
Jeg glæder mig til at blive integreret - så meget, som jeg nu kan, for tre måneder er jo heller ikke alverden. Men der er alligevel forskel på at have rejst rundt i Mozambique og så at have boet i Mozambique. Jeg glæder mig til at bo der.

Hvad frygter du mest?
Jeg er naiv nok til ikke at frygte noget. Jeg glæder mig så meget, at jeg tror, det hele nok skal gå. Selvom jeg ved, jeg nok skal løbe ind i nogle udfordringer på en eller anden måde. For eksempel bliver sproget nok svært - der er meget få, der taler engelsk i Mozambique. Men fodbold er jo et sprog, alle forstår.

Pakker du en særlig ting til turen?
Jeg samlede på fodboldtrøjer, da jeg var mindre, for eksempel den danske landsholdstrøje og fra forskellige superligaklubber. Så jeg tager trøjer med, som jeg tænker at give som gaver til nogle af de unge dernede.

  

Se også:

Tine vil gerne gøre en forskel
Derhjemme blev jeg mødt med forskellige reaktioner og miner, da jeg sagde at jeg skulle ud og arbejde frivilligt, både anerkendende og skeptiske. Nu er jeg frivillig i Cambodja og det her mit liv på khmer.
Fra højskolen i Nepal
Danske og nepalesiske deltagere på Globale Højskole i Nepal arbejder med at fremme tolerance og accept af homoseksualitet i Kathmandus gader. Det er ikke en let kamp, da der skal gøres op med generationers normer og værdier
Hverdagen som frivillig i Guatemala
Hvordan er hverdagen som frivillig? Er det meget anderledes at bo og arbejde i et uland? Emil Nielsen har været tre måneder i Guatemala, og du kan læse hans detaljerede beskrivelse af en helt normal dag.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.