Global Contact Om os Kontakt os

Frivillig sygeplejerske i udlandet

Sygeplejerske i udlandet

Rejs med ud i verden og brug dine kompetencer som sygeplejerske i udlandet.

Mellemfolkeligt Samvirkes rejseprogram, Global Contact, arrangerer ophold for sygeplejersker, hvor du kan arbejde på hospitaler eller klinikker i lande i Asien, Afrika og Mellemøsten.

Arbejdet som frivillig sygeplejerske i udlandet

frivillig sygeplejerske i udlandetAfhængigt af hvilket land ud vælger at rejse til, er der forskellige muligheder for, hvor du kan komme til at arbejde. I mange lande vil du hjælpe til på et offentligt hospital, og i nogle lande kan arbejdet også foregå på et mindre privathospital eller på små klinikker. Flere af hospitalerne vi samarbejder med har også outreach programmer du kan deltage på, hvis du er interesseret i det.

Du kommer til at fungere som en ekstra ressource, og du vil derfor ikke erstatte eksisterende lokalt personale, men blive et par ekstra hænder. Og dem er der brug for!

Nyt perspektiv på dit fag

sygeplejerske i udlandetHvis du vælger at rejse ud som frivillig sygeplejerske i udlandet, skal du være forberedt på, at arbejdsforholdene selvfølgelig er noget anderledes end herhjemme., Det er vigtigt du rejser ud med et åbent sind og et ønske om at også at lære om hvordan og hvorfor tingene fungerer som de gør, i netop det land du vælger at rejse til. Du kan fx opleve at stuerne er propfyldte, at der ikke er personale nok til at tage sig af de indlagte, at sygeplejerollen er en helt anden end i Danmark og at det fx er de pårørte som yder omsorg og pleje af patienterne.  

Sådan kommer du af sted

frivilligt arbejde som  sygeplejerske i udlandetSom færdiguddannet sygeplejerske kan du rejse til de samme lande, som vi sender sygeplejstuderende til (med undtagelse af Kenya, pga problemer med arbejdstilladelse for færdiguddannede). Som færdiguddannet kan du dog vælge andre rejsedatoer og længde for dit ophold (dog minimum 6 ugers ophold).

Det er derfor bedst hvis du ringer ind på kontoret og får en snak, så vi kan skræddersy opholdet, så det passer til dig.
Du kan se en oversigt over de lande vi sender sygeplejestuderende til, som inspiration.

Tilmelding foregår på vores hjemmeside. Ring ind og aftal arejsedato og længde på dit ophold, så uploader vi et link på hjemmesiden, som du kan tilmelde dig på.

 

  

Se også:

Sivs rejse til Palæstina i udlandspraktik
Siv Sejsbo læser til sygeplejerske. Og så har hun lige været på praktikophold i Palæstina i 10 uger gennem Global Contact. Læs Sivs beretning om hendes ophold på et hospital i Palæstina
Praktik som sygeplejerske i Sri Lanka
Christina læser til dagligt til sygeplejerske på Metropol i København. Hun har valgt at tage et klinikophold i udlandet, hvor hun er rejst i praktik med Global Contact til Sri Lanka. Læs hendes rejsebrev her.
Sygeplejerskestuderende skriver hjem fra Tanzania
Hør to sygeplejestuderendes oplevelser på klinik i Tanzania i deres modul 11. De kommer med gode råd og fortæller om alt fra det praktiske til det sygeplejefaglige fokus.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.