Global Contact Om os Kontakt os

Fem hurtige om Global Højskole

  • Neo og Frederik

Af Kristina Pihlblad 

Hvad er det bedste ved højskolen?
Frederik: Alle de søde mennesker, man møder. Deres holdninger er nogle gange anderledes end dine egne, så det kan være hårdt at skulle enes, men det har gjort, at jeg har opdaget nye sider af mig selv. Det er en vild udvikling, jeg har gennemgået!

Neo: Ja, at få nye venner har været det bedste. Vi har tilpasset vores forskellige livsstile hinanden og fundet ud af, at vi kan samarbejde om at nå forskellige mål. Jeg har opnået så mange ting, jeg ikke troede, at jeg kunne, og det er fantastisk. 

Hvilke udfordringer har der været?
Neo: De stærke holdninger. Vi kommer fra kulturer, hvor der bliver set forskelligt på love og politik – fx abort.   Det var også lidt hårdt i længden at dele sovesal med de andre, fordi man af og til godt kan bruge lidt privatliv – så kan man til gengæld gå en tur eller sætte sig udenfor. 

Frederik: Ja, nogle gange er det svært at sætte sig ind i andres holdninger. Man har lyst til at ændre deres holdning, men det kan man bare ikke altid. Til gengæld gør det dig mere åbensindet, og du begynder at se tingene i et andet perspektiv. Man lever tæt sammen, og derfor er man nødt til at acceptere forskelligheder. 

Hvad har højskolen lært jer?
Neo: At det er okay at være sig selv. Den har forstærket min stemme og troen på, at min mening betyder noget. Den har givet mig det sidste skub, så nu ved jeg, at jeg kan gøre en forskel for andre unge mennesker. 

Frederik: Jeg er blevet mere selvstændig, en bedre taler og tror mere på mig selv. Jeg har set slumområder og mødt mennesker, der ikke har råd til mad – derfor sætter jeg langt højere pris på mit eget liv derhjemme. Afrika er ikke kun fattigdom og korruption, men også en masse livsglade mennesker. 

Hvad tager I med jer hjem?
Neo: Jeg er blevet inspireret til at undervise andre unge og samle dem for at vise, at vi ikke er så forskellige – og man behøver ikke nødvendigvis en lang uddannelse for at opnå noget.
Jeg vil helt bestemt rejse mere rundt i Sydafrika og lære min egen befolkning bedre at kende.

Frederik: Jeg vil være med til at mindske stereotyperne og vise det rigtige Afrika – leve efter ”hakuna matata”, som betyder, at man skal tage det stille og roligt. Jeg ville ønske, at flere danskere rejste til Afrika og så, hvordan man lever. Måske ville de indse, at deres problemer ikke er så store endda, og at de burde være mere tolerante over for hinanden. 

Hvorfor tage på Global Højskole? 
Neo: Det er selvfølgelig en oplevelse for livet, og du får virkelig udvidet din horisont. Når man kommer langt væk hjemmefra, opdager man nye sider af sig selv. Men mest af alt har man det bare utroligt sjovt sammen. 

Frederik: Jeg er helt enig. Det har været en fantastisk oplevelse, jeg har fået så mange nye venner og lært om deres baggrunde og kulturer. Det er virkelig givende, når man opnår følelsen af, at man kan klare alt i fællesskab. Det er simpelthen det bedste! 

  

Se også:

Om genbrugstøj i syd
Meget af det aflagte tøj, du smider i nødhjælpscontaineren, ender i Afrika. En del af tøjet bliver opkøbt af Sonya Parkinson, og i samarbejde med hendes kolleger designes tøjet om, så det får et helt nyt udtryk.
Fra højskolen i Nepal
Danske og nepalesiske deltagere på Globale Højskole i Nepal arbejder med at fremme tolerance og accept af homoseksualitet i Kathmandus gader. Det er ikke en let kamp, da der skal gøres op med generationers normer og værdier
Pak uden panik til din udlandsrejse
Pakkeriet fylder ofte mere end nødvendigt inden afrejse. Hvad nu, hvis de ikke har shampoo i den lille landsby? Behøver du virkelig slæbe syv par lange bukser med? Fortvivl ikke - vi kender til frustrationerne, og har derfor samlet nogle gode råd.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.