Global Contact Om os Kontakt os

Filippinerne, jeg har savnet dig!

Så snart vi tog afsked med børnene og børnehjemmet efter vores volontørophold vidste jeg, at vi skulle tilbage igen. Det var det hårdeste, jeg længe havde prøvet, og de blev ved med at fylde meget i mine tanker og i mine drømme. Det var en af de bedste oplevelser i mit liv, og jeg var kommet til at holde virkelig meget af både børnene og de ansatte. Det var slet ikke afsluttet, og vi ville derfor tilbage.

Da vi blev hentet i lufthavnen og duftede den velkendte duft af Filippinerne, blev jeg overvældet af en følelse af at komme tilbage til noget, jeg holder meget af. Fra starten havde jeg følelsen af, at det ville blive godt.
Vi havde selvfølgelig været meget spændte på, hvordan børnene ville reagere, når vi kom. Det var over al forventning! Børnene var alle virkelig glade for at se os, og det føltes som om, vi kun havde været væk et par uger. Det var fantastisk og lettende at komme tilbage til vores børn.

Det var overvældende at sidde blandt så mange mennesker og vide, at det, man havde tilfælles, var, at man havde et fælles ønske om at hjælpe børn i nød.

Vi nød rigtig meget at være tilbage! Vi brugte en del af tiden på samme måde, som da vi havde været volontører, men det var meget mere afslappet, da vi var der for at besøge dem og ikke for at arbejde. Vi kunne være med til det, vi ønskede, og ellers havde vi mulighed for at sige fra. Vi sagde selvfølgelig ja til stort set alt, hvad de foreslog, for vi var kommet tilbage for at være sammen med børnene. Så vi ville have mest mulig tid sammen med dem.

At fejre en udvikling

Frivillig arbejde i FilippinerneEn af dagene brugte vi på organisationens 25-års jubilæum. Der kom mange af ”de gamle børn”, som havde været i organisationen, og det var vildt at se, hvordan organisationen havde ændret deres liv. Yderligere var der repræsentanter fra alle de organisationer, som var sponsorer. Det var overvældende at sidde blandt så mange mennesker og vide, at det, man havde tilfælles, var, at man havde et fælles ønske om at hjælpe børn i nød.
De havde lavet collager over de 25 år, organisationen har eksisteret, og det var vildt at se den udvikling. Det bekræftede endnu engang, at det er noget helt fantastiske mennesker, som arbejder der. De har min dybeste respekt!

Dengang og nu

Da vi var der første gang, samlede vi penge ind fra venner og familie til at købe en ovn, da de havde en kaffeshop, men de havde ikke en ovn til at lave brød og kager. Da vi var der anden gang, var de ved at gøre klar til at åbne et bageri, som var muliggjort pga. den ovn. Det var helt surrealistisk, at vi havde givet dem noget, som kunne give indtjening til organisationen og arbejde til de børn, som ville havde svært ved at gennemføre college. Det var virkelig en fantastisk følelse, at man rent faktisk havde gjort en forskel.

Da vi skulle derfra igen, havde jeg en helt anden følelse af afklaring end sidste gang. Jeg kunne sagtens finde på at tage til Filippinerne igen for at rejse rundt og se landet, og så ville jeg selvfølgelig også besøge dem, men jeg havde ikke samme behov for at skulle tilbage og bo ved dem igen. Denne gang var det som om, jeg havde fundet ud af, at vi rent faktisk havde gjort en forskel. Derudover havde vi set, hvordan børnene havde udviklet sig. Det gav en tro på, at de nok skulle komme frem i livet på trods af deres meget hårde barndom. De har dog så stor en plads i mit liv, at jeg nok altid vil savne dem til en vis grad.

Er du interesseret i selv at rejse ud? Læs mere om frivilligt arbejde i Filippinerne

  

Se også:

Fra Haarby på Sydfyn til Aitabare som frivillig i Sydøstnepal
Fra Haarby på Sydfyn til Aitabare i Sydøstnepal. Janni fra Haarby er netop nu i Nepal og håber på en udstrakt arm fra sin hjemegn.
Tre hurtige om hverdagen som frivillig i Tanzania
Hverdagen med frivilligt arbejde er vidt forskellig afhængig af det land og den type arbejde, du vælger. Anemone var afsted i Tanzania i foråret 2013. Ca. midt i opholdet fortalte hun lidt om sine oplevelser fra hverdagen i Tanzania.
Mød James som er underviser på højskolen i Kenya
Han redder dig fra at ryge i de værste kulturelle fælder, før du gør dine egne erfaringer under dit volontørophold. Du møder James på højskolen i Kenya, hvor han underviser i kulturforståelse.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.