Global Contact Om os Kontakt os

Fra Hvidovre til Thailands jungle

Af Louise Jensen

Jeg er lige nu på mit andet sabbatår efter gymnasiet, fordi jeg ikke havde nogen anelse om, hvad jeg ville efter at have fået hue på. Jeg vidste bare, at jeg ville rejse nogle måneder som voluntør i et land, hvor man virkelig kan mærke at man gør en forskel.
Efter at have forhørt mig hos Mellemfolkeligt Samvirke, venner og bekendte, som anbefalede Thailand, besluttede jeg mig for at skrabe penge sammen og rejse afsted som voluntør i fire måneder med en måneds forberedelse i Nepal. Jeg bor til hverdag i Hvidovre og lever en beskyttet tilværelse hjemme hos mine forældre, så det at komme ud som voluntør på egen hånd har virkelig udviklet mig på alle måder.

Overvejer du selv et frivilligt ophold i Thailand?

Vi sender frivillige af sted næsten hver måned og du kan vælge mellem flere forskellige projekter. Læs mere om frivilligt arbejde i Thailand

Mellemfolkelig Samvirke samarbejder i Thailand med en thailandsk organisation. Mit projekt har ændret sig en del, siden jeg først tilmeldte mig, men heldigvis har mine ønskede arbejdsopgaver ikke ændret sig. Lige fra starten har jeg ville undervise børn og unge. Det er også undervisning, jeg har besluttet mig for skal blive mit fremtidige job. Det er virkelig rart at have fået vished om, hvad jeg vil efter jeg er kommet hjem.
 
Men tilbage til mit projekt. Pee You, min værtsfar og lederen af projektet, har startet en alternativ skole i den lille landsby Kuan Mai Bong, der ligger to timer fra Hat Yai. Den ligger på et bjerg midt i junglen, så det kan ikke blive mere ’outback’. Vores projekt (vi er i alt 5 voluntører tilknyttet projektet) er i starten at undervise børn og unge i alderen 6-17 år i kreativt engelsk i weekenderne fra 9-15.
 
Frivilligt arbejde i Thailand med Global ContactVi bygger skolen og voluntørboliger i samarbejde med landsbyen tirsdag og onsdag, og resten af ugen bruger vi på kulturelle indtryk samt tid med vores værtsfamilier. Vi planlægger også at udvide undervisningen med to dage ekstra. Men det bliver nok først realistisk når skolen er færdigbygget, da vi lige pt underviser 120 børn og unge i Kuan Mai Bongs aula, som ikke er specielt stor. Og rygtet om den alternative skole spredes hurtigt til nabolandsbyerne, så vi får hele tiden nye elever.
Jeg er virkelig glad for at arbejde på det her projekt, da vi voluntører selv har mulighed for at planlægge undervisning for børnene (der ikke kan særlig meget engelsk, selv om de har haft engelsk i skolen). Problemet med engelskundervisningen i Thailand er, at eleverne får udleveret bøger med svær engelsk grammatik og skal lære det udenad ved at skrive ned, hvad læreren skriver på tavlen. Det vil sige, at deres grammatiske skrevne engelsk er nogenlunde, hvorimod deres mundtlige engelsk slet ikke eksisterer. De lærer simpelthen ikke, hvordan de skal udtale ordene. Det vil Pee Yu lave om på, og derfor er den her artikel dedikeret til ham.
 
Da jeg kom hertil, var Pee Yu og hans familie lige flyttet til byen, og det er simpelthen utroligt, hvor hurtigt han i samarbejde med landsbyen har fået stablet det her projekt på benene. Noget af det bedste ved det her projekt er også, at alle her er ivrige efter at lære engelsk og har taget imod os voluntører med åbne arme. Man mærker i hvert fald virkelig at man gør en forskel her, og eftersom landsbyen er sådan et godt lokalsamfund, lærer forældrene også det, børnene lærer, så det er en win win situation. Alt sammen på grund af Mellemfolkelig Samvirke, DaLaa, os voluntører (uden at lyde for selvglad) og Pee Yu.

  

Se også:

Artikel om livet som frivillig i Cambodja
Den tidligere elev Mona Birch Torbensen fra Allerød Gymnasium er 3 måneder i Cambodja som frivillig engelskunderviser på et børnehjem.
Sådan ser en dag som frivillig i Bolivia ud
Få indblik i hvordan en helt almindelig hverdag som frivillig i Bolivia kan se ud. Anna er frivillig på en skole og fortæller om sin mandag fra start til slut.
Læs om en friviligs rejse til Filippinerne
Gør man en forskel? Kan man føle sig hjemme på den anden side af jordkloden? Lea skriver om sit gensyn med børnene på Filippinerne.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.